Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала

Керамични подови плочки

Малко вероятно е някой да твърди, че кухнята в модерна къща отдавна е преминала отвъд своята утилитарна дестинация. Тя се превърна не само в най-технологично оборудваната стая, но в центъра на комуникацията и в основното място за събиране на цялото семейство. Не случайно в планирането на пространството тенденцията за обединяване на кухнята със залата е по-ясно проследена. Значително увеличиха изискванията за довършителни материали за тази стая. Все пак, въпреки всички видове тенденции в бързи темпове, нищо не може да се конкурира с керамични подови плочки в кухнята.

Основни предимства на материала

Причините за тази безкрайна популярност се крият в уникалните свойства на материала. Сред неговите неоспорими предимства са:

  • Екологичната и безопасна употреба - изработена от естествена глина и изгорена при високи температурни плочки, дори когато се нагрява, не излъчва вредни вещества.
  • Топлинната проводимост е един от най-добрите, които модерните подови настилки могат да осигурят. Ето защо плочките са много търсени при създаването на система за подово отопление.
  • Носете резистентност - много предупреждения, извършващи ремонт в стари къщи, че морално остарелият керамик, отстранен от пода, перфектно запазва своите естетически и силови характеристики. Разбира се, става въпрос за случаите, когато върху съда се полагат керамични плочки.
  • Лекота на грижата - материалът има отлични водоотблъскващи свойства и устойчивост към всякакъв вид мръсотия, както и въздействието на почти всички агресивни средства за измиване на пода.
  • Ниска електрически заряд - за разлика от синтетичен покритие - ламинат или мокет - керамични плочки на пода не се натрупва статично електричество, и следователно не привлича прах, което й позволява да остане чиста по-дълго.

Дали плочките имат недостатъци?



Въпреки това, във всеки бъчви мед, ако опитате, можете да намерите една лъжичка катран. Има и недостатъци дори за тази забележителна и доказана от вековна история на довършителни материали. Така например, както много керамични продукти, керемидите са крехки, затова е необходимо внимателно боравене и високо качество на инсталацията. Плочките трябва да бъдат поставени по такъв начин, че да няма празнини под тях.

Когато изпълняват правилно полагане подови плочки в кухнята, така че формира силна и твърда корица, че всяко парче от стъклена пластина или керамичен пусна на пода, тя може да се счита за загубен - той просто счупена.

Формата на керамичните плочки има значение

Този материал издържа на товара, запазвайки неговата цялост

Поради твърдостта си, подът, облицован с керамични плочки, въпреки че изглежда много уютен, изобщо не е така. Удобството да останете на такъв етаж зависи до голяма степен от обувките, които не искате да носите у дома, особено когато има топъл под плочката. Но без меки маратонки, керамичните подове за кухнята са много изморителни - натоварването на опорно-двигателния апарат, гърба и ставите на краката се увеличават.

Към днешна дата магазините са пълни с оферти от керамични плочки с голямо разнообразие от форми, цветове и размери. Производители от различни страни се конкурират помежду си за избора на потребителите, като редовно предлагат на вниманието ни всички нови и нови колекции. Гледайки ги, няма съмнение, че керамиката ще запази лидерството си дълго време на пазара на довършителни материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
Стените в банятаСтените в банята
» » Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
© 2021 BggeHat.com