Строителни материали разширени глинен бетон

Снимка от експандиран глинен бетонПродължава времето, се подобряват сградните технологии и материали, за да се подобри комфортът на хората, живеещи в бъдещи сгради.

Разширен глинен бетон Това е един от сортовете лек бетон, който често се използва за изграждане на малки сгради (жилищни и търговски). Claydite бетон може да бъде закупен в строителни магазини, а също и от себе си, което е много по-надеждни и по-евтини.

Той има няколко предимства:

  • Малка маса (в сравнение с други строителни материали);
  • Сила (издържа на леки и средни дизайни);
  • Отлична звукова и топлоизолация;
  • Не се поддава на деформация;
  • Устойчив на колебания в температурата, влажността, не се разваля от влиянието на атмосферните условия.

Керамичен бетон - съставът на този строителен материал

Снимка от експандиран глинен бетонАко в края на краищата сте решили, че ще направите сами керамиците, тогава трябва предварително да подготвите всичко, от което се нуждаете, за да избегнете проблеми и неточности.
Какви материали са необходими, за да направите сами глинести бетон?

  • Бетонов смесител с обем от 200 литра;
  • Корито или друг контейнер за готовата смес (обем - не по-малък от този на бетонобъркачка);
  • Цимент M400;
  • Разширена глина с фракция от около 5-10;
  • Чист пясък;
  • Пластификатор (можете да използвате обикновен сапун (течен) или прах за измиване на дрехи);

Разширен глинен агрегат - пропорции

Както във всеки бизнес, за да направите нещо, трябва да знаете правилните размери и да се придържате точно към тях. Само по този начин можете да направите висококачествен глинен бетон, който ще се превърне в надеждна основа за стените на къщата.

Решението за саморазрушаващ се бетонов бетон трябва да има следната пропорция: 1 част цимент, 8 части разширена глина и 3 части пясък. Това ще изисква и вода (250-300 литра на кубичен метър) и пластификатор - 50-60 грама на 200 литра.



Това е средното съотношение на експандиран глинен бетон, който може лесно да бъде произведен за кратко време. Когато се произвеждат в такива пропорции, в резултат ще получите средна плътност на разширената глина, която ще се използва добре. В случай, че се нуждаете от експандиран глинен бетон, тогава за подготовката му можете да използвате експандиран глинен чакъл.

Как да подготвим бетонови бетони със собствените си ръце?

Снимка на стоманобетонен бетонПри производството на глинен бетон технологията е много важна, затова Ви препоръчваме да се придържате напълно към етапите на работа и да следвате инструкциите.

Има два начина за производство на експандиран глинен бетон: сух и мокър. Всеки от тях ще бъде описан по-долу. Веднага е необходимо да се отбележи, че "сухият" метод е по-надежден, особено за онези, които първо ще се занимават с това, как да подготвят бетон със собствени ръце. Всички сухи компоненти се изсипват в бетонобъркачката: цимент, пясък и всъщност разширена глина. Всичко това е напълно смесено и след това се излива вода. Вторият начин: първо се приготвя циментова замазка (цимент, пясък и вода) и едва след това се контролира плътността на полученото, разширената глина се запълва. В този случай е много трудно да се избегне появата на малки бучки и съсиреци.

Трябва да се отбележи, че глиният бетон в края трябва да се получи като дебел като мастна заквасена сметана. Ако в резултат на внезапно не сте доволни, разширени глина ще бъде твърде течност, е необходимо да му даде малко време, за да се изправи, а след това да продължи производството.

Готовата смес трябва да се приложи незабавно, така че нейните свойства да не се изпаряват. Ако веднага запълнете пода или стените, а след това предварително, се притеснявайте за кофража и 100-годишната му напрегнатост. Ако решите да направите блокове от експандиран глина, тогава полученият разтвор трябва да се излее в матрицата, като използвате лопати и други устройства, които са удобни за вас. Обикновено сушенето на такива блокове отнема около 2-3 дни.

Керамитът е добър строителен материал, така че си струва да се опитате да го направите. Не забравяйте, че това пряко засяга комфорта на вашия дом!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Изграждане на стена от глинаИзграждане на стена от глина
Декоративен бетонДекоративен бетон
Керемиден бетон и неговите основни свойстваКеремиден бетон и неговите основни свойства
Укрепване на стените на напълно сглобени сградиУкрепване на стените на напълно сглобени сгради
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
Пяна за бетонПяна за бетон
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Материали за изграждане на къща, от какво се нуждаете?Материали за изграждане на къща, от какво се нуждаете?
Технология на работа с бетонТехнология на работа с бетон
» » Строителни материали разширени глинен бетон
© 2021 BggeHat.com