Разширена глинена замазка

Снимка от разширена глинена дъскаПо думата keramzit цветарите са развълнувани. В края на краищата този лек и по-скоро естетичен материал изпълва дъното на саксиите за цветя. Но не и с цветя, пеперудите започнаха да се превръщат в глина. Основната зона на нейната дейност продължава да бъде строителство. Особено приложимо разширена глинена дъска

, Той има много предимства пред обикновената бетонна замазка. Това е за него и ще говорим по-долу.

Какво представлява глината?

Бетонната замазка с керамитна основа е подредена въз основа на много причини. Основните са:

  • подгряване на пода;
  • премахване на недостатъците и неравностите на конструкцията на пода;
  • устройството на топъл под.
  • прикриване на подземни комуникации;
  • база за плочки, ламинат, паркет или линолеум.

Клейдите са кръгли или овални топки от печена глина. Притежавайки свойства като якост, топлоустойчивост и лекота, разширената глина е отлична изолация. Тъй като устройството обвързва с участието си ви позволява да правите без по-скъпи и рафинирани в прилагането на материали.

Keramzitnaya замазка е слой от експандирана глина, изпълнен със слой от бетон. След това можете да поставите подови настилки на пода. Силата му ще бъде трайна, а течението на сградата ще бъде компенсирано от глинена възглавница. Също така в строителството, често използван бетон с добавяне на експандирана глина, т.нар експандиран глинен бетон. Повече информация за този строителен материал може да бъде прочетена в следващата статия.

Замазка за подова настилка със собствени ръце

Замазка за подова настилка със собствени ръцеРазбира се, за всякакъв вид дейност е необходимо умение. Това е само с навлизането на интернет в дома всичко стана по-бързо, по-достъпно и по-лесно. Затова, за да станете специалист в производството на експандирани глинени замазки, можете да прочетете само една статия или да гледате видео.



Работата започва с премахването на основата. От него трябва да премахнете мръсотия, прах и други ненужни чужди тела. След това е необходимо да поставите всички необходими комуникации в пода. Преди това е желателно да се оправиш къде ще бъдат поставени. В края на краищата, в случай на подмяна или ремонт на чертежите могат да бъдат ориентирани. При полагане на проводниците те трябва да бъдат водоустойчиви. Опаковайте кабелите с полиетилен или обвиваща лента.

Повърхността на грубия под трябва да бъде водоустойчива. Можете да използвате мастила за това. Нанесете ги с четка в два или три пласта. Въведете мастика на стената трябва да бъде на 10 см от пода. Вместо мастика можете да използвате обикновен плътен полиетилен. Полиетиленът трябва да бъде поставен с припокриване, отивайки по стените. Монтирайте хидроизолацията на стените и един към друг с лепяща лента.

След това започва инсталирането на фарове. Стаята е разделена на квадратчета с размери 1 * 1 м. Горната точка на замазката е маркирана на стената. При маркиране на горната позиция на цимента е необходимо да се използва ниво на сградата или ниво. Можете да си купите маяци в магазина за сгради, като посочите тяхната цел. Разширена глина върху полиетилен. Тя трябва да бъде равномерно разпределена по повърхността. На върха на разширената глинена възглавница, поръсена с циментово мляко. Замразени, млякото формира филм, прилепващ горния слой на експандираната глина. След това можете да се движите по повърхността на възглавницата.

След това циментова смес се излива върху повърхността на порестия материал. Можете да го направите сами или да купите готов микс и да се разрежда с вода. Разтворът се изравнява на повърхността и се оставя за тридесет дни. След този период се извършва крайната настройка. Можете да ходите в основата за 5-8 дни, в зависимост от режима на влажност и температура в стаята. Проверете готовността на цимента да ходи по него лесно. На дъното се поставя стъклен буркан. Ако с изтичането на кратко време се изпоти, така че повърхността все още не е подходяща за движение. При втвърдяване циментовата основа трябва да бъде поръсена с вода или просто да се добавят пластификатори към сместа.

Пропорции на циментово-глинеста замазка

Делът на замазката е около 1: 2 цимент и експандирана глина. И глинестата основа не трябва да надвишава 20 мм височина. В този случай глинестата замазка ще работи правилно и нейното тегло няма да бъде прекалено тежко за съществуващите структури. Но няма универсални пропорции при приготвянето на глинесто-бетонна замазка. Струва си да припомним, че при смесване на разтвор, веднага след като неговият цвят ще изглежда конвенционален бетонна смес, това означава, че решението трябва да бъде да се спре месене, защото оптималните пропорции вече са постигнали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…
Изравняване на пода с експандирана глинаИзравняване на пода с експандирана глина
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
» » Разширена глинена замазка
© 2021 BggeHat.com