Затопляне на верандата на дървена къща отвътре

Затопляне на верандата на дървената къща отвътре 1Напоследък естественото дърво е един от приоритетните материали за изграждането на селски къщи. Огромната популярност на този материал се обяснява с факта, че строителството на дърво се издига възможно най-бързо, и ако къща изолация от дърво

, то тогава ще бъде топло и уютно дори при най-лошото време. Освен това в дървена къща можете да се скриете от изгарящото слънце. За това, към дървената къща е прикрепена веранда.

Единственият недостатък на това разширение е неговата неспособност да се използва в есенно-зимния сезон поради повишената влажност.

Затопляне на верандата на дървената къща

Ето защо, повечето от собствениците на къщи от дървото отразяват как да се провежда затоплянето на верандата в дървена къща. Като остъклено продължение на сградата, верандата в повечето случаи не се нагрява и не е изолирана, така че температурата в нея не се различава от температурата на улицата. Затоплянето на верандата в дървена къща е най-добре да започне от пода. Подът на верандата на дървената къща се поставя върху трупи, към които са монтирани мощни дървени дъски. Преди всичко, за затопляне на верандата, трябва да определите какъв тип изолация за дървена къща ще работи най-добре. За щастие пазарът на строителни материали ви позволява да изберете най-подходящия вариант за всеки отделен случай.

Заслужава да се отбележи, че най-добрата изолация на дървени къщи не пропускайте студения въздух в една стая веранда, нито го освобождава от жегата.

Освен това, инсталирането на нагревател в дървена къща, можете да се предпазите от шума от улицата, тъй като повечето от материалите, освен топлината, също имат звукоизолиращи свойства.

Затопляне на верандата на дървената къща отвътре 2

Процедурата за подгряване на пода на верандата в дървена къща

Затоплянето на верандата в дървена къща трябва да се извърши в определена последователност.

  • На първо място, трябва да премахнете дървените дъски.
  • Между закъсненията, на които има веранда, с помощта на винтове е необходимо да се фиксират дървени пръти.
  • Между фиксираните решетки е необходимо да се постави нагревател за дървена къща отвътре, в качеството, което повечето специалисти препоръчват използването на материал, направен под формата на мат. Оптималната опция - пяна, пяна или минерална вата. По време на процедурата, изолация на верандата, а именно подове, е необходимо да се гарантира, че изолационните плочи запълват пространството между закъсненията възможно най-плътно.
  • Покрийте слоя от хидроизолация, запълнете празнината с пяна. Краищата на хидроизолационния филм трябва да бъдат залепени с метализирана лента.
  • Поставете плочките на място.

Затопляне на верандата от вътрешната страна на дървената къща 3

Затопляне на стените и таваните на верандата

Затоплянето на верандата в дървената къща ще бъде непълно, без да се извършва затопляне на стените и таваните. Както знаете, най-добрата изолация за дървена къща е пяна или минерална вата, тъй като те имат идеалното съотношение в категорията "цена-качество".



В този случай изолацията на верандата в дървена къща трябва да се извършва само на стени, които не се придържат към основната сграда.

Затоплянето на стените и таваните на верандата на дървената къща също трябва да се извършва, като се спазва определена последователност.

  1. Стените на верандата трябва да бъдат покрити с хидроизолационен материал, който може да се използва като мрежа от гъвкав полиетилен или строително фолио. Платките трябва да бъдат залепени в хоризонтални ивици, залепени заедно с метализирана самозалепваща лента.
  2. Измерете ширината на материала, който се използва като нагревател, след което запълнете летвата на дървени пръти, които с дебелина няма да надвишават самия материал.
  3. В клетката да поставите нагревател за дървени стени от вътрешната страна (минерална вата, пяна или течна пяна).
  4. Покрийте с допълнителен слой хидроизолационен материал и извършете боя и мазилка или работи с облицовки.

Затопляне на верандата на дървената къща отвътре 4

Освен това, изолацията на верандата не е необходимо да се забрави за тавана, която е изолирана на същия принцип, както на пода. В случаите, когато по-голямата част от дърво къща верандата помещения заета от прозореца, е необходимо да присъства на монтирането на конструкция с троен стъклопакет, за да се избегне загубата на топлина.

Също така, преди затоплянето на верандата на дървена къща, е необходимо да се погрижи за пожарната безопасност на самото удължение. Това предполага използването на незапалими материали. Един от най-добрите варианти е затопляне на верандата с помощта на минерална вата, което при запалване няма да доведе до увреждане на самата къща, а не да усложни спаси обитателите му в случай на пожар.

Повечето собственици на селски къщи често объркват веранда с тераса. Струва си да си спомним, че верандата е затворено приложение, за разлика от терасата, която е напълно отворена.

Изолирайте терасата е почти невъзможно, но можете да се опитате да го предпазите от пориви на вятъра, с малка ограда, облицована с тухли.

Затопляне на верандата на дървената къща отвътре 5

Също така си заслужава да се погрижите загряване веранди отвън, издигащи подобна изолационна конструкция. Това ще защити стените и значително ще увеличи техния живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Срокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срокСрокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срок
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистиролТоплоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
» » Затопляне на верандата на дървена къща отвътре
© 2021 BggeHat.com