Възможно ли е пяна под сайдинг?

Стиропор върху фасада А

Владимир Мошин, Сургут. Въпрос: Здравейте, строители на другари! Може пяна под сайдинг - затопляне на дървена къща? И тогава някои казват - можете, но други - не. Напълно объркан.

Сергей Зайцев, Москва, специалист.

Отговор: Добър ден, Владимир. Въпрос на изолация с пяна пластмаса - това е един вид препятствие във всеки строителен форум. Всъщност има и опоненти и поддръжници на този материал.

Кои стени могат да бъдат изолирани с полистиролова пяна

Незабавно си струва да се спомене, че стените на повечето къщи могат да бъдат изолирани само с полистирол PSB / PSBS. Екструдираната пяна от полистирол може да бъде изолирана само от стените на тези къщи, за които преминаването на парите е абсолютно незначително.

Какви са тези къщи? Първо, това е конкретен монолит, който изобщо не позволява на пара. По-скоро липсват, но в толкова малки количества, че могат да бъдат пренебрегвани.

И на второ място, това е всяка къща. Ще кажете, как така? И ето го. Вътрешният слой на паропреградата е проектиран така, че да отстрани влагата от стаята от нагревателя.



Външната влага на пеноплекс не е ужасна, тя почти не абсорбира влагата. Така че всяка рамка, най-малко дървена, макар и стоманена, може да бъде изолирана с пяна.

Единственото нещо е, че материалът е скъп. Сега цената за 1 кубичен метър пеноплекс е около 4500 рубли. докато базалтова памучна вата Можете да си купите 1300 рубли за 1 кубичен метър, а плътността на полистирен PSBS 15 - за 1200 рубли за 1 кубичен метър.

Както можете да видите, пяната може да се използва за изолиране на рамката.
Както можете да видите, пяната може да се използва за изолиране на рамката.

Е, отново, всяка пяна е запалим материал, който не добавя огнеустойчивост към вашия дом.

Използване на пяна от пластмаса във вентилираната фасада

Пишете, че ще използвате пенопласт като подгревател под фасадата на сайдинг. Така че искате да направите изолация от пяна във вентилираната фасада. Това не се препоръчва, тъй като всяка пяна е запалима.

Ако най-малко влезе искра Вашата проветрена фасада, тогава ще го надуе в истински огън. И да изгаси огъня няма да има никаква възможност, тъй като пяната ще бъде затворена на върха на сайдинг, което, ако е необходимо, ще бъде трудно да се откъснете.

По тази причина в вентилираната фасада могат да се използват само огнеупорни нагреватели, например базалтова памучна вата или еластична пяна.

Къде мога да използвам пяна?

Самото място на пяна на фасадата в мократа фасадна система. Там ще бъде скрит под слой мазилка и няма да има открит огън или искри. И все пак няма увеличаващ се въздушен поток, както във вентилацията. И пяната на мократа фасада не може нито да запали, нито да поддържа изгарянето.

Най-добре е да използвате пяна във влажна фасадна система.
Най-добре е да използвате пяна във влажна фасадна система.

Защото сега, заедно с фасадата базалт памук се използва пяна във влажна фасада.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
След това да завършим къщата от kbb?След това да завършим къщата от kbb?
Правилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стениПравилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стени
» » Възможно ли е пяна под сайдинг?
© 2021 BggeHat.com