Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?

избор на подови настилки в кухнятаКухнята не е просто стая. Това е стая, където всички членове на семейството се събират за готвене и хранене. И в кухнята, настроението се повишава и има чести разговори. В кухнята искате да се разхождате и да се почувствате хубав малко хладен под. За да създадете този ефект, трябва сериозно да обмислите избора на подови настилки за кухнята.

Изисквани свойства на кухненския под

- Подът в кухнята трябва да има следните характеристики:

- Материалът за подове трябва да е устойчив на влага, тъй като в кухнята има най-много вода.

- Както всички останали стаи, подът на кухнята се нуждае от трайност.

- Разбира се, това покритие трябва да отразява надеждността и здравината.



- В допълнение към естетиката, подът трябва да е устойчив на различни миризми, мазнини и вода, за да се улесни грижата за него.

Какво е доброто при избора на керамични плочки в кухнята?

Самият керамичен плот е изработен от пресована глина, а съвременният технологичен процес му дава сила и надеждност. Много хора смятат, че този материал е идеален вариант за кухнята. Производството на този материал включва няколко метода, които позволяват създаването на стабилна плочка за деформация, механично напрежение и други въздействия. Тази плочка има свойството да не е запалима, устойчива на химични влияния.

Керамичните плочки не губят цвета си и запазват външния си вид за дълго време. Новите версии на тази плочка позволяват на клиента да избере този материал за всеки вкус и цвят. Единственото нещо, което през зимата подът на керамиката може да излезе от прекомерно студ, поради което по това време на годината е необходимо да се разхождате в кухнята в чехли.

Характеристики на линолеум за кухненски под

Доброто търсене за собствениците на апартаментите използва линолеум. Произвежда се на базата на различни тъкани или от топлоизолационен субстрат, което създава различни ефекти. Ако за направата на този материал се използват по-ранни естествени материали, в момента производителите са подобрили своите няколко свойства, използвайки добавки, които подобряват здравината на линолеума и устойчивостта на разтвори.

Линолеумът има устойчивост към влага и износване. Всеки специалист може да се справи с него, но под въздействието на остри неща, материалът може да се разкъсва или изкривява. В същото време тя има ниска цена и широк спектър от възможности.

Като цяло изборът на този или на материала на пода в кухнята зависи от предпочитанията на собственика на апартамента и размера на портфейла му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материалиКухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Как да изберете кухненски съвети са полезниКак да изберете кухненски съвети са полезни
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
» » Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
© 2021 BggeHat.com