Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s

Разширен полистирен - технически характеристики на изолацията PSB и PSB-C 1Като а строителни топлоизолационни материали

в момента често използват експандирани полистиренови плочи, които имат добро енергоспестяващо действие. Стиропор, чиито технически характеристики показват превъзходство спрямо другите видове изолация, е най-ефективният в практиката метод за повишаване на енергийната ефективност на различни сгради и инженерни съоръжения.

За постигането на високо ниво на комфортен климат в една стая е възможно при сравнително ниски парични разходи. С използването на експандиран полистирол за осигуряване на икономия на енергия в къщата, както и за постигане на добри нива на топло и звукоизолация, не е трудно.

Структура на експандиран полистирол

Качеството на изолационния материал се определя от съотношението на броя отворени и затворени пори в основата му. Не по-малко значимо въздействие е технологията на производство, с която се произвежда нагревател.

пенополистирол с ниска водопоглъщаемост и висока топлоизолация може да се постигне само на модерно специализирано високотехнологично оборудване. Поради факта, че той е полимеризационен продукт на стирен (винилбензен), е почти невъзможно да се направи у дома.

Материалът е безцветно, твърдо и не по-малко еластично вещество. Стиропор (характеристики и физични свойства) е най-добрият изолационен материал.

Има нагревател на много топки, които имат структура от хиляди клетки, пълни с въздух. Този въздух не може да се движи около клетките, което служи като много добър изолатор (съотношението въздух / суров е приблизително 98 и 2).

В процеса на производство на експандиран полистирол (техническите характеристики се модифицират) и клетките му се пълнят с въздух, поради което те стават еластични.

След това те се слепват заедно и образуват солиден материал. Поради интензивността на свързването се получава изолационен материал с различна плътност (15, 25, 35, 50).

Разширен полистирен - технически характеристики на изолацията PSB и PSB-S 2

Видове експандиран полистирол

Продукти от експандиран полистирол се разделят на две основни групи (въз основа на аргумент като характеристики на експандиран полистирен):

  1. Материал, който се синтерира под въздействието на високи температури. Продуктът се произвежда в специални форми (пенополистирол).
  2. Материал, чиито гранули се смесват заедно с пенообразуващата съставка при високи температури. След смесване продуктът се екструдира през екструдер (метод на производство на екструдиран полистирол).


Поради факта, че техническите характеристики на експандиран полистирол (плътност, форма, свойства) са подобни други видове нагреватели, разграничават няколко от неговите наименования:

  • PS - пресован експандиран полистирол;
  • EPS - екструдиран (получен в процеса на екструзия) експандиран полистирол;
  • PSB - неспираща пяна от полистирол;
  • PSB-S - самозагасяща се пяна от полистирол, която не се пресова.

Въпреки различните наименования, всички тези материали имат същия химичен състав. Материалът може да се отличава само с неговите добавки: пластификатори, забавители на горенето, изпарители и други подобни.

Styrofoam - технически характеристики на изолацията PSB и PSB-C 3

Пенообразен експандиран полистирол PSB

PSB се признава за най-често срещания вид изолация, но в същото време е най-скъпата продукция. Опитните майстори могат много лесно да определят качествения пенополистирол от PSB клас от ниско качество.

Това е много лесно, ако знаете структурата на материала. Ако се появи по-качествен лист на PSB, топките ще бъдат видими, които ще бъдат здраво свързани помежду си. Разрушението ще бъде по-равномерно. Стиропор, чиито характеристики се различават от оригинала, ще имат различни топки на мястото на грешката (линията на прекъсване ще бъде по-хаотично в същото време).

Непликиращият се експандиран полистирол може да бъде с различна плътност - от 15 до 50 kg / m3. Изхождайки от това, силовият пластмасов полистирол определя техническите характеристики и обхвата на материала.

По-плътният материал, който е на стойност 35 кг / м3 и повече, се използва за затопляне на фасади на сгради, по-малко гъста PSB - използва се за опаковане на различни домакински уреди.

Стиропор - технически характеристики на изолацията PSB и PSB-S 4

Непликиращ самозагасящ се експандиран полистирол PSB-S

Самозагасването на PSD е подобрена модификация на конвенционалните ПСВ. Основното предимство на материала е, че горимостта на този тип експандиран полистирол се намалява поради насищането на суровините с различни противопожарни добавки (забавители на горенето, хексабромоциклододекан).

Използването на конвенционален искра или мачове, за да възпламени материалът е просто невъзможно, така че винаги се използва, когато е необходимо специална изолация плътност (паркинги, спортни площадки, фондация изолация, изграждане на басейни, изграждане beztsokolnyh Подобряване, фондация изолация, и така нататък. П.).

Стиропор - технически характеристики на изолацията PSB и PSB-S 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Какво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъциКакво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъци
Стиропор за подово отоплениеСтиропор за подово отопление
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Нагревателят е технически спецификацииНагревателят е технически спецификации
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Спецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на домаСпецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на дома
Техниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолацияТехниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолация
» » Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
© 2021 BggeHat.com