Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка

Подова настилка с експандирана глина

Не много отдавна не беше отделено особено внимание на декорирането на пода. Нямаше такъв асортимент от материали за довършителни работи, както е днес. С появата на нови ремонтни технологии, изискванията към повърхността на основата се промениха. Сега имаме нужда от идеално плоска основа, върху която декоративните материали могат да демонстрират своите декоративни елементи. Можете да подредите пода по два начина. Една от тях е подова замазка с разширена глина.

Има няколко възможности за ремонт на пода. За да запазите материалите и да получите добра звукова и топлоизолация, използвайте смес от цимент и пясък, която добавя глина. Предпочита се, когато се открие много голяма разлика в надморската височина - повече от 3 см.

Нека разгледаме какъв вид подова замазка трябва да бъде с разширена глина - можете също така да го направите сами. Какви са характеристиките на гранулирания материал и какво да търся при инсталирането?

Няколко думи за разширената глина

Claydite е екологично чист материал, който се произвежда от глина по метода на високотемпературно изпичане. На външен вид тя прилича на чакъл, има заоблена форма, леко тегло и пореста повърхност.

Claydite е разделена на три групи. Има глина:

  • Натрошен камък.
  • Чакъл.
  • Пясък.

Разширените развалини са материал със среден размер на зърното. Той е идеален за приготвяне на бетон.

Чакълът има друга част от гранулите - 0.5-4 см. Глината с високотемпературна обработка е подута и се превръща в големи зърна, които се използват широко в много етапи на строителството. Продуктите, произведени от чакъл са леки и силни, което е особено ценно при изграждането на многофамилни сгради.

Keramzitovy пясък - насипен материал, състоящ се от гранули по-малки от 5 мм. Пясъкът се използва за суха подова замазка.

Предимства на глинестата замазка

Подовата настилка с разширена глина е най-простият и най-икономичен начин за изравняване на всяка основа. Методът е ефективен, когато трябва значително да повишите нивото на основата. Тази технология е по-силна от обикновената циментово-пясъчна замазка, докато подовата повърхност не губи способността си да "диша", да оставя въздух и пара.

Всяка подова замазка с разширена глина не се страхува от високи или ниски температури, така че процесът може да се извърши във всяка стая. С помощта на разширена глина основата на пода е изравнена, където е невъзможно или нерентабилно да се направи с други средства.

Определена последователност от операции се предлага не само за професионалисти, но и за тези, които мечтаят да извършват сами ремонтни работи. Който внимателно прочете стъпка по стъпка инструкциите по-долу и погледне на тренировъчния видеоклип, публикуван на нашия уебсайт, ще бъде лесно да събирате подовете от експандирана глина сами.

В какви случаи можете да направите без тази подредба?

  • Там, където е необходимо да се повиши височината на пода с 10-15 см. Всички подови плочи имат определен коефициент на безопасност, така че не всеки може да издържи чист цимент-пясък слой. Табелата, която не е предназначена за големи товари, лесно се счупва. И ако такъв инцидент се случи в сграда с няколко жилища, последствията ще бъдат непредсказуеми.
  • Където има дървени подове. В този случай предпочитание се дава на всеки материал, който максимално увеличава теглото на базата. Claydite се справя успешно с тази задача.
  • Където е необходимо да спестите колкото се може повече на цимент и да закупите други скъпи тежки материали.

Монтажна технология

Можете да направите замазка с разширена глина по различни начини. Ето най-често срещания вариант на изравняване на пода.

Първо трябва да подготвите базата

Монтажна технология

Подравняване на бетонния под

За да направите това, подът се почиства от старото покритие до бетонната основа и се диагностицира за сериозни повреди - пукнатини, дупки, издутини. Големи дефекти се елиминират, цепнатините се раздробяват и се запълват с гъста циментова пясъчна смес.



