Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?

Няма нищо изненадващо във факта, че със съвременното огромно разнообразие от материали за довършителни работи, керамичните плочки често се бъркат с порцеланови каменинови изделия. Те наистина са много сходни. И за обхвата на приложение, за състава на компонентите и дори за външния вид. Но, въпреки това, това са два различни материала, произведени от различни технологии и се различават един от друг в набор от характеристики, параметри и свойства. Кой от тези материали е по-добър: керамични плочки или порцеланови плочки?

За начало керамичните плочки, известни отдавна, се произвеждат на два етапа. Първо, глиненият субстрат (т.нар. "Кейк") се подлага на високотемпературно изпичане. След това върху керемида се полага модел или глазура и се връща в пещта, загрята до около 600 градуса. Керамичният гранит се подлага само на температурно третиране: минералната маса се загрява до 1300 градуса и благодарение на такава висока температура придобива текстура, която често се нарича "модел". Тук керемидата Kerama Marazzi Caravel е добър пример за този качествен материал.

Такава разлика в технологиите за производство води до разлика във физическите свойства на тези материали. По правило порцелановите каменинови изделия имат много по-голяма здравина, издръжливост и дълготрайност в сравнение с плочките. Следователно, той по принцип се предпочита в облицовката на помещения, характеризиращи се с голямо натоварване на пода или удари от механични натоварвания или агресивни среди по стените. Порцеланът по-често се използва за довършване на промишлени помещения, търговски центрове, лечебни заведения, административни сгради и други места с масово задръстване.

В допълнение към силата, порцелановите камъни се различават от плочките по това, че тяхната текстура ("чертеж") прониква до пълната дълбочина. Ето защо, за разлика от керамичните плочки, керамичният гранит на практика не губи своето виждане с течение на времето. Глазурата не се изтрива, консистенцията се запазва. В допълнение, поради своята структура, гранитът е много по-лесен за обработка. Рискът, че фрагментът се разпадне по време на процеса на рязане, ще се появи пукнатина или чип, е сведена до минимум.



Тъй като, благодарение на технологията на производство, порцелановите камъни нямат пори и микрокредити, характеризират се с много висока устойчивост на замръзване и устойчивост на влага. Това ви позволява да го използвате успешно за облицовка не само на вътрешните стени, но и на фасадите на сградите и конструкциите.

Днес пазарът представя голямо разнообразие от видове, текстури и размери, като порцеланови каменинови изделия и керамични плочки. Цветни решения, разнообразие от текстури и рисунки, можете да създадете абсолютно всеки интериор или екстериор. Най-популярните размери на порцеланови каменинови плочи изправени панели са големи (1200x1200 мм), универсален плоча (600x600) и по-компактни елементи, предназначени предимно за вътрешна облицовка на жилищни или търговски обекти.

Често в полза на керамичните плочки са аргументите за по-демократична цена, както и за по-привлекателен естетически вид. Въпреки това, модерният гранит е доста достъпен и изглежда доста естетически.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамични плочкиКерамични плочки
Порцеланови плочкиПорцеланови плочки
» » Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
© 2021 BggeHat.com