Как да изберем качествен изолационен материал?



Стиропор.
Купувайки пенополистирол, струва си да обърнете внимание на няколко важни подробности:
1. топлопроводимост - това е най-важният параметър, с различна дебелина може да варира дори повече от 35. Това означава, че необходимостта от значителни разлики в дебелината на полистирол, за да се получи същия ефект с хидроизолация. Колкото по-ниска е топлопроводимостта, толкова повече полистиренова пяна има по-добри топлоизолационни свойства.
2. При покупка е необходимо да се сравни стойността на топлопроводимостта с теглото на товара при преизчисляване на m3. Например, ако производителят декларира характеристики: 0,040 W / (m • K), а плътността на товара, е по-малко от 12,5 кг / м3, трябва да има съмнения за съответствието обявен параметри, а оттам и качеството на продукта.
Също така трябва да се има предвид, че твърде много дебелина на изолацията ограничава потока на дневната светлина през отворите на прозорците. Прозорците, вградени в 20 см слой експандиран полистирол, могат да изострят естетиката на сградата.
Преди да купите, трябва да преместите пръста си върху повърхността на експандирания полистирол - топките за отпадане са доказателство за много слабата адхезия на материала. Този продукт не трябва да се монтира на стени, тъй като декоративните елементи, изработени от експандиран полистирол, трябва да изглеждат по-уверени.
Плочите трябва да се полагат плътно. Големите празнини между тях трябва да бъдат допълнени с облицовки от термоизолационен материал или напълнени с полиуретанова пяна. Когато изолацията е поставена на два слоя, те трябва да се прилепват плътно един към друг.
Фибролитни чинии.
Купувайки фибролитни чинии, струва си да обърнете внимание на плътността на продукта. Плътност - в зависимост от продукта варира от 20 кг / м3, fibrolite плочи под формата на гранули (насипни) и 180 кг / м3, е твърда плоча. В зависимост от предназначението си, т.е. място, разграничаване на няколко вида продукти:
1. Мека (12-40 кг / м3) - изолация на покриви, пълнене на рамкови прегради;
2. Среден (60-100 кг / м3) - топлоизолация в трислойни стени, топлоизолация в сухи помещения, звукоизолация и топлоизолация на подовете;
3. твърда (130-160 кг / м3) - изолация на стени, звукоизолация и топлоизолация на подове, изолация на плоски покриви;

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Какво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъциКакво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъци
Сравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материалиСравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материали
Топлопроводимост на основни строителни материалиТоплопроводимост на основни строителни материали
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Изчисляване на дебелината на използваната изолацияИзчисляване на дебелината на използваната изолация
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
» » Как да изберем качествен изолационен материал?
© 2021 BggeHat.com