Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия

Всички начини фасадна изолация могат да бъдат разделени на три групи:

  • лек мокър метод за създаване на гипсова фасада;
  • тежък мокър метод за мазилка на фасадата;
  • изолация на вентилирана фасада.
Структура на изолацията на вентилирана фасада

Структура на изолацията на вентилирана фасада

И сега повече за последното.

Окачена вентилирана фасада
Пантираната вентилирана фасада позволява топлоизолаторът и изолираните стени да се съхраняват в сухо състояние благодарение на естествената интензивна вентилация на пароизолационния слой на изолацията. Също така, такава система допринася за ефективното запазване на топлината в помещението, спестявайки строителни материали при изграждането на стени с по-малка дебелина.

Рамкова система от вентилирана фасада

Рамкова система от вентилирана фасада

Поцинкована стомана, неръждаема стомана или алуминий, определяне на структурата на каркаса позволява монтажните работи по всяко време на годината, както и устойчиви на корозия покритие или материал поддържа крепеж вентилируема фасада на много години.

Рамката е прикрепена директно към носещите стени или тавани, а гъвкавостта на конструктивните елементи позволява моделиране на архитектурни проекти с различна сложност.

За вентилируеми фасади само каменна базалтова вата се използва ефективно като топлоизолационен материал, който е прикрепен към стената посредством дюбели (или чадъри) или гъвкави връзки. Неговата задача е да се намали количеството топлина, пренесена в околното пространство от стената. В допълнение, топлоизолацията на фасадата играе ролята на звукоизолация.

Това е интересно! Затоплянето на вентилирана фасада може да бъде без топлоизолационен слой. Въздушното пространство между стената и външната облицовка също играе ролята на изолация и ... шумоизолация.

Най-популярните материали са от такива производители:

  • RockWool вече е номинално наименование за изолация от минерална вата или минерална вата, произведена, известна на световната строителна арена, за нейното качество и надеждност от производителя със същото име. С дебелина от 50 до 200 мм и размер на листа 1000х600 мм, плътността на тази изолация е 30 кг / м3 и 100 кг / м3
  • Техноникол представя в топлоизолацията топлоизолация от минерална вата, използвана в промишленото и частното строителство. Плътност от 30 до 110 кг / м3 с размера на листа 600 х 1200 х (40 - 200 мм).
  • Isover - обществени, промишлени и жилищни сгради са защитени от топлина поради този топлоизолационен материал, произведен в няколко модификации. Значителна гама от размери: 1200 x 1380 мм - 1170 х 610 мм с дебелина от 30 до 150 мм.
Плочи от минерална вата

Плочи от минерална вата

Важна точка! Топлоизолацията за ефективна изолация и отстраняване на влагата от стената трябва да има по-голяма пропускливост на пара от изолираната стена.



Стените на основното ниво са изолирани с екструдирани пластини от полистиренова пяна. Те създават допълнителна хидроизолация поради тяхната водоустойчивост.

Затопляне на комина с екструдиран полистирол

Затопляне на комина с екструдиран полистирол

Ширината на разстоянието между външния слой на изолацията и декориращия външен слой трябва да бъде в диапазона от 20 до 50 mm. Това е тази празнина, която създава "вентилиращ" възходящ естествен въздушен поток, изсушавайки слоя изолация, когато удари или в него се влага.

Движението на въздуха във вентилирана фасада

Движението на въздуха във вентилирана фасада

Моля, обърнете внимание! Отсъствието на вентилационна реакция при монтаж на облицовъчен материал директно върху слой на нагревателя ще доведе до бързо овлажняване на последното, което ще доведе до загуба на топлоизолационните качества и овлажняване на носещите стени.

От външната страна, изолационният слой е покрит с мембрана, предпазваща от вятър, предпазваща въздуха и влакната от издухване на обема на изолацията, като същевременно не пречи на свободното отделяне на пара от изолационния слой. За самия нагревател се налагат високи изисквания за неговата хидрофобност и пропускливост на въздуха.

Към списъка на ключовите предимства на този метод на затопляне е необходимо да се отбележи и фактът, че "точката на оросяване" се прехвърля извън външните граници на носещите стени на сградата, което е много благоприятно за функционалната продължителност на къщата. Фасадата, покриваща с подгряване на вентилираната фасада, е устойчива на "атаки" на атмосферните валежи.

Външното покритие може да бъде най-разнообразно: сайдинг, метал, ламинат (високо налягане), екструдиран полистирол, композитни материали и др.

Структура на

Структура на "топлинната торта"

Да обобщим алгоритъма на действията за затопляне на вентилираната фасада:

  1. Закрепваме скоби за закрепване на рамката.
  2. Поставяме хоризонтално на нивото на опората за опори.
  3. Фиксираме плочите на изолацията с изместване на вертикалните шевове - дюбели-чадъри в размер 2 бр. на печката.
  4. Хоризонталните ивици с припокриване от 10-15 см могат да бъдат покрити с вятърни дефлектори.
  5. Накрая фиксирайте плочите на нагревателя през предното стъкло с дюбели с чадъри, като номерът им достигне 5-6 бр. върху една табела.
  6. Всъщност, изолационният слой е завършен. Монтираме рамката така, че между облицовката и нагревателя да се образува пролука от 3-5 см.
  7. Монтирайте облицовката.

И за по-голяма яснота на информацията, вижте снимки или видео:

"Монтиране на вентилирана фасада":

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мокра фасада със света в нишкаМокра фасада със света в нишка
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
Декоративни фасадни плочки за стенен монтажДекоративни фасадни плочки за стенен монтаж
След това да завършим къщата от kbb?След това да завършим къщата от kbb?
По-добре да изолирате къщата от газовите блоковеПо-добре да изолирате къщата от газовите блокове
Възможно ли е пяна под сайдинг?Възможно ли е пяна под сайдинг?
Проектиране на пантирани вентилируеми фасадиПроектиране на пантирани вентилируеми фасади
Какво е предимството на вентилираните фасади?Какво е предимството на вентилираните фасади?
Предимства на вентилирана фасадаПредимства на вентилирана фасада
» » Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
© 2021 BggeHat.com