Дървени подове в къщата на пяна блокове

Благодарение на практичния материал - пяна блок, е възможно да се изгради модерна къща бързо, която ще бъде силна и топла, а стените ще дишат. Струва си да се отбележи, че самият пяна блок остава универсален строителен материал, който днес става популярен.

наличност

Заедно с тромавите тухли и циментови блокове, този материал се характеризира с наличието и ниското му тегло. Самата структура на блока от пяна е пореста, която отлично запазва топлината в помещението, а също така не позволява шум от улиците. Струва си да се отбележи простата инсталация на пяна блокове, което не изисква от вас да специални умения.

технология



Дървени подове в къщата на пяна блокове трябва да се извършва в съответствие с изискванията и стандартите. Най-добре е да спрете на дървени твърди подове с малко тегло и твърда скала.

  1. На първо място, по периметъра на фондацията изпълняваме стоманобетонна замазка, която значително ще увеличи силата на бъдещата сграда.
  2.  На необходимата височина изхвърляме всички стени от блоковете с пяна. В този случай е необходимо да се следи нивото на всички носещи стени, така че да няма изкривяване.
  3. Между преплитането на пяната се запълва предварително приготвената циментова замазка. Ако е необходимо да инсталирате купчини и други елементи, направете това преди да излеете с бетон, след като сте оправили всичко.
  4. След това отидете на инсталацията на дървени подове от пяната блок. За да направите това, трябва правилно да изчислите припокриването и дължината на всеки лъч или дневник.
  5. Преди това всички използвани дървени дърва са необходими третирайте със специална импрегнация, да се повиши нивото на опасност от пожар.

достойнство

  • Най-важното предимство на подовата настилка от пяната е достъпна цена, която е много по-привлекателна за купувачите
  • Лесна инсталация. Не е нужно да наемате професионални зидари или други професионалисти. Можете сами да изпълнявате цялата работа според минималните изисквания.
  • Високо ниво на икономия на енергия и потискане на шума. Благодарение на порестата си структура блокът от пяна перфектно запазва топлината или прохладата в къщата, а също така не позволява шума на улицата в стаята.

недостатъци

  • Ако се сравни с тухли, бетон или грундов блок, тогава блокът от пяна се добива до последната в сила.
  • Също така, недостатъците могат да се отдадат на ниска степен на опасност от пожар без предварителна обработка със специални защитни разтвори.

В заключение, може да се каже, че дървените подови покрития за къща от пяна са идеална алтернатива на стоманобетонните или метални конструкции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Как да се изгради дача от пяна блоковеКак да се изгради дача от пяна блокове
Какво е по-добре от тухли или пенобетон?Какво е по-добре от тухли или пенобетон?
Какво представлява пенобетонът?Какво представлява пенобетонът?
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
» » Дървени подове в къщата на пяна блокове
© 2021 BggeHat.com