Керамични подови плочки в магазините на leurua merlen

Подови плочки Leroy Merlin

Въпреки появата на огромен брой нови модерни материали за облицовка, керамичните плочки все още запазват своята популярност и уместност. Керамиката, представена в асортимент от производителите, се различава в предназначението, дизайна, техническите свойства и характеристики. Предлага се на пазара на материали за облицовка на сгради, колекцията Leroy Merlin за подови плочки позволява на всеки потребител да избере идеалната възможност за монтиране на керамични подове във всяка стая.

Предимства на керамичните настилки

Предимствата на керамиката за пода се обясняват с свойствата на глина, която е основният материал в производството на плочки:

  • Естетично покритие, разнообразие от дизайни, нюанси и форми.
  • Устойчивост на покритието.
  • Лекота на грижите.
  • Хигиена.
  • Екологична безопасност.
  • Пожарна безопасност.
  • Устойчивост на механично въздействие, абразия, изгаряне, влияние на агресивни химикали.
  • Водоустойчива.
  • Диелектрични свойства.
  • Устойчив на биологично замърсяване, гъбички, плесени, бактерии.

Важно! Подовата керамика може да се използва дори и за подови настилки в помещения с високи статични и динамични натоварвания, например в гаражи.

Как да избера подходящия материал

Керамичните подови плочки в Leroy Merlin са представени от продукти на водещи европейски производители. Това е висококачествен материал за облицовки, тестван за години на употреба. Поради тази причина изборът на керамика не винаги е лесен, особено за лауреата. За да се гарантира, че облицовката е служила в продължение на много години, запазвайки нейния оригинален външен вид, е необходимо да се следват редица важни параметри при избора й.

В зависимост от мястото на приложение, керамичната облицовка е разделена на няколко групи, в които продуктите се различават по свойствата на изпълнение:

  • плочки за вътрешна облицовка
  • продукти за външно облицоване
  • керамика за басейни

В независима група могат да бъдат идентифицирани продукти, предназначени специално за използване при трудни условия на работа. Например, при много високи механични натоварвания или в помещения с висока вероятност да се повлияе на пода от киселини и основи.

Прилагане на керамика от различни групи

В съответствие с международните стандарти, керамичните плочки обикновено се разделят на пет групи, в зависимост от фактори като устойчивост на огъване, якост на опън, абсорбиране на вода, устойчивост на абразия и механично действие (PEI-1 - PEI-5). Като се вземат предвид характеристиките на характеристиките, присъщи на всяка продуктова категория, се определят местоположенията за тяхното използване:

  • PEI-1 - за стаи с ниска посещаемост, покрития, които не са подложени на сериозно замърсяване.
  • PEI-2 за жилищни помещения, с изключение на кухни, коридори и входни врати.
  • PEI-3 облицовъчни материали за бани, кухни, коридори, лоджии и балкони.
  • PEI-4 за обществени помещения, входове, офиси, церемонии и зали.
  • PEI-5 за помещения с висок трафик - магазини, ресторанти, зали на обществени и административни сгради, гари и летища.

Важни критерии за подбор

Подови настилки в кафене

Матови плочки

В допълнение към съответствието на продуктите с условията на тяхната по-нататъшна експлоатация следва да се вземат предвид следните параметри:

  • Матирана повърхност против приплъзване.
  • Същите размери, гладки ръбове и правилните ъгли на всяка плочка.
  • Липса на петна по повърхността и цветова разлика.
  • Качество на плочките - посочено върху опаковката или маркирано на цвят. Първият клас - червен, вторият - син, третият - зелен.
  • Дизайн на продукта.
  • Цената на материала. Подовата плочка в Leroy Merlin се характеризира с широк ценови диапазон.

Обърнете внимание! Разбира се, цената е индикатор за качество, но трябва да се има предвид, че тя може да се различава и в зависимост от производителя.

Известните марки са по-скъпи от продуктите на непознати или млади компании, които произвеждат материали за облицовки с не по-лошо качество.

В допълнение към самата плочка, магазинът Leroy Merlin може да се използва за получаване на готови смеси за изравняване на основата и лепило, подходящо за тона на основното покритие. А също и различни допълнения, които винаги са необходими за монтажа на керамични подови настилки.

Технологични характеристики на производството

Характеристиките на изпълнението, техническите параметри и видовете керамика се определят от характеристиките на производствените процеси. Материалът за производство е смес от огнеупорна или ниско топима глина, кварцов пясък и фелдшпат. В допълнение, съставът включва различни добавки под формата на перлит, стъкло, отпадъчна порцеланова продукция и собствени отпадъци, генерирани в производството на керамични плочки за различни цели. Както и реагентите - разредители и повърхностно активни добавки, които подпомагат отстраняването на глина.



Глазурата е направена от смес от пясък, каолинови глини, стъклени трохи и оцветители, базирани на оксиди. Преди да се формира, суровината се смила и се смесва. Формоването се извършва по два начина - пресоване или екструзия.

