Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom

Като се има предвид, че балконът - шарнирна конструкция, която може да издържи доста ограничено тегло, за да проведе изолацията на това пространство използва леки материали. Сега има много, но днес ще говорим балкон изолация

Penoplex. Това е един от най-евтините и доста популярни материали.

Какво е пеноплекс?

Обикновено се нарича пенополиуретан екструдиран полистирен. Той е силно хигроскопичен, много лек, има ниска топлопроводимост. Според техническите описания следва, че това е хомогенен материал, който се състои от голям брой клетки, като размерът на последния е от 0,1 до 0,2 mm.

Лист от стиропор

Това наистина е, за разлика от полистирола, хомогенна структура

Не бих казал, че този материал не е запалим. На теория тя може само да се стопи и да не гори изобщо. Въпреки това, децата ми са успели лично да стрелят (честно, под контрол), за да постигнат равномерен, макар и не силен пламък. Въпреки че сега намерих фраза от един производител, който според SNiP 21-01-97, penokllex е слабо запалим материал. Това обяснява много.

Но нека оставим тези свойства на различни експандирани полистирол в кулоарите и да започнем да анализираме топлинните му данни.

Спецификации на Penoplex

Като отоплително тя принадлежи към категорията на най-високоефективните, така че може да се използва, когато е необходимо да се изолира всяка част от конструкцията от пода до покрива, дори и на лоджия или балкон. Произведени в плочи с различна дебелина, съответно по-дебели, по-хладно място е да се подреждат. Но повече по-късно.

Що се отнася до неговите характеристики, пеноплексът

  1. Има ниска топлопроводимост, т.е. те могат ефективно да изолират всяка стая, включително и балкон.
  2. Не подлежи на унищожаване. Единственото нещо е да не оставяте непокрит пеньоплекс под горещото слънце ...
  3. Не абсорбира влагата. Може да се използва за подгряване на пода и за външна изолация на същия балкон или лоджия. 50 цикъла е норма.
  4. Екологично безопасно. С penokpleksom няма запушване на околната среда, докато не става въпрос за нейното използване. Не излъчва вредни вещества, докато се опита да се възпламени.

Като цяло, като всеки синтетичен материал има много положителни качества, ако го използвате стриктно за целта, която препоръчвам да направите, и само със собствените си ръце. Сега нашата задача е да разберем как могат да изолират балкона.

Затопляне на балкони и лоджии

Само цялостната изолация ще доведе до положителни резултати. Ако сложите най-скъпите материали, но оставяте много пукнатини, то няма да работи. Ако се опитате да намалите консумацията на топлина, тогава положителният ефект ще бъде впечатляващ.



Вече разказах подробно как да направя пода на балкон или лоджия от собствените си ръце. Накратко, ви напомням, че си заслужава

  • запечатайте пукнатините,
  • изправете пода,
  • Поставете цялото приготвено място в penokleksom,
  • върху горния капак.

След пода, можете да направите изолация и стени на балкона или лоджия. Аз вече вече описах как се случва това. Ще ви напомня това

  • трябва да почистите парапета на всичко,
  • направете допълнителна рамка, ако е необходимо,
  • за изолиране на парапетни листове с плоскости.

Някъде в условията на Далечния север можете да направите своя собствена двойна изолация на нашия балкон или лоджия със собствените си ръце.

Това е интересно! Между другото, за лоджията. За разлика от балкона има една или две затворени странични стени. Аз също им препоръчвам да бъдат изолирани с penoplex. Всеки лист може да бъде залепен със собствените си ръце, но ние не можем, със специално лепило или течни пирони, а след мощен удар да се определи "чадъри" - дюбели с тип пластмаса основна плоча. Места се присъединяват към листовете на писалката.

Балкон отвътре, изолиран с моноблок

Балкон отвътре, изолиран с моноблок

Сега за това как да изберем пеноплекс. По отношение на дебелината е по-целесъобразно да се използват листовете му на различни етапи от затоплянето.

Как да изберем писалка за пяна?

Правилната изолация трябва да доведе до факта, че балконът или лоджията ще станат по-топли. Обикновено балконът е изолиран така, че да може например да съхранява храна през зимата, удобно сухи дрехи и разбира се, че в съседната стая е по-топъл. Но лоджиите най-вероятно трябва да бъдат изолирани, за да се разшири пространството на апартамента.

Ето защо, за лоджия трябва да вземете пенопелакс най-малко 40 мм, а още по-добре 60 мм. Но за балкона е достатъчно дебелина на листа от 30 милиметра.

Сега за секс. Ако под балкона ни има лоджия със същия изолиран балкон (лоджия), тогава за пода може да използвате тридесет или дори двадесет пенопалукс. Ако няма изолиран балкон надолу, е по-добре да не се задържат и да се запълват листовете.

Като цяло, нещо подобно. Ще добавя, че обикновено съм добър при изолация от пяна от полистирол. Те не се разпадат, лесно се отрязват. Един лист от пеноплекс с дебелина 3 сантиметра напълно ще замести пластмасовата пяна, чиято дебелина е 10 сантиметра. Но тук всеки избира сам.

видео

Инструкция стъпка по стъпка за завършване на лога

Всичко за балкони и лоджии: Част 1

Всички Логиги: Част 2

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Топлоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материалаТоплоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материала
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
Penoplex и полистирен какво да изберем?Penoplex и полистирен какво да изберем?
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
» » Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
© 2021 BggeHat.com