Проектиране на пантирани вентилируеми фасади

Проектиране на пантирани вентилируеми фасади

Вентилационните фасади се използват днес не само в промишленото, но и в частното строителство. И в това отношение собственикът на къщата има много въпроси относно характеристиките на този дизайн. Нека се опитаме да разберем това.

Пантираната вентилирана фасада е многопластова конструкция. Състои се от облицовъчен материал, под който е подструктура, както и от топлинни и хидроизолационни слоеве и анкери.

Облицовъчните материали са много важни. В края на краищата външната обвивка предпазва фасадата от механични влияния и атмосферни валежи. При това тя изпълнява и декоративна функция. И на гърба му има вентилация, благодарение на която дъждовната вода и разтопеният сняг се отстраняват. Благодарение на това инженерно решение не се образуват кондензации в окачените фасади, което води до образуването на пара, което разрушава топлоизолационния слой.

Между другото, в Европа тази технология се нарича най-хигиенична, тъй като има вентилация в облицовъчния слой и отделна вентилирана зона, от която се извлича влага от самата сграда. По този начин не се натрупва кондензация и гъбата не се образува. Слоят от изолация е направен от материали, които не позволяват влага, което минимизира топлинните загуби. По принцип изборът на изолационен слой за тази фасада е много важен въпрос, тъй като трябва да бъде трайно, да има биологична стабилност, да поддържа стабилна форма през целия експлоатационен живот и да е устойчив дори на силен вятър. Затова много често се използва изолация от минерална вата, направена на основата на базалт или влакна.



Що се отнася до облицовъчния материал, той може да бъде композитни панели, изкуствен камък и дори влакнесто-циментови плочи. Всичко зависи от архитектурната и декоративна задача, която тази фасада трябва да изпълни. След като шарнирните панели могат да имитират всякаква текстура, в допълнение, те се произвеждат в най-широката гама от цветове.

Достойните производители обикновено не предлагат пластмаса на своите клиенти, защото нямат устойчивост към ултравиолетовите лъчи.

Когато говорим за структурата на носещата конструкция, трябва да се отбележи, че в този случай се отнася до рамката на профилите превозвача и ръцете, които се монтират директно на лагера или самоносещи стени, сгънати от тухли или бетонни блокове. Основното изискване за тези структурни елементи е висока устойчивост на корозия.

Е, ако по време на ремонта или строителството се нуждаете от електрически нож HUSQVARNA K 3000 WET - посетете сайта illeon.ru. Само там е цялото оборудване за рязане на метали без проблеми, които можете да купите печеливши и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Каменният камък и неговите свойстваКаменният камък и неговите свойства
Затопляне на фасадитеЗатопляне на фасадите
Какво е предимството на вентилираните фасади?Какво е предимството на вентилираните фасади?
Покрития и покривиПокрития и покриви
Принудителна вентилация в частна къщаПринудителна вентилация в частна къща
Предимства на вентилирана фасадаПредимства на вентилирана фасада
Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?
Течната топлоизолация е нова дума в изолацията на фасадитеТечната топлоизолация е нова дума в изолацията на фасадите
» » Проектиране на пантирани вентилируеми фасади
© 2021 BggeHat.com