Топлоизолационни материали

Материали, чиято цел топлоизолация на сгради, оборудване и тръбопроводи се нарича топлоизолация. Целта на приложението им е да намалят топлинните загуби. Тези материали се характеризират с висока порьозност, ниска плътност. Според техния състав, те са разделени на минерални, органични, смесени.

Неорганичните топлоизолационни материали включват минерална вата, клетъчен бетон, азбестови материали, пяно стъкло, стъклена вата, клетъчно стъкло, експандирана глина.

Съставът на минералната вата включва влакна, получени чрез продухване на струи от топи от скали или шлаки. Разделете го според плътността на печатите. Топлинната устойчивост на такава памучна вата е до седемстотин градуса. Недостатъкът е възможността за обхождане. Минералната вата и произведените от нея продукти се използват за изолация на външни повърхности на помещения, за изолация на хладилници, отоплителни системи, оборудване. Работа с минерална вата, трябва да следвате правилата на предпазливостта. Не е допустимо да се получи върху кожата и в дихателните пътища.

Асортиментът от продукти от азбест е малък, това е картон, плат, шнурове. Най-често азбестът се използва заедно с добавките като покритие. Такива покрития се нанасят върху повърхността. След изсушаване те се втвърдяват и придобиват пореста структура. Като пример може да се цитира разтвор, който се състои от азбест с прахообразни карбонати на магнезий и калций. Може да се нанася до температура от петстотин градуса.

За органични - дървесни влакна и дървесни ПДЧ, пълни с газ пластмаси, тръстика. Липсата на тези материали е запалимост, висока и бърза абсорбция на вода, ниска биостабилност и следователно краткотрайна.



Към смесените топлоизолационни материали се носят: фибролит, перлит-пластобетон.

От стъклената битка, с добавяне на креда и въглища, се получава пяно стъкло. Тъй като пяната има затворени пори, няма способност да абсорбира влагата, е устойчива на замръзване, лесно се вижда. Предлага се под формата на плочи.

Разширеният перлит се използва като запълване и материал за производството на изделия. Използва се за топлоизолация на ограждащи конструкции, котли, тръбопроводи.

Чрез топлоизолацията материалите са разделени на - насипни, ролки и парчета.

При строителството не се използва параметър на топлопроводимостта и плътността на материала. Плътността на такъв материал е разделена на марки: особено ниска, ниска, средна и гъста. Отличителна черта и липса на тези материали е ниска якост.

Е, ако се интересувате от семплата и индустриална хидравлика - посетете сайта nak.ua. Само там е всичко, за да се създаде висококачествена хидравлична система за изграждане на заводи и фабрики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?
Затопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологииЗатопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологии
Покривна изолация какво да избера?Покривна изолация какво да избера?
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата
» » Топлоизолационни материали
© 2021 BggeHat.com