Как да изолираме стените с разширена глина

Как да изолираме стените с експандирана глина 1Въпросът за изолацията на подове и стени в жилищни сгради винаги е релевантен, така че трябва сериозно да подхождате на избора на изолация. Claydite, като нагревател на стени и подове на къщата, отговаря на всички стандарти и норми на жилища и е екологичен продукт.

Основните характеристики на разширената глина. Видове разширена глина

Разширената глина е широко известен природен материал, който се изработва от ниска топяща се глина, подуване. Това е универсална изолация, които могат да бъдат използвани за всяка структура: покрив, стени, основи, под, разширена глина и промишлени сгради.

Как да изолираме стените с експандирана глина 2

Затоплящите стени с експандирана глина са гаранция за комфорт и уют в къщата. Следователно, този въпрос трябва да бъде разгледан сериозно, след като преди това проучи основните характеристики на този материал:

  1.  Благодарение на естествения си произход разширената глина, за разлика от синтетичните материали, има здравина и издръжливост.
  2.  Керамитът е екологичен и съответно е безопасно за здравето на наемателите на къщата, тъй като не отделя никакви токсични вещества.
  3.  Топлоизолацията на стените с разширена глина не само създава възможност за създаване на топлина в къщата, но и предпазва от ненужен шум, тъй като има висока топло- и шумоизолация.
  4.  Този хлабав материал е много устойчив на гъби и гниене, малки гризачи за него също не са ужасни.
  5.  Устойчивост на влага и огнеустойчивост. Резки промени в температурата haydite също не е смущаваща, се дължи на факта, че гранулите са пълни с въздух, както и между тях има въздушни междини и това създава един вид "термос" ефект.

Експертите казват, че изолацията на стените на къщата с разширена глина значително ще намали загубите на топлина и разходите за отопление на къщата.

Въпреки очевидните предимства на този материал, разширената глина има своите недостатъци. Claydite е податлив на абсорбиране на влага, поради това, че може да загуби свойствата си. За добра звукова и топлоизолация от висок клас, слоят от експандирана глина в стените трябва да е достатъчно дебел и материалът от глина е много скъп. Ето защо изолацията на стените с експандирана глина е скъп процес.
Как да изолираме стените с експандирана глина 3

Нагревател claydite е от два вида: чакъл и пясък. Клейният пясък е малък зърно с размери около 5 мм, използван като пълнител за строителни разтвори и бетон. Чакълът е под формата на зърна, с максимални размери до 40 мм. Качеството на експандираната глина зависи пряко от силата, размера и теглото на нейните гранули.

Процесът на затопляне на стените на къщата с разширена глина

Топлоизолацията на къщата с кермазит е много важен процес, на който трябва да се обърне специално внимание. На първо място, трябва да се погрижите затопляне на стените.

Разширената глина е насипен материал, така че може да се използва като слой във външната повърхност на стената и да запълва кухините в зидарията.



Как да изолираме стените с експандирана глина 4

Изграждането на трислойна структура е най-добрият начин за използване на глина като нагревател. Този проект включва следните етапи:

  • Стена на лагера. Най-добрият материал за нейната ерекция, поради своята сила, са разширените глинени блокове. Дебелината на първия слой трябва да бъде най-малко 40 см.
  • Следващият слой трябва да е с дебелина минимум 10 см - това е достатъчно голям размер, за да се гарантира оптимално ниво на топлоизолация. Този слой е създаден с помощта на капсиметър - смес от експандирана глина и циментова смес (циментово мляко). След напълването циментът изсъхва и се втвърдява, като по този начин залепва гранулите от експандирана глина един с друг. Резултатът е много силен материал.
  • Третият слой е облицовъчният материал (това може да бъде дърво или тухла). Облицовъчните материали са предназначени да предпазват изолацията от околната среда.

Технологии за производство на експандирана глина

За правилното изолиране на стените с експандирана глина е необходимо да изберете качествен материал.

Клейдите се произвеждат от нискотемпературни класове от глинести скали, чрез пенене и печене при много високи температури.

Благодарение на тази технология на производство се оказа висококачествен материал. Глинените гранули отвън имат твърда интегрална обвивка, така че те не са подложени на външни фактори на околната среда. В зависимост от това как точно ще се наблюдава технологията на подготовката на глина, качеството на крайния материал също зависи.

Съществуват няколко начина за производство на материал kermazit:

  • мокър метод;
  • сух метод;
  • пластмаса;
  • прах пластмаса.

Как да изолираме стени с разширена глина 5

Всеки от тези методи има свои собствени характеристики. Плътността на експандираната глина зависи от метода на производство.

Все по-често разширената глина се използва за изолиране на многоетажни сгради: като нагревателни тавани, за изливане на замазки.

Това се дължи на факта, че съвременните методи и технологии на строителството имат за цел да направят стените и подовете на къщите възможно най-тънки. В резултат на това, claydite се използва по-рядко като нагревател за частни къщи и става все по-популярен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Топлоизолация на пода с експандирана глинаТоплоизолация на пода с експандирана глина
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
» » Как да изолираме стените с разширена глина
© 2021 BggeHat.com