Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?

В нашия климатичен пояс на стените на сградите са постоянно под въздействието на периодичен температура и влажност на колебания, което не е съвсем положителен ефект върху продължителността на техния "здравословен" операция. И като се има предвид факта, че в рамките на неизолирани стени на помещението може да отнеме до 60 топлоизолация на фасадата на къщата, не само ще елиминира негативните ефекти от разрушителните фактори на стената, но и да спестите пари, като поддържа в студения сезон топли закрито, и да се разхладите в горещо време.

Загуба на топлина в къщата

Загуба на топлина в къщата

Освен директната си функция, фасадната изолация също ще играе декоративна функция, която ви позволява да придадете на сградата необходимия вид, както ново строителство, така и вече "стари" структура. В същото време фасадната изолация не "изяжда" вътрешното пространство, максимално запазвайки полезната площ на стаята.

Материали за изолация на фасади на сгради

Основните материали за фасадна изолация: минерална вата, полистирол, екструдирана полистиролова пяна. Също така, когато изолирате фасади, е допустимо и възможно да се използват други изолационни материали, но ние ще останем в обхвата на тази статия само на най-често срещаните ...

Общата характеристика на тези материали е тяхната ниска топлопроводимост - това качество играе основна роля в запазването на топлината.

Резултатът от работата по изолацията на фасадата е получаването на затоплящ "издухващ пай", основата на който е носещата стена на сградата. На базата на последователност се прилагат и фиксират помежду си слоеве от почва, лепилни смеси, топлоизолатори, декоративни покрития и др.

Правилно избрания метод за затопляне и майстори за работа, освен ако, разбира се, сте решили да направите топлоизолация на фасади със собствените си ръце, ще осигури надежден топлоизолиращи декоративно покритие в продължение на много години.

Тогава да затоплим фасадата? Каква ще бъде цената на изолацията на фасадата?

Технологията на изолацията на фасадите може да бъде различна, основното нещо е да се очаква резултатът да се очаква или дори по-добре ... Така че:

  • запечатване на междупластови съединения (за панелни жилищни сгради);
  • "Мокър" метод за затопляне с декоративна мазилка;
  • мазилка "тежка" изолация;
  • вентилирана фасадна изолация.

Запечатване на междупластовите шевове

Запечатване на фуги на панелна къща

Запечатване на фуги на панелна къща

Тъй като много домове, построени от Съветския съюз много бързо и евтино, милиони съветски граждани имат жилища, но днес след десетилетия валежите да си вършат работата, унищожаване на метални усилващи кабели в ставите между панел. И това може да застраши не само на външния вид на мокри петна или "гъсталака" на мухъл по стените, но и рухването на сградата.

Уплътнителните връзки ще позволят:

  • Защитете армировката от негативните разрушителни ефекти на атмосферните валежи;
  • затворете "прохода" за изтичане на топлина от стаята;
  • Не позволявайте проникването на влага в пространството между панелите, т.е. да се избягва намокрянето и замръзването на стените;
  • значително подобряват звукоизолацията на стаята.

За запечатване на фуги на панелна къща се използват предимно две технологии:

  • Първично уплътнение (с отворени фуги)
  • вторично уплътняване (за шевове, което външно създава впечатление, че е затворено).

Когато се отваря основното уплътнение, остатъците от стария шев се отстраняват, като се премахва "остарелият" херметик и се почиства пространството между шевовете. След това, като използвате "вилатерма", запълнете вътрешната панелна кухина, залепете междинните кухини, обработвайте шевовете с мастика.

Вторичното запечатване се извършва с цели външни шевове, които разрушават, за да се изгради вилатерм, няма смисъл. В този случай дупки се пробиват в шева през 25-30 см, а през тях всички вътрешни кухини се залепват с монтажна пяна. Освен това, шевът и дупките се запечатват допълнително с мастик.

Освен това ще разберем, отколкото да затоплим фасадата на тухлена къща.

Затопляне на фасади с пенопласт или минерални плочи



"Мокър" метод на затопляне

Затоплянето на фасади с пяна или плочи от минерална вата се нарича "затопляне" по мокър начин. Това създава "пай", закрепени заедно, функционални слоеве.

