Плътност на модерния експандиран полистирол

След като реши да изолира дома си и избра за този прогресивен материал, който е стиропор, рядко някой мисли за неговите печати. Купувачите просто отиват в магазина и с помощта на консултанти закупуват плановете. Въпреки това, знанията за това кои марки от експандиран полистирол са за предпочитане пред определена повърхност могат да спестят време и да не се съмняват в избора.

Производство на експандиран полистирол

Схемата за производство на експандиран полистирол.

Естествено, всеки продукт трябва да бъде етикетиран, ако не и универсален. Към това може да се припише и експандиран полистирол. Неговите марки са многобройни и има само два популярни типа: разпенени и екструдирани. Първата се използва за затопляне на вътрешните повърхности, а втората се използва за по-агресивна среда. Устойчивост на влага и ниска топлопроводимост, съчетана с дълготрайност, са най-високи.

Как марката от експандиран полистирол влияе на свойствата си?

Пяна PSBS: функции

Номерата, които стоят след абревиатурата, означават плътността на материала. Колкото по-високи са те, толкова по-голяма е неговата дебелина и, съответно, нейните полезни свойства. По правило промишлеността произвежда PSBS от 15-50 кг / м³. Оттук следва, че чрез закупуването на пенополистирол с плътност 15 е възможно да се изолират помещенията с икономическа цел. Формулата над 30 е идеална за жилищни.

Таблица на физикотехническите свойства на експандирания полистирол

Таблица на физикотехническите свойства на експандирания полистирол.

Плътността на експандирания полистирен директно ще зависи от способността им да текат и да натрупват влага. Например, по-малка стойност може да поеме до 2 от теглото на целия лист, но тези цифри са приблизителни. По принцип полистироловата пяна практически не е подложена на влага, но естествено е необходимо да се спазват всички условия по време на строителството: да не се допуска пряко взаимодействие и т.н.

Марката пяна засяга основната защита - пожароустойчивост. За по-малка стойност тя съответно ще бъде по-слаба. Струва си да се помни, че е необходимо незабавно да се предприемат всички мерки от случайно запалване, тъй като полиестерът не изгаря, а се топи, а изпарението с каустик оказва по-лошо влияние върху човешкото здраве.

Специален имот, който зависи от марката на модерния експандиран полистирол, е неговата устойчивост на деформация. Отново, колкото по-голям е показателят, толкова повече можете да разчитате на факта, че пенополистиролът не се разваля от температурни крайности или архитектурни особености, така че ще запази защитните си свойства.

Стабилността на товарите също е индикатор за марката на материала. Пропорционалността отново работи: колкото по-голяма е стойността, толкова по-стабилно е качеството. Строителството поема всички видове товари: краткосрочни или постоянни. Ето защо, като се вземат предвид собствените характеристики на къщата, е необходимо да се придобие "правилния" експандиран полистирол.

Списъкът на свойства в зависимост от степените на материала, е необходимо да се добави неговата устойчивост на промяна на формата, както по време на съхранение при използване, както и специално взаимодействие с вредни сол или кисела среда, сигурност по отношение на околната среда и използваемостта. Това означава, че използването на експандиран полистирол е възможно при производството на чинии и играчки. Покривайки повърхността, проектирана да работи с взаимодействието на активните вещества, не можете да се страхувате за тяхното състояние.

Екструдиран PSBS: нюанси

Сравнение на характеристиките на експандираната полистиролова пяна и екструдирания полистирол

Сравнение на характеристиките на експандираната полистиролова пяна и екструдираната пяна от полистирол.



Този материал е с по-високо качество. Неговите свойства са по-полезни, отколкото просто. Плътността му не е по-висока от обикновената пяна, но въпреки това топлоизолация и звукопоглъщане на височина. Това се дължи на факта, че за разлика от пенообразуващите кутии от пенополистирол, клетките на маркирания материал се пълнят със защитни вещества. Обикновено това е забавящо горенето. Дебелината на материала варира и представлява удобните размери на плочите за работа.

Както вече беше споменато по-горе, екструдираната пяна от полистирол е запълнена със забавител на горенето, което позволява да се говори за такава безопасност, като огън. Те могат надеждно да покрият повърхностите, които работят при повишена температура: комини, печки, котли. Но друга защита, под формата на индустриални сензори, все още трябва да присъства.

От плътност на екструдирания полистирол зависи от възможността да се използва при външни архитектурни изкушения. Тоест, тя трябва да бъде колкото е възможно по-гъвкава при по-ниски температури, за да не се деформира и да не се напуква. Разбира се, с такива изисквания по-фините материали ще бъдат по-добре справени, но въпреки това достатъчни за запазване на топлината. По принцип марката от експандиран полистирол, дори означена с по-ниска фигура, се справя перфектно с него.

Важно е да взаимодействате с влага и агресивни среди. Например, е необходимо да се изолират в основата, но свойствата на почвата е такава, че киселинност или алкалност на почвата може да повлияе на дървесните нагреватели или други вредни и разрушителни. В този брой няма по-добро решение от пресоването на екструдирана марка от експандиран полистирен. За разлика от обикновената пяна, тя почти не поема собствената си влага и няма да взаимодейства със състава на почвата по никакъв начин.

Най-важното качество на екструдираната пяна от полистирол ще бъде нейната устойчивост на товари, ако се използва в индустриални условия.

Таблица на приложение на експандиран полистирол

Таблица на приложение на експандиран полистирол.

Понякога някои процеси изискват значителни физически условия, например компресия, огъване, усукване. Всичко това трябва да издържа на покриващата повърхност. За разлика от плътността на простата такава структура от екструдирана полистиролова пяна е по-еластична и може да работи във всички посоки.

Не е необходимо да мислите, че с увеличаването на положителните качества и плътността това може да повлияе на удобството при полагане, транспортиране и други работи, свързани с монтажа. Както при обикновената пяна, работата се извършва с обикновен трион или дори с нож. Освен това, с освобождаването на експандиран полистирол, материалът преминава в плочи с различни размери, което ви позволява да го изберете веднага и да не страдате от подготовката на подходящия размер.

Това е много удобно, например при затопляне на покрива, където инсталацията се извършва в неудобни условия, ако покривът има няколко кънки.

Препоръки за избор на материал

Изборът на материала за вашата собствена работа по изолация, трябва да се ръководи от много фактори:

  1. Условия на региона. Специалните промени в температурата и влажността изискват задълбочен подход.
  2. Изолирана повърхност: външна или вътрешна.
  3. Плътността на материала ще се отрази върху увеличаването на свойствата и намаляването на полезните площи, което е много важно в малките апартаменти.
  4. Възможност за взаимодействие на материала с вредни условия и агресивна среда.
  5. Висококачествена противопожарна защита. Това важи преди всичко за дървена конструкция.
  6. Не си струва да спестявате. В крайна сметка се отплаща с интерес. Освен това, с качествен материал, потреблението е значително намалено, а оттук и тарифите за енергийните превозвачи, участващи в производството на топлинна енергия.

Зависи от собственика да решава кой материал да избере. Понастоящем тези два типа топлоизолации са най-добрите по предназначение и винаги е необходимо да се използват прогресивни продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Как да инсталирате таван, изработен от експандиран полистиролКак да инсталирате таван, изработен от експандиран полистирол
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
Ефективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региониЕфективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региони
» » Плътност на модерния експандиран полистирол
© 2021 BggeHat.com