Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол

Затопляме къщата от пяна блокове отвън с експандиран полистирол 1Стените на къщите се затоплят с помощта на различни материали и напоследък е много популярен за производство на изолация от стени с полистирол. Използване на екструдирана полистиролова пяна.

пенополистирол

По външния вид стиропорът е подобен на компресиран полистиролова пяна. Това се дължи на производствената технология. Разликата в производството на тези материали е, че при производството на полистирол елементите от полистирол се обработват със суха пара.

Производството на експандиран полистирол, на свой ред, става чрез топене на полистиренови гранули.

Стиропор се произвежда чрез многократно пенене на пелетите и последващо синтероване. Стиропорът изобщо не се възпламенява или изгаря много слабо. Но когато в непосредствена близост до полистирола изгаря друг материал, той започва да се стопява и да отделя токсични газове. В тази връзка, с използването на експандиран полистирол, по правило, незапалими стени или рамки са изолирани. Например полистирената пяна е идеална за покриване на стена от експандиран глинен бетон. По отношение на пожарната безопасност всичко ще бъде наред тук. Стените от дърво, както и скелетите, изработени от този естествен материал, не се препоръчват за изолация с експандиран полистирол. Покривът, например, е по-добре изолиран с минерална вата.

Затопляме къщата от пяна блокове отвън с експандиран полистирен 2

За изолацията на стените на къщата се използва и полистиролова пяна, тъй като декорацията на фасадата често е мазилка. Тук полистироловата пяна е много по-добра от минералната вата.

От десетилетия практически не губи свойствата си на топлоизолация и не се отделя.

С експандиран полистирол е много удобно да работите. Няма трудности при раздробяването на този материал, не. Ако дебелината на полистирените пластини е голяма, тя има доста добри носещи свойства. От гледна точка на ценообразуването, полистироловата пяна е по-добра от много нагреватели.

Затопляйте къщата

В жилищни помещения, Разбира се, трябва да има топлина. И за да се гарантира правилната температура в къщата са широко използвани отоплителни системи. Тези системи обаче се нуждаят от електричество, а плащането му излита в доста пени. Много по-изгодно е да се произвеждат стени с полистирол в икономическия план. Този здрав и здрав материал е устойчив на студ и незапалим. В допълнение към факта, че стените са изработени от полистирол, подът е изолиран и с помощта на този материал.

Затопляме къщата от пяна блокове навън с експандиран полистирол 3

Изолацията на стените отвън с експандиран полистирол е добро решение. В крайна сметка, този материал е устойчив на деформация, има добри топлинно спестяващи свойства и висока устойчивост на влага, не е пропусклива за пара.

Затоплянето на стените с експандиран полистирол също е от полза, защото листовете от този материал не гният. И за една жилищна сграда това е много важна характеристика.



В допълнение, в технологията на покриване на стени с плочи от експандиран полистирол, нищо сложно, така че да може лесно да произвеждат полистирол изолация на стени със собствените си ръце.

Независимата работа включва подготовка на стени и монтаж на изолация.

Затопляне на стените отвън полистироловата пяна започва с привеждането им в съответствие. Ако е тухлена стена, тя shpaklyuetsya или измазани. Идеална равномерност не се изисква. Незначителни недостатъци ще скрият стиропор.

Етапи на изолация

След отстраняване на неравностите на стените боята, мръсотията и т.н. се отстраняват, стената се грундира и се оставя да изсъхне за четири часа.

Затопляме къщата от пяна блокове отвън с експандиран полистирол 4

Колкото повече лепило, отколкото върху стените се нанася върху листове от експандиран полистирол, когато стените на къщата са изработени от полистиролова пяна.

загряване полистироловата пяна предполага допълнително закрепване към тях с помощта на дюбели от пластмаса. Ключалката може да покрие два листа. За сметка на това е осигурена спасяването на закрепващите елементи.

След това разширената полистиренова плоча се разстила с лепило, а горната част е покрита с монтираща се мрежа. Където има скачване на фрагменти от решетката, се прави припокриване от най-малко 10 см. Ъглите на къщата също трябва да бъдат покрити с решетка.

Правилната изолация на стените отвън с експандиран полистирен предполага затваряне на ъглите с широки ъгли от пластмаса.

Затопляме къщата от пяна блокове отвън с експандиран полистирен 5

Изолацията на стените отвън с експандиран полистирол е почти завършена. Остава само да стените стените.

Както можете да видите, не е трудно стените да са изолирани със стиропор със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
ПенополистиролПенополистирол
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Какво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъциКакво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъци
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
» » Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
© 2021 BggeHat.com