Нагревател за рецензии на къщи и какво да избере

Изолация за рамкови къщи - рецензии и какво да изберем 1Ако планирате да построите къща с рамки

, след това по всяка вероятност си задайте въпроса: "Какъв материал е по-добре да се използва за топлоизолация?". Изборът на изолация за къщата на рамката не е лесна задача, тъй като асортиментът от топлоизолационни материали, които ни предлагат строителните магазини, непрекъснато се разширява.
И така, кой от тях може да претендира за заглавието "най-добрата изолация за рамкови къщи"?

Трудно е да се даде недвусмислен отговор на такъв въпрос: всеки материал има свои особености, предимства и недостатъци и затова изборът на отоплител за къщата на рамката трябва да се основава на конкретна ситуация.

Помислете за най-популярните видове изолация за рамкови къщи:

стиропор

стиропор (пенополистирол) - традиционна изолация за стените на рамковата къща, която не губи значението си с изтичането на времето.

Безспорните предимства на този материал включват следното:

  • Отлични топлоизолационни характеристики. Затоплянето на пяната тип кадър от къща може значително да намали разходите за отопление.
  • Висока звукоизолация. Такъв нагревател за стени на рамката защитава къщата от външни източници на шум, осигурявайки тишина и спокойствие.
  • Водоустойчивост. Материалът не абсорбира вода и следователно не изисква устройство за предпазване от пароиди.
  • Устойчивост на компресия.
  • Доходност. Ако бюджетът Ви е ограничен и търсите евтина изолация за рамката, пяната ще бъде чудесно решение за вас.

Нагревател за къща на къщата - мнения и какво да избереш 2

От отрицателните качества на стиропор е добре да се подчертае неговата възпламеняване, но това минус се елиминира от правилно изпълненото покритие.

При закупуване на пяна плочи се препоръчва да се обърне внимание на такъв параметър като плътността на изолация за стените на рамката. Колкото по-гъста е пяната, толкова по-висока е нейната топлопроводимост.

Оптималната плътност е следният индикатор - 37 кг на 1 кубичен метър. Дебелината на нагревателя на стената на рамката е избрана, като се вземат предвид дебелината на стените, както и климатичните особености на района, където е направена изолацията.

Минерална вата

Не е последното място в рейтинга на най-популярните топлоизолационни материали минерална вата (или както е съкратено като "minvata"). Изолация от минерална вата се предлага в няколко форми: под формата на гъвкави плочи, ролки или твърди подложки.

Нагревател за къща на къщата - рецензии и какво да избереш 3

Материалът има редица предимства, което го прави една от най-добрите изолации за рамкови къщи. Предимства, които строителите често подчертават:

  • Висока топлоизолация. Избирайки този материал като отоплител за вашата къща, можете да сте сигурни, че измръзванията за вас и вашите близки вече не са ужасни.
  • Материалът не е деформиран.
  • Замърсяващата устойчивост на тази изолация за къщата на рамката, която може да бъде прочетена на някои специализирани форуми, позволява нейното използване в студени райони.
  • Устойчивост на въздействието на различни химикали.
  • Пожарна безопасност.
  • Пластичност.
  • Отлични звукоустойчиви и шумоустойчиви способности.
  • Достъпна цена.


Недостатъкът на минералната вата е ниската й якост.

Освен това при производството на памучна вата на основата на фибростъкло се използват добавки като формалдехид, известни със своята токсичност - затова за тази изолация за къщата на рамката често се отбелязват отрицателни прегледи.

При избора на минерална вата, както и в случая на пластмасова пяна, е необходимо да се вземе предвид плътността на изолацията на рамката. Така, например, за монтиране на вентилируема фасада по-добро използване на минерална вата, плътността на които не надвишава 30-60 кг / m² и да се "мокър" метод изолационен материал плътност трябва да бъде по-висока от 80-120 кг / m². Що се отнася до дебелината на изолацията в рамка къща, след това се избира, като се вземат предвид географското положение на конструкцията, както и материала, от който стените на къщата, термични характеристики и други фактори.

Изолация за рамкови къщи - рецензии и какво да изберем 4

Ако вече по време на работата на изолация установено, че дебелината на изолацията в рамка къщи е недостатъчна, минерална вата са предвидени в няколко слоя, така че средният слой на горните плоскости представляват долните ставите. Оптималната дебелина на изолацията от минерална вата в рамката е приблизително 150 милиметра.

Спрей нагреватели

Нагревателите за пръскане са се появили на вътрешния пазар сравнително напоследък, но вече са станали популярни. Това не е изненадващо, тъй като предимствата на този метод затопляне на къщата на рамката много.

Топлоизолацията се осъществява от двукомпонентна полиуретанова пяна, чиито компоненти се смесват, като се съблюдават необходимите пропорции.

След това въздухът се натоварва в пулверизатора, материалът пени и те запълват кухините между гредите. Излишният състав се нарязва с нож. Дебелината на изолацията в рамката, когато използвате този метод, варира от 150 до 200 милиметра. В резултат на това изолираната стена е гладка гладка монолитна повърхност без шевове и пролуки - тя не преминава влага и е устойчива на внезапни температурни промени. Така че, ако сте изграждане на къща рамка, но все още не са решили каква изолация да избирате - може би тази опция ще ви хареса.

Изолация за рамкови къщи - рецензии и какво да изберем 5

слама

Затоплянето на къщи със слама е стар и все пак много популярен метод на топлоизолация.

Помислете за предимствата му:

  • Security. Straw - екологична изолация за къща с рамки. Това затопляне е абсолютно безобидно за околната среда и човешкото здраве.
  • Висока топлоизолация. Сламата, използвана като нагревател, може значително да намали загубата на топлина.
  • Възможност за звукоизолация.
  • Дълготрайност. Преди употреба сламата се изсушава напълно, за да се удължи живота на материала и да се предотврати появата на гъбичките.
  • Ниска цена.

Изолация за рамкови къщи - рецензии и какво да изберем 6

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Нагревател урсаНагревател урса
Парна изолация, която да се постави в стената на рамкатаПарна изолация, която да се постави в стената на рамката
Техниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолацияТехниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолация
Рамки преглежда ревюта на жителите и реалните собственици на операциятаРамки преглежда ревюта на жителите и реалните собственици на операцията
Сглобяеми къщи плюсове и минуси, нови собственици обратна връзкаСглобяеми къщи плюсове и минуси, нови собственици обратна връзка
Предимства на рамкови къщиПредимства на рамкови къщи
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
» » Нагревател за рецензии на къщи и какво да избере
© 2021 BggeHat.com