Дебелината на стените на рамката къща за зимата схема на пребиваване

Каква трябва да бъде дебелината на стените на рамката къща за зимно пребиваване в нея? Недвусмислен отговор на този въпрос е и. в същото време, не е така. Защо? Тъй като минималната дебелина на стените на рамката къща за зимно пребиваване зависи от региона, където сте изградили тази структура.

Дебелината на стените на рамковата къща за зимна резиденция - схема 1

Нека да се погрижим за всичко на рафтовете. В зависимост от района, в който живеете, ще ви е необходима определена дебелина на ефективната изолация, за да запазите топлината във вашата къща през зимата.

Дебелината на стените на рамката къща за зимна резиденция - схема 2

Ако живеете в топла област, тогава ще имате достатъчно дебелина на полистирен или базалтова вълна на 50 мм. Ако живеете на север, тогава 150 мм изолация няма да ви стигне, това ще отнеме 200 или 250 мм. Всеки по-малък дебелина на изолацията ще доведе до излишък от гориво или енергия за отопление на дома ви.

Дебелината на стените на рамковата къща за зимна резиденция - схема 3

Как да разберем какво трябва да бъде минималната и оптимална дебелина на стената? Това е много просто. За тази цел има таблица за устойчивостта на топлината на прилежащите структури за всеки регион на Русия.

Дебелината на стените на рамката къща за зимна резиденция - Схема 4

В тази таблица са дадени индикаторите R, които според новите стандарти SNiP трябва да се придържат към разработчиците при изграждането или реконструкцията на къщи.

Дебелината на стените на рамковата къща за зимна резиденция - схема 5



Използвайте в този случай проста формула за изчисляване на дебелината на изолацията в зависимост от нейната топлопроводимост:

Дебелината на стените на рамката къща за зимна резиденция - Схема 6

R = p / K, където p е дебелината на изолацията (в метри), R е топлоустойчивостта на стената за дадена област, K е топлопроводимостта на изолацията.

Дебелината на стените на рамковата къща за зимна резиденция - схеми 7

Така че получавате минималната дебелина. В рамките на къщата, действителната дебелина на изолацията е равна на дебелината на стената. Значи вие ще знаете каква дебелина трябва да бъде стена рамка къща за зимно пребиваване в него.

Дебелината на стените на рамковата къща за зимна резиденция - схема 8

Примерно изчисление. Изграждаме рамкова къща в района на Волга. Индикатор R = 2,1 м2 * C * W за този район. Използваме базалтова памучна вата с топлопроводимост 0,056 W / (m * С) като топлоизолационен материал. Ние изчисляваме по формулата, дадена по-горе. Получаваме, че дебелината на стената на каркаса-машина с нагревател трябва да е най-малко 12 сантиметра.

Дебелината на стените на рамката къща за зимна резиденция - Схема 9

Забележка. Топлинното съпротивление на стената се различава от същия индекс за таваните и сутерена, както и прозорците и вратите. Например, за същия регион, термичното съпротивление за припокриване ще бъде R = 3.2 m2 * C * W. Така че минималната дебелина на изолацията на тавана ще бъде вече 18 сантиметра.

Дебелината на стените на рамката къща за зимна резиденция - схема 10

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?
Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?
Затопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготиниЗатопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготини
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Технология на затопляне на стените на рамката със собствени ръцеТехнология на затопляне на стените на рамката със собствени ръце
Ефективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региониЕфективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региони
Къщата има нужда от парна бариераКъщата има нужда от парна бариера
» » Дебелината на стените на рамката къща за зимата схема на пребиваване
© 2021 BggeHat.com