Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите

Всяка година на пазара се появяват нови строителни и облицовъчни материали. Подобряването на производствените технологии прави възможно създаването на материали, които се характеризират с ниско тегло, добри параметри на якост и топлоизолационни характеристики. Claydite отговаря на най-високите изисквания за строителни и облицовъчни продукти, тъй като се използва все повече в различни области. Техническите характеристики на този материал ще бъдат разгледани по-долу.

Основни характеристики - структура и видове модерна разширена глина

Направете глина от глина, поради печене на заготовки в високотемпературни пещи. Външният слой от конгломерати от глина под влиянието на високо температурни се топи, което гарантира на глината специфичен цвят и гладка повърхност. По време на изпичане газът се отделя от глината, поради което крайните продукти придобиват пореста структура.

Клей е основата на голям брой различни строителни материали. Това е цимент, тухла и много други. Това активно използване на глина се дължи на неговите отлични естествени характеристики на здравина, които се прехвърлят върху произведените от тях материали. Свойства, които осигуряват висока популярност на разширената глина в съвременния пазар, придобиват точно по време на обработката на глина. Порестата структура осигурява ниско тегло на продуктите и техните добри топлоизолационни качества.

Клейдите се произвеждат под формата на чакъл, натрошен камък или скрининг

Клейдите се произвеждат под формата на чакъл, натрошен камък или скрининг

В зависимост от това как и от какво се произвежда глина, се определя неговата форма, външен вид и други важни параметри. Има три вида подобни продукти:

  1. 1. Чакъл. Разширеният чакъл е овални пелети или гранули от червено-кафяв цвят. В строителната индустрия се използва навсякъде.
  2. 2. Натрошен камък. Големи фрагменти от натрошени глинени конгломерати с остри ръбове и ъглова форма. Такъв натрошен камък обикновено се добавя към състава на бетонови разтвори.
  3. 3. Прожекции. Най-малките частици от печена глина, които обикновено са страничен продукт от производството (печене и раздробяване). Използва се в строителството като порест пълнител.

Първите два вида продукти имат размери от 40 до 10 мм. Частиците, по-малки от 5 мм, вече принадлежат към скрининга. Най-малките елементи от експандиран глинен пясък често се използват извън строителната сфера. Например, днес е обичайно да се използва такъв материал при производството на филтри за пречистване на водата.

Използването в почистващите системи отново потвърждава екологичността на глина. Материалът е напълно нетоксичен, който се простира до безкрайността на начините на неговото приложение в ежедневието.

Ceramsite - технически характеристики и свойства, които определят неговата популярност

Продуктите от печена глина имат много важни характеристики, които не са постоянни и зависят както от вида на продукта, така и от неговата основна цел. Сред основните параметри на материала, непременно се разпределя насипна плътност от експандирана глина. Съществуват седем различни марки на материала на пазара от гледна точка на плътност: от най-леката плътност от 250 кг / м3 до най-тежката плътност - до 850 кг / м3. В откритата продажба можете да намерите марки продукти от 250 до 600 кг / м3, марките 700 и 800 се произвеждат от производителите по директна поръчка от купувача.

Истинската плътност на материалите може да бъде 1,5 и дори 2 пъти по-висока от обемната плътност. Гъстотата на клейдита е параметър, който описва теглото на кубичен метър гранули, без да се отчитат празнините между тях и кухините в отделните конгломерати. Това означава, че ако насипната плътност е 350 кг / м3, истинската плътност може да достигне 700 килограма на кубичен метър.

При избора на материали е необходимо да се вземе предвид не само общото тегло на марката, но и силата. Пазарът представя 13 вида чакъл за твърдост и 11 вида чакъл. Съпротивлението на тези продукти от една марка може да се различава. Например, степента на разрушаване P100 има якост до 1,6 МРа, докато чакъл от една и съща марка може да има якост до 2,5 МРа. Якостта и плътността на разширената глина са взаимосвързани: колкото по-висока е плътността, толкова по-голяма ще бъде силата.



Друга важна характеристика на материала е нивото на топлопроводимостта. Диапазонът на нивото на топлопроводност за различни продукти от печена глина е доста тесен. Това се дължи на способността на глина да запази надеждно топлината. За различните марки тази стойност варира между 0,10-0,18 W / (m * C). Колкото по-голяма е плътността на материала и неговото тегло, толкова по-висока е топлопроводимостта.

Claydite е устойчива на влага, а нивото на водопоглъщане е от 8 до 20 за различни марки. Ниската абсорбция на вода осигурява висока устойчивост на ниски температури за глинени продукти.

Основният недостатък на материала е високото генериране на прах

Основният недостатък на материала е високото генериране на прах

При избора на строителни материали обикновено собствениците се интересуват от това колко тегло на куба на разширени глина, колко струва и какви са неговите предимства и недостатъци, за да забравят за, въпреки че те също са. Първата е, че разширената глина чакъл и натрошени камъни са склонни към високо запрашаване, защото, за да работят у дома си, не забравяйте да използвате лични предпазни средства, включително дихателен апарат. Вторият недостатък е продължителното време, необходимо материалът да изсъхне напълно по време на блотиране.

Къде е разширената глина?

Най-често се използват материали за лек бетон. Това решение ви позволява да изграждате леки монолитни стени, да напълните груби настилки и да изпълнявате друга важна работа. Лесно решение е просто незаменима, ако искате да се сложи една голяма вратовръзка в стара сграда с апартаменти, в които се припокриват не са в най-добро състояние и няма да бъде в състояние да поддържа значително увеличение на обема на работа. Малкото специфично тегло на разширената глина дава възможност за създаване на леки строителни конструкции, без да се инвестира голяма част от тях в тях. Така създадените стени имат отлични хигиенни и санитарни характеристики, са издръжливи и достъпни.

Разширената глина често се използва за изолация на къщи

Разширената глина често се използва за изолация на къщи

Тези, които се интересуват от това, което бетонен блок и къде да го приложите у дома, обикновено намерите препоръки относно използването на такива материали за топлоизолация на частни домове. Независимо от това, не е възможно тази работа да се извършва самостоятелно. Само опитни специалисти могат да извършват изчисления, необходими за определяне на плътността на продукти за топлоизолация, избират най-подходящата марка и правят монтаж на изолационен слой правилно. Между другото, от практическа гледна точка да се използва бетонен блок за затопляне на не винаги е ефективна, тъй като материалът може да изисква запълване дебелина на изолацията слой от 30-40 см.

Напълно различно е възможно да се извърши изолация и облицовка на жилищен обект, ако не използваме насипен материал, а от него се произвеждат глинесто-бетонните блокове. Те са много плътни и могат ефективно и атрактивно да покриват съвременните вентилирани фасади.

Великолепните свойства на експандираната глина водят до най-широкото й приложение при изграждането на основи на жилищни и нежилищни обекти. Благодарение на устойчивостта си към влага и измръзване, тя може значително да намали необходимата дълбочина на основата с почти 2 пъти. Например, ако изчислената дълбочина на основата е 1,5 метра без използването на специални развалини, тя може да бъде намалена до 80 см с помощта на печена глина.

Разширените глинести глини са доста необичайни и привлекателни, което прави възможно използването им не само в строителството, но и при проектирането на лични парцели. Например, те ви позволяват да създавате доста естетически пътеки на земята, които няма да се намокрит и не губят визуалните си характеристики с течение на времето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Как да изолираме стените с разширена глинаКак да изолираме стените с разширена глина
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Изграждане на стена от глинаИзграждане на стена от глина
Разширена глинена замазкаРазширена глинена замазка
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
» » Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
© 2021 BggeHat.com