Проекти на къщи от пенобетонови блокове

Ако искате да изградите надеждна, издръжлива, топла и ергономична къща за кратко време, тогава трябва да обърнете внимание на къща проекти от пяна блокове с гараж. Този материал за стени е използван успешно от разработчиците в Европа повече от половин век. В нас се е появила съвсем скоро, но с всеки сезонен строеж получава все по-голяма популярност.

Характеристики и показатели на материала

блокове от пяна за маса

За да се изгради солидна структура е необходимо не само да знаете характеристиките и свойствата на материала, от който ще се извършва строителството, но и да изберете правилно сред нискокачествените аналози.

пяна блок характеристика

И така, изкуственият пясък бетон е бетонен порест блок с различни размери. Качествен разпенен продукт се характеризира с еднакъв сив цвят и дори геометрични форми.

фото пори

Цената, както и основните й показатели, зависят от основните компоненти и технологията на производство, най-вече пяната от пяна оказва влияние върху характеристиките на блоковете пяна. Това е ключов елемент в производството на пенобетон, благодарение на него, дори и клетки се образуват в тялото на блока.

Има два вида концентрати за пяна:

  1. Протеин или органичен. Те се произвеждат само от естествени компоненти и поради тази причина тези пенообразуващи агенти са екологосъобразни и абсолютно безопасни, материалът, направен на тяхна основа, е по-качествен поради стегнатите пори.
  2. синтетичен. Такива концентрати за пяна са по-евтини и по-лесни за използване. С тях е много по-лесно и по-бързо да се избере правилната композиция на пяната, но се усеща и неестествената природа на произхода, това се отразява в ниското качество на продуктите и високата опасност от пожар.

Попълнете методи

запълни

Начинът на изливане също играе голяма роля при формирането на основната цена на блоковете от пянобетон и тяхното качество:

  • Най-добър пенобетон се прави чрез изливане на монолит и изрязване със специална машина. Такъв клетъчен изкуствен камък е не само по-издръжлив и няма отклонения в геометрията.
  • Отливката от пяна също е добра, но все пак губи всички качествени параметри на режещите блокове. Между другото, цената на тези продукти е с порядък по-ниска от тази, произведена от първия метод на изливане.

Избор на плътност

маса

Пянобетонните блокове имат широка гама от марки. Някои производители дори произвеждат поръчкови продукти с необходимата плътност, но как да ги избират, за да избират оптимално най-издръжливия и топъл материал? Тайната се крие в нейната плътност, по-малките това означава повече въздух се съдържа в клетките се знае, че са един слой от въздух - най-добрата топлоизолация. За съжаление, този факт не предоставя високи експлоатационни качества, така че ако искате да се направи качествена изолира къщата, е идеален за тази цел ще бъдат изолационни пяна печати D300 - D500.

характеристики на пенобетона



За изграждането на столичните стени ще са необходими по-твърди клетъчни продукти, но с увеличаване на якостта, функцията за термично екраниране намалява. За изграждането на частни двуетажни жилища по-подходящи ще бъдат блоковете, марки D600 - D900. Продукти с висока плътност ще дадат повече топлина навън и вероятно ще изискват допълнителна изолация.

Характеристики на пенобетонни къщи

Къщите, изградени от пенобетон, съчетават положителните характеристики на сградите от естествено дърво, тухли и естествен камък:

  1. Ниска плътност и тегло за големи размери. Тази функция не само опростява и намалява строителния процес, но също така прави транспорта на материали по-евтин, освен това става възможно да се спести на основата.
  2. Добрите топлоизолационни свойства са подобни на свойствата на висококачествената дървесина, докато якостта на пяната не е по-малка от тази на тухла.
  3. Уникален микроклимат на сградата, изграден от пяна блокове. Той е снабден с всички същите пори, които не само изолират, но също така позволяват "дишане" на стените. Поради тази собственост, през зимата в такава сграда е топло, а през лятото е готино и не е запушен.
  4. Стените на пенобетона напълно защитават домашния комфорт от шума на улицата и шума.
  5. Високата марка за устойчивост на замръзване осигурява на вашата сграда отлична издържливост.
  6. Пясъчните бетонни стени се обработват толкова лесно, че могат лесно да бъдат завършени и ремонтирани по известен начин.

Критерии за избор на бъдещ проект за къща

основа за ограда

Залогът на качеството и устойчивото бъдеще на сградата - е преди всичко добре изготвен план и правилното свързване на терена. Работата на дизайнерите и цялата строителна документация е толкова скъпо, че е сравнима с цената на строителството. Когато купувате, заслужава да се знае, че къщата на модела ще бъде много по-евтино, отколкото с индивидуален дизайн, ако подпише договор за изграждане на една компания - собственик на проекта си, сте платили за нея, може би, не е нужно да.

Ето какво още трябва да знаете, за да спрете избора си на по-печеливша възможност за бъдещо строителство:

Двуетажната къща е по-евтина от едноетажна подобна област. Спестяванията се състоят от по-ниски разходи за фондацията, покриви и припокриване, парче земя може да бъде закупено по-малко. По-голям е бюджетният вариант тавански споразумение над първия етаж.

  • Изборът на прости архитектурни форми е друг начин за спасяване, постига се чрез намаляване на разходите за труд и пари за закупуване на материали.
  • Формата на покрива, в този случай най-простият вариант е най-печелившият. Следователно е по-добре да спрете избора на покрив.
  • Застъпване, направено от дърво понякога по-евтино от стоманобетон.

Мислейки за района на бъдещата къща, не забравяйте, че голяма къща е по-изгодна от по-малка къща. Факт е, че чрез намаляване на строителната площ с 2 пъти, общият периметър на стените намалява само с една четвърт. Така че помислете дали спестеното количество загубено комфортно пространство си заслужава.

Красиви проекти, видео галерия

заключение

След като прекрати избора на проекта на апартаментната къща от пенобетонни блокове, е възможно да се гарантира неговата издръжливост и надеждност, като този материал е приятно и бързо да работи.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
» » Проекти на къщи от пенобетонови блокове
© 2021 BggeHat.com