Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща

Стандартни размери на блокове от пяна за изграждане на къща 1Ако решите изграждане на къща от пяна блокове,

че е време да попитам: "А колко от този материал, ще трябва да се изгради" Първо, нека да се отговори на въпроса какво същата площ на помещението, което трябва, независимо дали ще направи пристройка към къщата и вътрешните стени, както и носещи стени на пеноблоковете. За да направите това, трябва да изчислите площта на всички стени и предварително да изчислите размерите на прозореца и вратите и да ги извадите от общата площ. При извършването на такива изчисления размери на блоковете пяна за изграждането на къщи играят далеч от последната роля. По-конкретно, въз основа на тях можете да разберете количеството материали.

Какво е пяна блок и как е по-добре?

Малко хора не знаят, че пяната блокове са изработени от пяна бетон, който е един вид клетъчен бетон. Блокове от пяна бетон са порести лек бетон, състоящ се от смес от вода, пясък и цимент. Когато е направена, се добавя специализирана пяна, която прави блока порест, давайки му някои важни свойства. Във всеки от блоковете има въздушни мехурчета с диаметър от 1-3 милиметра и обемът им достига до 85 от общия обем на целия блок от пяна.

Блокове от пенобетон имат редица важни предимства пред подобни строителни материали. Къщите, построени от пяна блокове не изискват допълнително затопляне на стените, поради което е възможно да се спести значително на отопление, което означава, че разходите за енергия ще бъдат по-ниски. В тази къща през лятото винаги е страхотно.

Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща 2

Какви са размерите на блока от пяна?

Размерът на пяната блокове за изграждане на къща е доста приличен, защото стените са с дебелина 30 см. Интересното е, че без допълнителна изолация дебелината на тази стена ще има същите свойства като тухлена стена, дебелината на която е 1,7 метра.

Параметрите на всеки блок са стабилни (височина, дебелина, дължина в сантиметри):

  • за стени - 20x30x60,
  • за прегради - 10x30x60.

Като правило размерът на пяна блокове за изграждане на къща може да бъде различен. Ето защо, при закупуването на това трябва да се има предвид, защото в зависимост от това, броят на блоковете може да бъде или по-голям или по-малък. Трябва да се отбележи, че има блокове от пяна бетон, използвани в строителството само за затопляне на стената, което означава, че няма да носят носещия товар, защото те са доста тънки.

Трябва да се отбележи, че промените в размерите на блоковете се отразяват само в ширината и дебелината на блоковете, а по дължината обикновено са стандартни - 60 см.

Дебелината на блоковете варира от 5 см до 50. Те са направени по такъв начин, че 2,5 см се добавят към дебелината всеки път, т.е. има редовност - 5,5- 10- 12,5 ... ..и така нататък. до 50 см.

Естествено, колкото по-голяма е дебелината на блоковете, толкова по-силна и носеща способност, съответно по-висока. Но не винаги и в нито един град не можете да вземете какъвто и да е размер на пяна блокове за изграждане на къща. Най-често те се намират в големите градове, където те са в голямо търсене или недалеч от предприятията, които ги произвеждат.



Ако градът се намира далеч от предприятията, тогава продавачите не са твърде озадачени и въвеждат стандартните размери на блоковете, които се смятат за най-оптимални и се използват в повечето проекти за строителство.

Стандартни размери на блокове от пяна за изграждане на къща 3

Как да се изчисли броят на блоковете пяна?

Естествено, за да се изчисли броят на пяна блокове, които са необходими за изграждане на къща, може и да не е най-опитният човек. Важно е да се знае площта на стените и размерите на пяновите блокове. Как може да се направи това?

Така че, ако имате такъв слой, е необходимо, както бе споменато по-рано, за да се изчисли площта на стената на нетните отвори за врати и прозорци, а след това разделен на страничен блок площта на напречното сечение, което обикновено е 300h600 мм или 200x600 мм.

Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща 4

Както можете да видите, нищо не е сложно, но всичко, защото почти няма отпадъци с такава конструкция. В случай, че блоковете трябва да бъдат нарязани, това може да се извърши с обикновена хартия. Подрязването не е необходимо да бъде изхвърлено, те ще ви бъдат полезни. От тях можете да направите и блок, който може да се използва и за стенни зидове.

Моля, имайте предвид, че шевовете между блоковете не трябва да се вземат под внимание, тъй като при правилното полагане на блокове с помощта на специализирано лепило, т.нар. Мастик, те са почти незабележими.

Дори ако използвате обикновената циментова замазка при полагане, като вземете предвид размерите на блоковете, шевовете също ще бъдат малки.

Трябва да се отбележи, че при купуването на блокове не забравяйте, че някои блокове могат да бъдат повредени по време на доставката, по същия начин, както в процеса на изграждане, така че трябва да се вземат няколко блока за складиране. Обикновено се вземат приблизително 2-3 от общия брой блокове от пяна за съхранение.

Стандартни размери на блокове от пяна за изграждане на къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Процедура за изчисляване на разширените глинени блоковеПроцедура за изчисляване на разширените глинени блокове
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
» » Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
© 2021 BggeHat.com