Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?

Винаги не ми хареса, признавам, че доскоро стиропор. Един военен приятел, с когото поддържам добри отношения, помолил по някакъв начин да помогне да изолира балкона или лоджията с експандиран полистирол. Или - защото е и двамата. Да го откажете е неудобно. Казвайки, че е необходимо да се вземе нещо от penokleksov - е скучно и по някакъв начин не по patsan начин. Накратко, аз се съгласих с тази радост. И преди неделната игра в компанията на експандиран полистирол реших да науча повече за него. Честно казано, бях изненадан, когато разбрах. И както винаги, очаквайки, че някой ме чете (а не Толстой, но същият почти класически от ремонта), ще разкажа скромно света сега, че знам.

Какво представлява експандираният полистирол?

Тъй като никога не съм работил с стиропор, започнах с него. След това веднага станало срамно, че полистиролът е обикновена пяна. Не мога да ви заведа в строителната база, затова качвам снимки.

Обичайният експандиран полистирол. За продажба се предлага в чаршафи

Обичайният експандиран полистирол. За продажба се предлага в чаршафи

По принцип това е материал, напълнен с газ. Той е изработен от полистирол или неговите съединения, чрез запълване на стиролните пелети със специален газ. След това масата се загрява от пара, поради това, че тя се увеличава по обем и става готова да направи затопляне на балкона или лоджията, както и нещо друго.

В зависимост от използвания газ, пяната е устойчива на пожари или, напротив, опасна за запалване. За балкони, които на теория рядко горят и също така са завършени с горно покритие, можете да използвате всеки експандиран полистирол.

Технически характеристики на пяна пластмаса

Пенопластът може да се използва за изолиране на стени отвътре и отвън. Макар че аз лично се противопоставям на вътрешната изолация на помещенията, но това не важи за балкони. Естествено, колкото по-голяма е дебелината на материала, толкова по-малко топлинни загуби предполага неговата висококачествена употреба.

Дори забравих, че ще пиша за характеристиките. По принцип следните показатели са присъщи на пяната:

  1. Изключително висока устойчивост на въздействието на различни вещества, включително химически и биологични.
  2. Подходящ за използване в различни климатични зони.
  3. На практика, общата пропускливост на парите е максималната абсорбция на кондензата при 1,5% от общия обем на пяната.
  4. Пълна липса на среда за развитието на гъби, микроорганизми, за преминаване на процеса на гноявяване.
  5. Доста висока степен на звукоизолация.
  6. Леко тегло.
  7. Лесен за използване.

За да бъде още по-ясно, мога да кажа, че 12 сантиметра пяна върху топлинните свойства ще замени тухли с дебелина 21 сантиметра. Ако имаме балкон облицована с нещо отвън и че красотата не иска да стреля, ще трябва да го изолира от вътре. Ако направите всичко в ред, тогава затопляне на лоджията или на същия балкон навън. Сега ще ви кажа как изолацията на балкона е направена от пяна пластмаса.

Процесът на затопляне на балкона

След всички подготвителни манипулации трябва да имаме подово покритие, върху което да бъде самостоятелен метален парапет, направен във фабриката или сам. И това е, а също и на пода, може би тавана, а ако става въпрос за лоджия, неговите странични стени трябва да бъдат изолирани.

Изчиствайки и безмилостно изхвърляйки всичко, от което не се нуждаем, започваме да затопляме балкона с експандиран полистирол. Обичам точността, следователно

  1. Ние zapenivayem всички пропуски по периметъра на балкона или лоджия в местата за свързване на плоча и стени, стени и таван.
  2. Подравнете пода, поставете върху него листове пяна. Ако има по-долу затоплен балкон, тогава дебелината на слоевете може да бъде 4 сантиметра.
  3. Започваме да затопляме парапета. Плочистите пластмасови пластове се закрепват към парапета, уплътняваме ставите (излишната пяна се отрязва след изсъхване).
Отопляем парапет на външния балкон



Отопляем парапет на външния балкон

  1. Сега можете да започнете процеса на затопляне на стените на лоджията с полистиролова пяна. Листовете за изолация са фиксирани с дюбели с пластмасови ядра от дисков тип.
Анкета за закрепване на листове от експандиран полистирол / В обикновените хора - общ чадър

Анкета за закрепване на листове от експандиран полистирол / В обикновените хора - общ чадър

  1. Чрез пукнатините минаваме през монтажната пяна.
  2. Ако няма нищо повече или по-малко изолирано в горната част на нашия балкон (лоджия), тогава ви съветвам да изолирате тавана.
Таван в процеса на изолация с пяна пластмаса

Таван в процеса на изолация с пяна пластмаса

Важно! Това ще бъде по-трудно, защото пробиването на бетонна плоча е доста трудно, но е напълно възможно с мощен перфоратор. Но първо, когато се затопляме с експандиран полистирол, лепираме листовете и ги фиксираме с дюбели.

  1. Сега подът, стените и таванът са покрити с разпенено фолио.
  2. Последният етап от затоплянето е закрепването на тънки дървени летви.

Дебелината му от 4 милиметра ще бъде оптимална за нашите отоплителни работи.

Изолирана във всички технологии лоджия

Изолирана във всички технологии лоджия

Сега искам да ви кажа малко колко листа трябва да имате правилно изолирате балкона пяна.

Изчисляване на необходимото количество пяна

Препоръчвам да работите със стиропор, който е с размери 50 см на 100 см. Ако балконът е стандартен, тогава метърът ще бъде достатъчен, за да се постави пълен лист на височина. За дължината на листа най-вероятно е необходимо да се отреже, но в това отношение с експандиран полистирол няма да има никакви трудности.

Той е перфектно нарязан. Само силно се разпада. Препоръчвам ви незабавно да почистите отпадъците. В противен случай, топките от пяна ще се придържат към всичко в света. Сега дебелината. Колкото по-голямо е, толкова по-топло ще бъде. Винаги казвам, че ако балконът трябва да бъде продължение на стаята, трябва да вземете колкото е възможно по-дебел материал.

Като цяло, за да се затопли парапета с полистирол, е необходимо да вземете 12 сантиметра. За пода ще отиде този, който има дебелина от 8-10 сантиметра, за тавана - от 6.

Моят приятел имаше нужда от 8 листа пяна пластмаса за балкона и 19 за лоджия. Той не измисли философия, но взе всички листове с дебелина 10 см. Плати за всичките 2000 рубли, тъй като цената на един лист е малко повече от 75 рубли. За фолио, пяна, лепило и дюбели, раздадох нещо около 1000. За колко по-късно прекарахме, отбелязвайки раждането на шедьовъра, няма да кажа нищо.

видео

Инструкция стъпка по стъпка за завършване на лога

Полезни съвети за укрепване, остъкляване, декорация и затопляне на балкони и лоджии. Част 1

Как да изберем стъклопакет, да направим укрепление и да затоплим лоджията? Част 2

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
ПенополистиролПенополистирол
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?
Затопляне на тавана на лоджията - препоръкиЗатопляне на тавана на лоджията - препоръки
Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материалиКакво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Загряване на стени и гипс на експандиран полистиролЗагряване на стени и гипс на експандиран полистирол
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистиролТоплоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол
» » Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
© 2021 BggeHat.com