Проекти на вили от пенобетон

След като се запознахте с привлекателни характеристики на пянобетонните блокове, Изглежда, че изграждането на къща само по себе си не изисква специални изчисления и усилия, но това е заблуда. Освен очевидни предимства, този материал е доста капризен. Ето защо, предварително трябва да се предвиди всичко, за това трябва да обърне внимание на компетентни проекти на вили от пяна блокове с гараж, съставени от професионални архитекти.

Пореста структура

  • Тази структура на тялото от бетон, от една страна, е много печеливша. Микропорите, пълни с въздух, са най-добрият топлоизолатор.
  • Ниската плътност на блоковете ви позволява да пестите на основата.
  • Структурата също така дава малка тежест на продукта и в същото време неговите размери са такива, че не само е удобно да се използват, но и да се намали времето за строителство.
  • Клетъчната структура дава на пенообразните блокове добър индикатор за устойчивост на замръзване.
  • Въздушните мехурчета също така абсорбират абсолютно шума, предпазват домакинствата от външната суматоха и не позволяват излъчването на звуците.

Мехурчета от блок от пяна

Безспорното достойнство може да бъде един от основните недостатъци.

Уникалната пореста структура на пенобетона дава не само малка плътност, но и пенобетонът не е достатъчно силен, не издържа на тежки товароносими товари. По своята същност пяната бетон е склонна към значително свиване. Ето защо трябва да купите само качествен материал и да го поверите на само опитен специалист в тази област. Това раздразнение се елиминира чрез подсилване на пяната от бетонна зидария с армировка и изграждане на армболи, които придават устойчивост на цялата структура, разпределят равномерно товарите, което не им дава разрушителен ефект.

Зидария на стенни блокове от плинт

Пяният бетон е перфектно обработен и пробит, лесно могат да бъдат изпълнени аркови елементи или други архитектурни решения. Конвенционалните крепежни елементи не се залепват в мека пяна бетонна структура. Има много видове крепежни елементи, предназначени специално за клетъчен бетон, които перфектно фиксират и не разрушават пяната от бетонна стена.

Оформяне на покрива

Висока степен на огнеустойчивост

Този лек бетон, изработен от екологично чисти продукти, не само не изгаря, но също така не излъчва остър дим и токсични вещества в атмосферата с помощта на пожар. Ако сте в смес от пяна бетон фаза на производство беше добавен микрофибър, след това под въздействието на огън тя ще започне да се стопи. Топенето на влакното не разрушава блока.

мъчнотопимост

трайност

Имаме достатъчно нови материали, но в Европа, откъдето идва, тя вече дълго време я строи, а тези сгради, запазвайки прекрасния им вид, живеят повече от 40 години. Този параметър се отнася само за висококачествен пенобетон. Когато се използват нискокачествени суровини, такива блокове много скоро започват да се разпадат и да се разпадат.

пяна блок характеристика

Преди да купите, консултирайте се със специалист, желателно е продавачът да има всички сертификати и сертификати за качество.

Правилни геометрични размери

Добра геометрия са само онези продукти, които са произведени чрез технология на рязане. Ако въпреки това са закупени навити блокове, тогава те могат да бъдат ремонтирани с обикновена зидария.

маса

Универсален материал за довършителни приложения



Външната хидроизолация е задължителна, защото блоковете от пяна са чувствителни към влага. Качествена външна хидроизолация - гаранция за издръжливостта на вашата къща. Имайки представа за това какво представлява висококачествен пенобетон, можете да започнете да избирате или да създавате проект на вашия дом за мечти.

мазилка на стени

Как да изберем проект

Имайки предвид безбройните съблазнителни възможности в Интернет, трябва да обърнете внимание не само на оформлението и външния вид, но и на поддържащите структури и елементи.

вили проекти

фундамент

Първото нещо, на което трябва да се фокусирате, е основата на сградата. Натрупаните основи не осигуряват надеждността, която структурата от пенобетон се нуждае. Плътната основа на колана е добра опция, но при нестабилни почви и при завършване на сградата къщата няма да бъде надеждна. Най-солидната форма е стоманобетонният монолит, но е доста скъп, но най-добрият вариант - заровена лента основа, разположена под точката на замръзване на земята.

вили проекти

общуване

Друг важен момент е комуникацията. Като правило, те се намират в проекта за стандарт, и ако искате нещо да се промени за по-голям комфорт или любим проект не съдържа тези рисунки, помощта е по-добре да се види специалист. Обърнете внимание на метода за отопление на сградата и системата от топла подове, ако е изградена на принципа на нагряване на електрически танами, тогава имайте предвид, че този метод е много скъп за поддръжка и експлоатация.
Автономното отопление на сградата, особено с газ, не само е скъпо, но и изисква определено разрешение, годишен надзор и професионални услуги, които също се заплащат.

снимка на къща проект

Външна довършителна обработка, изолация и хидроизолация

Хидроизолацията започва от мазето. Важно е тя да се изпълни на няколко слоя, след което гладко преминава към стените. за външно покритие всеки метод е подходящ, но е невъзможно да се измажат уличните стени с блокове, първо трябва да ги подготвите добре, след това да поставите пяната и мрежата в Рабица и да завършите цялата конструкция.

хидроизолация на стените

Топлоизолацията на типичния проект се изчислява за умерена климатична зона, така че ще трябва да бъде преизчислена за неговата площ.

Видео галерия

заключение

Ако сте купили готов проект в Интернет, не забравяйте да се консултирате с опитни майстори в тази област. Може би ще трябва да направите сериозни промени в него.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на къщи от пенобетонови блоковеПроекти на къщи от пенобетонови блокове
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
» » Проекти на вили от пенобетон
© 2021 BggeHat.com