Керамични плочки или метални нюанси по избор

Керамични плочки или метал

За много хора традиционните керамични плочки са синоним на качество и надеждност. Металната плочка обаче не изглежда по-лошо и в същото време има добри характеристики на изпълнение. Какво предпочитате?

При избора на плочки трябва да се ръководят не само от естетически съображения, но и техническите характеристики. Така че най-важният параметър е устойчивостта на температурни промени. Самата технология за производство на керамични плочки включва изпичане на глина при много високи температури. Това осигурява невъзпламеняване и устойчивост както на високи, така и на ниски температури. Също високо са характеристиките на цимент-пясък плочки (в справедливостта трябва да се отбележи, че визуално разликата между двете е почти не). Но металната плочка е по-малко устойчива на температурните промени. При нагряване може дори да се трансформира доста силно, докато създава напрежения, които могат да доведат до повреда на скрепителните елементи. Но металната плочка е устойчива на ниски температури. Интересно е, че покривната стомана, покрита с алуминиев сноп, също понася високи температури. Що се отнася до композитния метал, за да се предпази от нагряване, се използва специален минерален прах.



Важен параметър е устойчивостта на ултравиолетовите лъчения. Керамичните плочки, както е известно, не изгарят на слънце и често се използват при конструирането на счупен покрив. Цимент-пясъчните плочки обикновено са покрити със специално цветно съединение, за да се увеличи устойчивостта на материала към ултравиолетовите лъчи. За да защити метала, той е покрит с полимерно покритие.

По отношение на абсорбцията на вода и устойчивостта на влага, дори тук керамичните плочки показват отлични резултати. Той е нечувствителен към влагата и се характеризира с липса на биологична корозия. Все пак, това се отнася само за плочката, покрити с мазилка - решение да се намали абсорбцията на вода 3. глазирани плочки е по-скъпо, но това е още по-малко податливи на прах и влага. плочки на циментова пясък нуждае от допълнителна защита под формата на покритие на акрилна боя образуване на повърхностни хидрофобни свойства. В същото време, на метала не абсорбира влагата, но е податлив на корозия, така че това също се нуждае от допълнителна защита.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Керамични плочки или метални нюанси по избор
© 2021 BggeHat.com