Септична със собствени ръце в глина

При инсталирането на самостоятелно изработен или закупен септичен резервоар, особено внимание се отделя на качествените параметри на почвата. Природата на почвата, дълбочината на замръзване (HP), нивото на подземните води (GWP) играят своята роля. Като се има предвид, че в средната зона най-често срещаният вид на почвата е глина, много собственици на крайградската зона са изправени пред проблема за организиране на автономна канализация. Уловът е, че глината и глината се характеризират с лоша производителност - течността преминава много бавно през слоевете на такава почва. На свой ред това води до допълнителни разходи при организиране на мястото за отводняване - полето за филтриране.

Устройството на септична яма в глина

Ако капацитетът е настроен да се защити в глината не е особено трудно, след това се изсушава резервоара за септична трябва да се обърне специално внимание. В случаите, когато дебелината на глината и глинестата почва от 3 метра, е необходимо да бъдат готови за разкопки пълен мащаб. По-специално, ще е необходимо да се замени част от почвата с развалини и пясъчни материали, които имат добра производителност. Тя трябва да осигурява малко поле пристрастия яма под проветряване (2-3 градуса), което би било достатъчно за слизането на пречистените отпадъчни води в крайпътните канавки на или без развитие (безстопанствен) подложка.



В разглежданата ситуация е целесъобразно да се мисли за увеличаване на абсорбиращата площ на филтриращото поле. И това означава, че мрежата от дренажни тръби трябва да се разклонява колкото е възможно повече (ние не забравяме за изолацията на септична яма), като по този начин използваме голяма площ. Е, ако използването на пречиствателни станции е сезонно, но в случай на непрекъсната употреба на инсталацията септичното устройство трябва да претърпи някакви промени. По-специално, е необходимо да се вземе предвид терена и да се направи залог върху изграждането на пречиствателната станция, доколкото е възможно от къщата. Идеална опция, когато в покрайнините на обекта има естествено езерце. В този случай наклонът на дренажната подложка може да бъде направен отстрани, а след това резервоарът ще играе ролята на резервоар, без да навреди на околната среда.

Като се има предвид бездната на глинеста и глинеста почва, е необходимо да се подходи компетентно към инсталирането на септична яма, т.е. се стреми да гарантира, че повечето от седиментационните резервоари са под дълбочината на замръзване на почвата. Не е необходимо да се движи по пътя на задълбочаване на ямата за резервоари - достатъчно е да се направи изкуствен насип над пречиствателната станция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична яма 2Септична яма 2
Септична гумаСептична гума
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септик ЮбасСептик Юбас
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Септична еколинаСептична еколина
Септична яма 4Септична яма 4
Как да изградим основа върху глината?Как да изградим основа върху глината?
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
» » Септична със собствени ръце в глина
© 2021 BggeHat.com