Затопляне на тухлена къща по мокър път

Много собственици на ваканционни къщи се опитват да превърнат имота си от лятна резиденция в къща, в която човек може да живее целогодишно. За да се постигне тази цел, е важно да се изолира къщата. На пазара има много изолационни материали, но по принцип те могат да бъдат разделени на две големи групи - материали от минерална вата и нагреватели, изработени на базата на екструдиран полистирол.

За затопляне на тухлена къща се препоръчва да изберете гъсти блокове от минерална вата, които предполагат възможността за последваща мазилка (между другото, затова този метод на затопляне се нарича "мокър"). Отоплителите с минерална вата от този вид имат две много важни свойства - отлични топлоизолационни характеристики и ниска хигроскопичност. По принцип инсталирането им може да се извърши независимо, тук няма нищо сложно. Претегляйте такива плочи малко, така че не създавайте значителни товари, и тук не е необходима подсилваща работа.

Извършва се затопляне у дома по "мокър" начин се препоръчва през лятото. При монтажа на изолацията е много важно да подготвите основата, в противен случай блоковете могат да се отлепят. Също така е важно да се започне инсталирането им не от повърхността на земята, а от нивото на мазето на къщата, тъй като иначе торбите могат да се надуят.



Е, ако имате нужда от такова оборудване като неръждаема лента или друг валцуван метален продукт - посетете сайта metall-office.ru. Само там ще намерите висококачествени местни метални изделия за вашата конструкция.

Има два начина за фиксиране на плочи от минерална вата - твърди и подвижни. В първия случай се предполага да се закрепят изолационните блокове към основата с дюбели и лепило. Дебелината на мазилният слой по този метод е 5-8 мм. Втората опция включва закрепване на дъски от минерална вата с помощта на специални панти. Това се прави, за да се компенсира свиването и натоварването на фасадата. Дебелината на мазилният слой е повече от 30 мм. Най-често този метод се използва в случаите, когато не е възможно да се изравнят стените, а размерът на тези неравности е около 1 см или повече.

И накрая, дъските от минерална вата трябва да бъдат много внимателно почистени от прах за смилане, тъй като разграждат адхезията на подсилващия слой (и, между другото, всички следващи слоеве). За да може такава топлоизолационна система да продължи дълго време, също е важно да изберете вида мазилка, която да се нанася върху тези повърхности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
» » Затопляне на тухлена къща по мокър път
© 2021 BggeHat.com