Затопляне на дървена къща навън с минерална вата

Затопляне на дървена къща навън с минерална вата 1При изграждането на дървена къща се отделя голямо внимание на затоплянето на стените отвън, което позволява не само да се създадат най-удобните условия за живеене в къщата, но и да се спести значителна част от отоплението.

Един от най-добрите материали, използвани като изолация за дървени сгради, е минералната вата.

Предимства на минералната вата

Този топлоизолационен материал има редица неоспорими предимства, поради които изолацията на дървени стени отвън минерална вата продължава да се увеличава популярността. Да отбележим най-значимите от тях:

  • Отлични топлоизолационни характеристики. В дървена къща, изолирана с минерална вата, то е топла дори и през най-суровата зима.
  • Висока звукоизолация. Minvata отлично защитава помещенията от външни източници на шум, осигурявайки състояние на почивка и комфорт в къщата.
  • Материалът не е изложен на разрушителни ефекти от химикалите.
  • Пожарна безопасност на материала.
  • Съпротивлението от замръзване е още едно плюс на този материал. Затоплянето на дървена къща с минерална вата отвън може успешно да се извърши при всякакви климатични условия. В допълнение, минералната вата не се поддава на деформация, като издържа на резки температурни промени.
  • Икономиката. Материалът е удобен за монтаж и поради това изолацията на дървени стени отвън може да се извърши сама, без да има специални умения. Това ще позволи да не се харчат пари за наетите работници.

Затопляне на дървена къща навън с минерална вата 2

Монтаж на минерална вата

Монтажът на минерална вата може да се извърши по два различни начина:

Първият начин за затопляне на стените извън дървената къща е да се изгради шарнирна конструкция или така наречената "вентилирана фасада". При конструирането на такава конструкция се изгражда специална дървена или метална рамка. След това минералната вата се поставя в интер-профилирани интервали, след което външната облицовка на стените е направена от велпапе, сайдинг или други подобни материали.

Вторият метод за затопляне на дървената къща с минерална вата е "мокър".

В този случай, плочи от минерална вата се залепват към повърхността на дървената стена, по-нататък - се прилагат към първичен слой, в който е натиснат засилване на окото, и само след това се пристъпи към финалната мазилка.



Затопляне на дървена къща навън с минерална вата 3

Монтаж на вентилирана фасада

При инсталиране на прикрепена конструкция се препоръчва да изберете минерална вата, чиято плътност не надвишава 30-60 килограма на квадратен метър.

При строежът обърнете внимание и на такива показатели като:

  • водопоглъщането на материала е под 70;
  • коефициентът на топлопроводимост не е по-висок от 0,044.

Работата по изолацията на дървени стени отвън произвежда на няколко етапа:

  1. Стената се обработва с антисептик и се оставя да изсъхне напълно.
  2. Подредете слоя бариера срещу пара. За да направите това, използвайте хидроизолационен филм, покривна хартия или фолио. Филмът за бариери срещу пара е прикрепен към стената с вълнообразна страна. Важно е да запомните, че при поставянето на изолационен слой между него и стената на дървена къща е необходимо да оставите малка празнина, за да избегнете излишната влага. В противен случай, дървените стени ще започнат да гниет и ще образуват гъбички.
  3. Изградете кофража от дъските за фиксиране на минерална вата

Ноктите трябва да бъдат приковани към стената. Струва си да се отбележи, че ако изолацията има еластични ръбове, пролуките между стълбовете правят 2 сантиметра по-малко от широчината на плочите от минерална вата.

  1. Запълнете празнините на рамката с нагревател. За по-ефективна работа на затопляне на стените извън дървената къща, минералната вата се полага в пролуките на рамката на 2 слоя. За горния слой използвайте нагревател с по-висока плътност, като го поставите по такъв начин, че средната част на плочите да падне върху ставите на долния слой.
  2. Внимателно проверете изолационния слой за пролуки или така наречените "студени мостове". Когато се открият интерлит пространства, те са затворени с парчета минерална вата с правилния размер.
  3. Подредете друг слой парна бариера - този път, трябва да поставите филма лъскава страна навътре.
  4. За да се осигури свободното движение на въздуха вътре в конструкцията над нагревателя, стойката е фиксирана към рамката. Дебелината на ламелите трябва да бъде около пет сантиметра.
  5. Извършете външно завършване на стените.

Затопляне на дървена къща навън с минерална вата 4

Монтаж на минерална вата по "мокър" начин

Когато използвате този метод за затопляне на дървена къща с минерална вата, препоръчваме да изберете нагревател, чиято плътност е по-висока от 80-120 кг / м².

Монтаж на изолация произведени в следната последователност:

  1. Пречистете и почистете повърхността на дървената стена.
  2. Монтирайте върху стената (от долната страна) корниз. Корнизма служи като подпора за топлоизолационния материал - подравнява структурата хоризонтално, предпазва от лошо време и насекоми.
  3. Нанесете лепилото върху плочите от минерална вата.
  4. Внимателно прикрепете към стената. Принципът на залепване е подобен на принципа на зидарията. При залепване на отворите на вратите и прозорците, ставите на плочите не трябва да попадат в ъглите на отворите.
  5. Когато лепилото е напълно сухо, фиксирайте минералната вата с дюбели - "гъби". Важно е да се гарантира, че "шапките" на дюбелите не изпъкват над минералната вата.
  6. След това, в ъглите и около вратите, подсилете подсилващата се мрежа и оставете всичко за един ден, за да "хванете" материалите.
  7. Нанесете слой от монтажна мазилка и "потапяйте" подсилващата се мрежа в нея. След това се полага втори равновесен слой мазилка.
  8. Извършете завършването на стените.

Затопляне на дървена къща навън с минерална вата 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
» » Затопляне на дървена къща навън с минерална вата
© 2021 BggeHat.com