Обърнете внимание! Необходимо е да се направи това, тъй като глинестите глина не могат напълно да покрият пукнатините. Ето защо, за да се гарантира, че материалът елиминира недостатъци, това е невъзможно.

Тогава е необходимо да се настроят маяци, които позволяват да се контролира процесът на отстраняване на разликите в височината

Първо определете точката на най-високата сексуална база. То е върху него, след което излагайте профилите. Те се полагат по стената на стъпки от 1 метър, като разрушават подовата повърхност в равномерни сектори. За да изложите правилно пламъците в самолета, под тях можете да поставите дървени трупи или да направите планинските мазилки под профилите, измерващи правилното им местоположение до нивото на сградата.

Следващият етап е пълненето на експандирана глина

Това е най-простият процес. Свободният материал се излива върху пода, за да запълни цялото пространство между маяците.

Обърнете внимание! Клейдите трябва да бъдат покрити по такъв начин, че да има място за изливане на замазката. Ето защо, горният слой от глина с 15-20 mm не трябва да достига до краищата на фара.

След това подгответе циментното мляко, което ще трябва да излее слой от експандирана глина

Изливане на подовата замазка

Правилно направена подова настилка

Тя ще действа като свързващ материал и ще покрива гранулите от експандирана глина с равномерно фолио, като по този начин предотвратява проникването на влага в тях.

Обърнете внимание! Ако циментовата каша започне бързо да губи влагата си, тя бързо ще се счупи и ще стане неизползваема. В същото време качествените характеристики на базата значително ще намалеят и нейната сила ще стане минимална.

Как да направите мляко? По същия начин като конвенционален цименто-пясъчен разтвор, само веднъж на 3 пъти. Консистенцията може да се провери експериментално. Изсипете малка част от пълнежа от експандираната глина и ако млякото напълно се филтрира през гранулите, без да оставя следа, разтворът е твърде течен - трябва да намалите количеството вода. Потърсете златния знак.

След като пода е напълно напълнен с мляко, трябва да се остави да изсъхне напълно.

След това можете да продължите да излеете подовата замазка

Първо подгответе разтвора. За него изберете цимент с клас най-малко M400 и пясък. Използването за шлайфане на речен пясък е строго забранено. Материалите се вземат в съотношение 1 × 3.

10 кг от сместа изисква 2 литра вода. Експертите препоръчват смесването на разтвора чрез добавяне на сухи съставки към водата, а не обратното. Всички те са добре разбъркани с миксер в продължение на 15 минути, след това разтворът е в продължение на 5 минути, отново смесен и само тогава "овесена каша" се използва по предназначение.

Разтворът се разстила и изравнява с мистрия. За да разпределите равномерно слоя, можете да използвате правилото, като разтегнете масата по дължината на маяците по цялата дължина на участъка.

Друга технологична опция

Етажна схема

Глинен под с глина

Съществува и друг начин да изсипете замазката от експандирана глина, и по-лесно и бързо. В този случай самият разтвор се подготвя по различен начин. В голям капацитет, глина е покрита с глина, добавя се вода и след това цимент с пясък. Необходимо е бързо и много внимателно да се приготви сместа.

След готвенето остава да се очертае решението между маяците и да се разпредели с правилото. Както можете да видите, времето за изпълнение на работата е значително намалено, но изискванията за качество на решението се увеличават. Лаикът не може да го подготви за шпионка. В този случай можете да използвате готовите смеси, които просто се разреждат с вода вече на място.

Без този метод е една по-скъпа работа. В допълнение, самият процес не се различава от технологията на "мократа замазка", която отнема много време, за да изсъхне правилно покритието.

Обобщение по темата

Сега знаете какво е подова настилка с разширена глина, какви добродетели има и как може да бъде направена от собствените си ръце. Основното предимство на тази ремонтна технология е, че в допълнение към равномерен под, потребителят получава загрята база, която има отлични звукоизолиращи свойства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Изравняване на пода с експандирана глинаИзравняване на пода с експандирана глина
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
» » Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com