Фасадна изолация

Фасадна изолация

Затоплянето на фасадата на една тухлена къща се извършва в следната последователност:

  1. Подготовка на субстрата. Стената трябва да е плоска без излишна мазилка. Повърхността на стената може (за предпочитане) да бъде грундирана със специални "грундове", за да се увеличат нейните адхезивни качества.
  2. Закрепване на основния профил на винтовете, чиято ширина е избрана спрямо дебелината на пяната. Този профил е закрепен с дюбели на разстояние 30-40 см.
  3. Закрепване изолационни плоскости (пяна или минерална вата дъски) чрез състав на лепило, което се нанася върху повърхността на плочата обикновено "lyapuhami" (4-8 бр. От една плоча) за компенсиране на неравностите на стените по време на сглобяване (свързване) на плочата на стената. В процеса на залепване на плочата с ниво, поставено в строго вертикално и хоризонтално положение, натискане на определени области на листа. Плочите са залепени така, че вертикалните фуги да не съвпадат
  4. Допълнителни фиксиращи плочи dyubelyami- "чадър", дължината на които трябва да бъдат 50-60 мм по-голяма от дебелината на изолацията когато прикрепване на тухлена стена и 80-100 мм по-голям, отколкото при поставяне на стената на пяната. Номерът е 4-5 на 1 m2 площ. Дюбелите се монтират 24-48 часа след залепването на плочите.
Допълнително закрепване на топлоизолатора с дюбели-чадъри

Допълнително закрепване на топлоизолатора с дюбели-чадъри

  1. Създаването на усилващ слой се извършва със специална смес и армировъчна мрежа. Адхезивният слой (2 мм) е покрит с армировъчна мрежа. Мрежите на мрежата се припокриват (до 10 см). В отворите за врати и прозорци са монтирани ъглови профили с решетка. След това мазилката се ремонтира със същия състав с дебелина 2-3 mm.
  2. Създаване на декоративен слой върху получената повърхност. Декоративният слой може да бъде създаден чрез боядисване или чрез нанасяне на декоративна мазилка. Тези работи се извършват само след като армировъчният слой се изсуши напълно.
Пример за декоративен слой

Пример за декоративен слой

По този начин също е възможно да се извърши изолация на фасади от панелни къщи след запечатване на фуги. И гореспоменатият метод на монтаж извършва и изолация на фасадата с пяна.

Метод на изолация на фасади с полиуретанова пяна

Топлоизолацията на фасадите с полиуретанова пяна е метод за бързо, висококачествено и дългосрочно (20-30 години) изолация на фасадите на сгради. За нанасяне на полиуретанова пяна се използва технология за пръскане, която позволява да се получи непрекъснат качествен слой изолация върху повърхността на стената без допълнително закрепване. Този метод изисква минимално време за покриване. В допълнение, полипропиленовия слой може да бъде подложен на боядисване, мазилка, за да се създаде привлекателен външен вид на сградата.

Топлоизолация на фасади с полиуретанова пяна

Топлоизолация на фасади с полиуретанова пяна

Други начини за затопляне на фасадите

Затопляне на фасадата на дървена къща трябва да бъде поверено на опитен специалист или извършвано от самия него, но под ръководството на "про". Оптималният начин на затопляне в такива случаи е затопляне на фасадата с минерална вата, т.е. създаване на вентилирана изолация, която ще удължи живота на дървените стени при условия на променливи температури.

Затопляне на фасадата на дървена къща

Затопляне на фасадата на дървена къща

За повече информация относно изолация на стените отвън можете да прочетете в статията: "Затопляне на външните стени: основните пътища."

Затопляне на фасадата на апартамента

Затопляне на фасадата на апартамента

Затоплянето на фасадата на апартамента, т.е. изолацията на фасадите на жилищни сгради, се прави от специалисти във височина. Не рискувайте живота си, без да имате умения да се катерите.

Затопляне на фасадата на тухлена къща с пластмасова пяна

Затопляне на фасадата на тухлена къща с пластмасова пяна

Цените за фасадна изолация могат да бъдат намерени във вашия район. Във всеки случай, изолацията на фасадите се оправдава финансово.

Видео: инструкция за изолация на фасадата

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на фасади с пяна технологияТоплоизолация на фасади с пяна технология
Технология на топлоизолацията на фасади с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасади с минерална вата
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Базалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалтБазалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалт
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
Проектиране на пантирани вентилируеми фасадиПроектиране на пантирани вентилируеми фасади
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Затопляне на фасадата на частна къщаЗатопляне на фасадата на частна къща
» » Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?
© 2021 BggeHat.com