Тегло на пенобетона

Пянобетонните блокове наскоро придобиха такава популярност, че постепенно започнаха да затъмняват класическите строителни материали, използвани в строителството строителство на къщи много стотици години. Такова голямо търсене за тях става ясно след задълбочено проучване на характеристиките. Един от тези параметри е теглото на пенобетона, който е сравнително малък при такива големи размери.

Зависимост на блокова маса от нейните качествени характеристики

Невъзможно е да не се отбележи пълната логическа зависимост на тяхното тегло от неговите характеристики: плътност и размери. Важно е да знаете, че колкото по-малка е плътността и размера на пяната, толкова по-малка е масата на блоковете, заедно с теглото, силата и стойността на коефициента на топлопроводимост бързо намаляват. Ниска сила влияе неблагоприятно върху носещата способност на стените, ниска топлопроводимост, а напротив, показва високо ниво на опазване на топлината вътре в сградата, така че избора им не само трябва да вземе предвид колко е силен и труден, но също така внимателно разгледа топлопроводимост. Най-добрият вариант за изграждане на стените ще бъде бетонни блокове, които имат марка D800 плътност, те имат достатъчен капацитет за да издържат на стреса и оптималната стойност на топлопроводимост, така че къщата е топло и задълбочено.

Мехурчета от блок от пяна

Що се отнася до теглото си, това е доста привлекателно, такива леки пяна блокове значително намаляват натоварването на основата на сградата, тя също може да бъде спасен. Възможно е да се организира не конкретен монолит, а надеждна основа на бандата. Стойностите на масата, много приблизителни, те са били фиксирани при влажност 75, за всеки отделен производител, и тази разлика ще се вижда дори при различна влажност на въздуха.

Как да разберете теглото на блока от пяна

блок

  1. За да изчислите този параметър, трябва да знаете плътността и размерите на пенобетонния продукт, например да вземете блока D900 с най-популярните размери от 20 * 30 * 60 см и да извършите прости изчисления:
  2. Маркировката D900 показва, че теглото 1 на такъв куб пяна е 900 кг.
  3. Сега за коректността на по-нататъшните изчисления знаем обема от 1 блок. За да направите това, умножете размерите му, преведени по-рано в метри, и получавайте 0,036 м 3.
  4. Сега изчислете броя на продуктите в 1 куб: 1 / 0.036? 27.8 бр.
  5. Постепенно стигна до най-важното. Разделете масата на един куб с броя на блоковете и вземете 32,4 кг. Ето какво тежи един penoblock, поддържан в идеалните условия на GOST.

Критерии за цена на блокове от пяна

пяна блок характеристика

В момента, строителни материали на пазара е пълен с разнообразие от такива продукти, както и обхватът на цените е толкова голяма, че по невнимание поставя въпроса: "Защо с такава разлика в цената на полярността между имотите, размера и външния вид на почти невидим", това е само първото впечатление, вие трябва ясно да знаят обстоятелствата , които пряко засягат качеството на продуктите.

Технологии за производство на пенобетон

снимка на пяна бетон пълнеж

Общо има две: баротехнология и два етапа. Всички видове изследвания доказват, както и статистиката, че barotehnologiya по-евтино, но не са с високи якостни характеристики на пенобетон микс, но технология, която използва най-стабилната пяна генератора, като в този случай такъв материал е по-качествен. Когато избирате, попитайте производителя за този проблем на първо място.

Формиране на пенобетон



форма

Начини за формиране на самия продукт, също има няколко: рязане и леене, тяхната геометрия директно зависи от тях. Метод на рязане производство на пенобетонови изделия в това отношение е по-съвършено от формоване, в първия случай, втвърдена монолит нарязани специална машина, и по този начин, разликата в размера се намалява до нула, но добър поток по време на леенето необичайно. Много чипове и пукнатини са все още крехки продукти, когато се отделят. Сега, що се отнася до цената, цената на нарязаните монолити е няколко пъти по-висока от тази на отливката, поради закупуването на скъпа машина за рязане, но това надвишаване ще се припокрие с интерес при полагането им.

Плътност на блока от пяна

размера на блока от пяна

В този брой всичко е много просто - колкото по-ниска е плътността, толкова по-ниска е цената, факт е, че при производството на блокове с по-ниска плътност потреблението на цимент и пясък е много по-ниско от необходимото за изключително силни блокове пяна.

Бързо строителство на къщи от пяна блокове, видео

заключение

Стойността на теглото на продукта е много важна, знаейки го, можете да изчислите не само натоварването на фондацията, но и да организирате превоза на товари компетентно. Когато избирате блокове от пяна, не се изкушавайте от ниска цена, внимателно изучавайте целия процес на производство, всички плюсове и минуси и едва след това направете покупка.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Топлопроводимост на основни строителни материалиТоплопроводимост на основни строителни материали
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Каква е специфичната тежест на строителните материалиКаква е специфичната тежест на строителните материали
Проекти на къщи от пенобетонови блоковеПроекти на къщи от пенобетонови блокове
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Реалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стенитеРеалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стените
» » Тегло на пенобетона
© 2021 BggeHat.com