След това да завършим къщата от kbb?

След това завършете къща от KBB A

Въпрос: Добър ден, скъпи господа! Кажете ни, моля, как най-добре да завършите къщата от разширените блокове (KBB), каква фасада тук е подходяща, какви материали могат да бъдат приложени?
Артър Шакарин, Новосибирск

Среща семен Фискунов, ZAO Story-Alliance, Толиати.

A: Здравейте, Артър! Ще се опитам да отговоря подробно на въпроса ви. Освен това KBB е доста популярен материал, много домакини изгражда къщите си а именно от блокове от експандиран глина.

На първо място бих искал да ви задам един въпрос: каква е дебелината на глинесто-бетонната стена, която построихте? Въпросът изобщо не е празен.

Зависи от вашия отговор дали трябва да изолирате стените си от KBB, или веднага можете да се захванете с чист външен слой и с декоративен слой.

Затопляне на стените от KBB

Ако сте построили стените на къщата от разширени блокове в 1 блок (това е 40 см), тогава трябва да го затоплите. За Новосибирск и заобикалящите го райони е достатъчно да се изолират 150 мм базалтова вълна или пяна от полистирол. Това ще ви даде нормативен индекс за топлинната устойчивост на обграждащите структури R за нови SNiPs.

След това завършете къщата от KBB 0

Освен това, в зависимост от вида на изолацията и фасадата, които сте избрали, ще можете да работите по-нататък.

Вентилираната фасада на стените на KBB

Ако изберете вентилирана фасада и затопли къщата си с базалтова памучна вата, можете да го монтирате в дървена кутия или в пространството между стоманени закачалки. Не ви препоръчваме да затопляте къщата от KBB с пяна от пластмаса под вендуза.

Защо? Тъй като има няколко причини, поради които полистиролът като нагревател за вентилация е напълно неподходящ:

  1. Пенопластът е запалим материал, той не може да се използва в системи с вентилирана фасада.
  2. Гризачите се чувстват страхотно в такъв пай, ако все още правите пластмасовата пяна във вентилационната фаза.
  3. Движението на въздуха във вентилационния отвор и изходната влага в крайна сметка правят набор от отделни топки от пяна от пластмасовите листове. Вашият нагревател се изсипва на вентилационния порт.

Тези недостатъци във вентилационната тръба са лишени от базалтова вълна, която можете да използвате. Възможно е също да се използва полиуретанова пяна, еластична пяна или еко-вълна.

След това завършете къщата от KBB 2



След инсталирането на ламелите или закачалките и последващото затопляне, можете да монтирате външния декоративен слой на вентилационния отвор.

Какво е добро в този случай за къща от КГБ:

  • Порцеланови плочки
  • Клинкерни панели
  • Винил сайдинг
  • metallosayding
  • Циментови панели от влакна
  • Планкен
  • Блок Къща

Тези материали могат да се използват за формиране декоративен слой във фасадата на къщата ви. Как да ги монтирате - погледнете този сайт, всичко е подробно.

Мокра фасада по стените на къщата от KBB

Ако искате да направите мокра фасада в къщата си, след като подготвите стените (изравняване, запълване на пукнатини, премахване на излишния разтвор), можете да започнете да затопляте стените на къщата.

Възможно е да се използва базалтова памучна вата с плътност от 45 и фасадна пяна с плътност от 25. Валът е монтиран на фасадни дюбели, пластмасовата пяна е монтирана върху лепилото и допълнително върху факелните дюбели.

По време на монтажа на изолацията, върху нея се закрепва фасадната решетка, която ще подсили пластиращия слой. Решетката се фиксира от самите фасадни дюбели с "гъби", които държат нагревателя на стената.

След монтирането на стъклената мрежа се поставя основен грунд или двукомпонентна мазилка. Следващия път мазилката се грундира с проникваща почва. Модерните фасадни системи позволяват да се запази пластирният слой в полупластмасово състояние, което гарантира неговата дългосрочна експлоатация.

След това завършете къщата от KBB 4

След подготовката можете да направите препарат за нанасяне на декоративен слой или под живопис.

Можете да използвате следните опции за декоративни покрития:

  • Живопис с фасадна боя
  • Декоративна мазилка корозия
  • Мазилка
  • Декоративна мазилка

След нанасяне на декоративния слой могат да се използват фиксиращи съединения и фасадни лакове. Те ще защитят декоративния слой от замърсяване и евентуално разрушаване.

След това завършете къщата от KBB 1

PS. При никакви обстоятелства не можем да изолираме къщата от глинестия бетон отвътре. Бетоновият бетон е практически непропусклив материал. Влагата от помещенията ще бъде заключена между тях нагревател и вътрешните тела. В този случай ще имате всички неблагоприятни ефекти - влага в помещението, плесен под нагревателя и т.н.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Топлоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навънТоплоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навън
» » След това да завършим къщата от kbb?
© 2021 BggeHat.com