Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал

Keramzitoblok - размери, характеристики, приложение като стенен материал 1Keramzitoblok е строителен камък, който се получава чрез полусуха виброскопия. Размерите на Keramzitoblok са различни, но във форма изглеждат големи тухла

с въздушни отвори вътре. Керамичните блокове се приготвят от цимент, пясък, експандирана глина и вода. Наличието на голям фракционен пълнител в състава на блоковете прави възможно значително облекчаване на материала и теглото на сградата като цяло.

Материалът се използва за монтаж на носещи, вътрешни стени на сгради, а също и като топлоизолационен и звукоизолиращ материал. Керамичните блокове заемат условно междинно положение в якост между подобни строителни материали - пенобетон и тухла.

Качеството на продуктите се регулира от GOST 6133-99, което се нарича "Бетонни стенни камъни". Тази статия ще ви разкаже повече за състава и характеристиките на материала.

Състав на експандиран глинен блок

При производството на разширени глинести смеси се използват цимент, експандирана глина, пясък и вода. Процентът на всяка съставка зависи от планираната плътност на готовия материал. Например, разширена глина якост 1500 кг / м3 се състои от 27 цимента, 34 калций, 28 пясък и 9 вода.

С намаляване на процента на цимент и пясък, плътността на глинесто-бетонната смес ще намалее пропорционално. И в състава на леки смеси с плътност от 1000 кг / м3 пясък може да не присъства изобщо, а в този случай процентът на цимент и експандирана глина се увеличава.

цимент

Циментът трябва да отговаря на държавния стандарт 10178-85. За производството на глинени блокове се нуждаете от цимент на марката не по-нисък от M400.

Разширена глина

Keramzit - качеството му се регулира от GOST 9757-90. Тази съставка представлява чакъл, образуван след изпичане на ниско топими глинени състави. Най-използваната фракция от глина за производство на блокове е 5-10 мм.

пясък

Пясъкът за производство на експандиран глинен бетон трябва да отговаря на изискванията на GOST 8736-93. Фракцията на пясъка се използва средно или голяма, за да се създаде блок скелет.

вода

Водата е необходима чиста, без примеси и замърсители.

Keramzitoblok - размери, характеристики, приложение като стенен материал 2

Класификация на разширените глинени блокове

Керамичните блокове, представляващи стени от бетон, трябва да отговарят на GOST 6133-99. Съгласно този стандарт разширените глинени блокове се класифицират според няколко ключови параметри, представени по-долу.

  1. Целево, експандираните глинени продукти могат да бъдат:


Топлоизолация. Тези единици имат тегло до 600 кг / 3 м. Те се използват за затопляне на сгради, за да ги предпазят от шум и звуци.

Структурни и топлоизолационни. Тежат до 1400 кг / м. Използва се за монтаж на стени от един слой.

Конструктивни с тегло до 1800 кг / м3. Използва се за създаване на носещи конструкции и инженерни съоръжения (мостове, дъги и т.н.)

Keramzitoblok - размери, характеристики, приложение като стенен материал 3

  1. При заявка keramzitoblok идват:

Walled - такива блокове се използват за изграждане на стени - външни и вътрешни.

Pergoron - такива блокове се използват при издигането на дялове.

  1. Също така размерите на keramzitoblok варират в зависимост от метода на приложение:

За изработването на стени се използват блокове с размери 90 * 190 * 188 mm, 190 * 190 * 188 mm, 390 * 190 * 188 mm, 288 * 138 * 138 mm, 288 * 288 * 138 mm.

За прегради GOST предвижда размерите на блоковете: 190 * 90 * 188 mm, 390 * 90 * 188 mm, 590 * 90 * 188 mm.

  1. Според формовите блокове на експандираната глина са:

Пълните тела нямат кухини вътре.

Кухи - такива блокове имат слепи или през кухини.

Keramzitoblok - размери, характеристики, приложение като материал за стени 4

  1. Освен това, keramzitobloki, които имат различни размери, те също се различават в техните основни характеристики: якост, плътност в насипно състояние, топлопроводимост, мразоустойчивост, свиване, абсорбционни вода, пропускливост на водна пара, пламък съпротивление, полети, звук, максимално строителство.
  • На здравина са топлоизолационни (до 25 кг / см2), структурни и топлоизолационни (от 35 кг / см2), конструктивни - (от 100 кг / см2).
  • Обемно тегло в изолационни блокове - от 350 кг / м3 и достига до 600 кг / м3, при проектирането изолационна - произхожда от 600 кг / м3 и конструктивни - 1400 кг / м3.
  • Топлопроводимостта на блоковете варира от 0.14 до 0.66 W / m * K. Колкото по-високо е съдържанието на цимент, толкова по-висока е топлопроводимостта. Според топлопроводимостта, блоковете от глина се поставят на едно място с дърво.
  • Съпротивлението от замръзване е по-високо, толкова по-ниска е порьозността. Минималните стойности варират в диапазона от 15-50 цикъла на замразяване за топлоизолационни блокове, до 150 цикъла за конструктивна топлоизолация и до 500 за конструктивни.
  • Свиването на блокове от експандирана глина съответства на нивото на тежкия бетон - около 0,4 мм / м.
  • Водопоглъщането на блокове от бетон-бетон е около 5-10 пъти от собствената му маса.
  • Паропропускливостта на блоковете от експандирана глина от 0,3 до 0,9 mg. Колкото по-голяма е порьозността и празността, толкова по-голяма е пропускливостта на парите.
  • Границата на огнеустойчивост на блоковете е около 180 минути при температура на изгаряне + 1050 ° С.
  • Звукоизолацията зависи от порьозността - колкото по-високо е, толкова по-висока е звукоизолацията.
  • Максималният брой етажи на сгради от глинени блокове е 12 етажа.
  • Цената на блоковете зависи от всички горепосочени параметри и варира в диапазона от 2200-3500 рубли на m3.

Керамични блокове - размери, характеристики, приложение като материал за стени 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Slagblock у домаSlagblock у дома
Керемиден бетон и неговите основни свойстваКеремиден бетон и неговите основни свойства
» » Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
© 2021 BggeHat.com