Разширена глина за пода

Най-важният етап в ремонта на жилища или изграждането на нова къща може с право да се счита за устройство на пода. Ето защо, в нашето време на пазара на строителни материали можете да намерите огромен набор от необходими инструменти, използвани за полагане на подове. Особено популярен сред потребителите е разширената глина за подове.

Защо ми е необходима разширена глина?

Въз основа на данните, получени по време на изследването, бетон блок над 75 намалява загубата на топлина от стаята, така че той е широко използван не само в полагане на пода, но също така и да се изолират покрива, стените, подовете, както и различни други елементи на сгради.

За да дадем широк отговор на въпроса, какво е керамиката и каква е нейната специална популярност в строителството, си струва да се характеризират нейните основни свойства.

Свойства на експандираната глина

разширена глина за подаКерамит има изключителна устойчивост към факторите на околната среда: устойчив на замръзване, устойчив на киселини, устойчив на влага и устойчив на различни гъбични организми и гниене.

Макар че е много по-лек чакъл, разширената глина притежава изключителна якост и огнеустойчивост, причинява популярността на този строителен материал. И безспорно огромно предимство на експандиран глинен чакъл е, че то е абсолютно нетоксично и е направено от естествени, екологосъобразни материали (глина, изгорена по специален начин).

Технологичният процес на бързо изгаряне на глинеста сплав от леки сплави (около 30 минути) при температура около 1400 ° C води до лесно порьозна структура и гладка наклонена форма на експандирана глина. Произведени чрез изкуствена технология, такива гранули са напълно естествени и имат добри топло и звукоизолационни свойства. В климатичните условия на нашата страна, високите параметри на тези свойства са особено ценни, така че друг начин за използване на глина е да се затоплят основите на помещенията.

Използвайки глина за подравняване на пода

Въпреки това, по-често глинестата чакъл се използва като строителен материал за подови настилки (подово покритие) или като топло и звукоизолация. В същото време, изравняване на пода с глина е достатъчно лесно да се изпълни на ръка.



Като правило, формата на освобождаване на експандирана глина е чакъл или натрошен камък. Ако се извърши раздробяване на чакъл от глина, тогава ще се получи глинест пясък или фракция от глина с размер 0,14-5 mm. Размерът на глинената фракция може да бъде класифициран както следва:

  • 5-10 mm - плитки.
  • 10-20 mm е средната стойност.
  • 20-40 мм и повече - големи.

подова глинаКогато избираме формата на експандирана глина, нейната цел е важна, например, експандираната глина може да се използва за създаване както на силни глинесто-бетонни конструкции, така и на лек бетон. Често се използва и глинен чакъл като пълнеж.

Когато избирате claydite, трябва да обърнете внимание на обемната му плътност (от 150 до 800), която директно зависи от марката на материала. Получавайки глина, е необходимо да се има предвид, че колкото по-малки са гранулите, толкова по-ниска е термалната им проводимост и по-голямата плътност.

Една от необходимите стъпки за ремонт е подова настилка. Не можете да правите без него, ако имате нужда да изолирате пода на лоджия, къща или апартамент, а също така да направите звукоизолация. Ето защо, пълнене с експандирана глина - незаменим компонент при полагане на пода.

Преди да започнете да работите с експандирана глина, трябва точно да изчислите ширината на планирания слой, като вземете предвид възможното натоварване на пода. Уверете се, че помага парченце II-3-79, съставен през 1979 г. За да се извърши изчисленията, е необходимо да се знае стойността на термична устойчивост или коефициент на топлинно съпротивление (измерена vm² * ° C / W).

Такива изчисления обаче са трудни за правене. Брой на разширени глина, което е необходимо за изолиране на пода може да се определи, като се сравни с други еквивалентни строителни материали: 10 cm разширена глина е равна на 60 см стена от експандиран глина, 80-120 см тухлена зидария или 25 см за гладене.

Захващане на пода с експандирана глина

Размерите на фракциите. Обикновено, използвайки глина за подова настилка, използвайте фракции с размери от 5 до 20 mm. В същото време, за да максимизирате пода и да се предпазите от потъване, е по-добре да смесите най-малко две различни фракции от глина, които са запълнени от заглушаване.

  • Хидро и парна бариера. Преди пълненето на пода с експандирана глина, полиетиленовото фолио се полага върху горната част на пода с припокриване към стените, не по-ниско от нивото на слоя слой от слой глинеста глина.подова замазка преди полагане на експандирана глина
  • подравняване Етаж се извършва с помощта на строителни маяци, които са изложени в слайдове на алабастър или решение по определен модел: монтиран първият фар в малка вдлъбнатина по стените, а останалите - успоредна на първата маяк, и един на друг, със стъпка, която е равна на дължината на правила за привеждане в съответствие разтвор на цимент.
  • Проверка на общата равнина. С помощта на нивото, след като са инсталирани маяците, се проверява дали общият равнина съответства на маркираното ниво. След като слайдовете на разтвора, където са монтирани фаровете, ще изсъхнат, можете да започнете да запълвате пода с експандирана глина.
  • Дебелината на разширената глина. Препоръчителният слой за пълна топло и звукоизолация на пода е не по-малък от 10 сантиметра. 
  • Проверка на завършеното запълване. Необходимо е пълният слой да е равен: той се проверява чрез контролно измерване чрез рулетка или шаблон.
  • глинен етажПодготвително захващане на експандирана глина чрез цимент "мляко". Това действие се осъществява така, че в бъдеще, когато се полага циментовата каша, глинестата форма не се движи. Циментово мляко, което излива повърхността на пода - това е цимент, разреден с вода.
  • Допълнително подсилване. За да се избегне възможна деформация на пода, замазката е допълнително подсилена с мрежа. Дебелината на циментовата замазка, която се използва за запълване на основата от експандирана глина, трябва да бъде средно 30-50 мм. В този случай се получава висококачествена основа за всяко избрано покритие.
  • Проверете замазката. За да се направи циментовата мазилка напълно твърда и да се намери максимална здравина, тя трябва да се остави да изсъхне за 21 до 28 дни. Степента на готовност на пода може да бъде проверена чрез поставяне на стъклен буркан върху него с главата надолу. Ако вътрешността на буркана изглежда изпотена - пода все още е влажна.

Съвет: Настилката на пода може да бъде опростена чрез поставяне на глина директно в торбичките и за да се гарантира, че подът е изолиран равномерно, връзките между чантите ще трябва да бъдат покрити с гранули.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелина на нагревателя за подаДебелина на нагревателя за пода
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Изравняване на пода с експандирана глинаИзравняване на пода с експандирана глина
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Топлоизолация на пода с експандирана глинаТоплоизолация на пода с експандирана глина
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
» » Разширена глина за пода
© 2021 BggeHat.com