Различни по размер и форма на плочките

Асортимент от плочки в магазина

При натискане суровият прах се уплътнява и се пресова под високо налягане. По време на процеса на екструзия суровото брашно преминава през отворите на екструдера, след което изделието приема предварително определена форма. Пресованите плочки са по-точни по размер, тъй като по време на производството този параметър лесно се контролира и коригира.

След формоването готовите продукти се изсушават и изстрелват. Всички важни технически параметри и характеристики на плочките се придобиват по време на процеса на изпичане. На повърхността на остъклените заготовки, преди изпичането, се нанася слой от глазура - специално защитно покритие. В зависимост от технологията на производство, остъклените плочки могат да бъдат единични или двойни. Керамиката се изстрелва при температури от +900 до +1250 градуса за 40-70 минути.

Важно! Температурата и продължителността на изпичане са основните критерии за качеството на продуктите, без значение колко пъти изстрелът е изстрелян - един или два.

Единична плоча за изпичане

Еднопластовата плочка се произвежда чрез пресоване от сурова смес и за предпочитане е от светло жълт до тъмнокафяв цвят. Цветът на продукта зависи от количеството желязо в глината, както и от порьозността на продукта. Преди печенето, пресованият цилиндър се покрива с глазура и се изгаря веднъж, като се гарантира, че защитният слой прилепва към субстрата.

Едноканалната керамика може да бъде гъста или пореста. Порестостта на продукта има директен ефект върху абсорбцията на водата, което определя важни характеристики като устойчивост на замръзване и механична якост.

Плочки с нисък индекс на порьозност се използват за интериорни и екстериорни работи. Високите порьозни плочки практически не се използват за подови настилки, тъй като се различават значително по отношение на механичната стабилност.

Остъклената керамика може да се извършва и под налягане и едновременно с формоване, след което готовият продукт се изстрелва. Този метод позволява да се получи по-дебел слой глазура, което води до продукти с много ниски индекси на порьозност.

Обърнете внимание! Тази технология е необходима при производството на материали, предназначени за облицоване на основи с много голямо натоварване по време на работа.

Двойни плочки

Бяла глинена плочка

Керамични плочки с двойно изпичане

Тази производствена технология се счита за традиционна. Компресираните продукти първо се изстрелват, след което се покриват с глазура и се подлагат на вторично изпичане.

Основният недостатък на технологията е увеличаването на производствените разходи, което е свързано с увеличаване на потреблението на електроенергия, природен газ и други фактори. Следователно, тази технология е била почти изцяло заменена от метода с едно изпичане.

В допълнение, методът с двойно изпичане не е подходящ за производството на нископропускливи глазирани керамични плочки.

Видове керамични плочки

  • Metlahskoy. Произвежда се предимно от италиански производители от кариера, съдържаща пясък, оксиди и железен карбонат. В производствения процес се използва двойно изпичане с остъкляване. Този тип се характеризира с устойчивост на негативни ефекти и висока якост.
  • Kottoforte. Също така представлявани от продукти на италиански компании. Тя се различава от предишния вид от по-големите размери на всеки продукт и силата. Основната употреба - подови настилки. Произвежда се чрез екструзия.
  • Terral. Стъклени плочки с двойно изпичане от бяла порьозна патица. Тя се прави чрез натискане. Porosity осигурява продукти с по-висока степен на абсорбиране на влага, което ги прави по-малко крехки и по-лесни за рязане. Това е един от най-скъпите и следователно по-рядко срещани видове керамични плочки.
  • Клинкер. Произвежда се от многоцветна дебела патица. Може да бъде остъклена или неглазирана. Основните технически характеристики на клинкерните плочки са механична якост и устойчивост на почти всяко отрицателно въздействие. Материалът е подходящ не само за подови настилки, но и за външна работа и довършване на басейна.
  • Порцеланови плочки. Негроирани плочки от бели или цветни сурови смеси, наподобяващи гранит. Той е много гъст. Произведено чрез натискане. Използва се за облицовъчни повърхности в райони с висок трафик и голяма тълпа от хора, както и в помещения, където основата е подложена на значително динамично или статично натоварване.
  • Кото. Големи плочки от смеси от червеникави нюанси, не остъклени. Той се произвежда чрез метода с един изстрел. Проектиран за подови настилки.

заключение

Керамични плочки - идеалното решение за подови настилки. Трудно е да се намери модерен довършителен материал, който би могъл да го съчетае по отношение на производителност, разнообразие от дизайни, цветови и стил решения и текстури. Голяма гама от плочки, представени от европейските производители, както и всички необходими допълнителни елементи позволяват на всеки човек да избере опцията, която е най-подходяща за функциите на работа, за стила и естетическите предпочитания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочки във външна украсаКерамични плочки във външна украса
Керамични плочкиКерамични плочки
Opoczno е най-добрата керамика в светаOpoczno е най-добрата керамика в света
» » Керамични подови плочки в магазините на leurua merlen
© 2021 BggeHat.com