Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща

Цената на блокове пяна на парче - ние считаме, че оценката за изграждане на стените на частна къща 1Penoblock е голям тухла

, Тя е изработена от бетонна смес, смесена със специални пенещи съединения. Това е пенообразното съединение, което образува пори в бетона, благодарение на което блоковете са направени лесно, способни да поддържат топлина в къщата и в същото време струват много малко. Размерът на блоковете е около два пъти по-голям от размера на стандартната тухла: 20x30x60 cm. от пенобетон да се изгради много по-изгодно, тъй като цената на пяна блокове на парче е много по-ниска от цената на други довършителни материали, по-специално тухли и дървен материал. Това е така - опитайте се да го разберете.

Какво да търсите при закупуване на пенобетон

В много отношения монументалната природа на сградата се определя от качеството на основните материали. При изграждането на сгради високите изисквания за качество се правят специално за клетъчен бетон. Качественият материал трябва да отговаря на редица изисквания:

  • Устойчив на пропускливост на водни пари. Водната пара прониква достатъчно лесно през слоевете от пенобетон, а нивото на влажност в помещението зависи от комфорта на живот в къщата, от склонността да се образуват гъби и мухъл по стените й.
  • Отговарят на изискванията за топлопроводимост. Колкото по-ниска е топлопроводимостта, толкова по-ефективни са топлоизолационните качества на материала. Плътността на бетона, способна да влияе качествено на топлинната консервация в къщата, за носещите конструкции, трябва да бъде в диапазона от 600 kg / m3 до 900 kg / m3.
  • Да отговарят на изискванията за антитоксичност. При производството на порест бетон се използват химични реактиви, които в крайна сметка излизат в околното пространство и представляват потенциална опасност за хората, живеещи в такава къща. Ако съдържанието на пенообразуващите вещества отговаря на нормата, материалът не представлява вреда за човешкото здраве, освен ако съдържанието на химикала надвиши 1.3 kg на 1 m3 пяна бетон.
  • Порестият бетон трябва да е устойчив на ниски и високи температури. Този параметър се влияе от плътността на материала, способен да натрупва влага, който при критични температури може да има разрушителен ефект върху качествените характеристики на материала. По този начин средната плътност на бетона варира в диапазона от 300-900 кг / м3. Такива бетони могат да издържат от 15 до 75 цикъла на замръзване. Що се отнася до температурното натоварване, висококачествен пенобетон способни да издържат на + 4000C.
  • Предвид факта, че пенобетонът се използва за конструкцията на носещи конструкции, той трябва да има определена якост. Достатъчна якост на клетъчния бетон при конструкцията на носещите стени - от 600 кг / м3.

Цената на блокове пяна на парче - ние считаме, че оценката за изграждане на стените на частна къща 2

Етапи на изграждане на къща от блокове пяна

Началото на строителството обикновено се предхожда от етапа на планиране, който регламентира последователността на действията и нюансите на всеки един от тях.

  1. Определяне на плана за изграждане и изчисляване на разходите.
  2. Разпределение на земята и монтаж на основата. Това включва включването на работа по изкопаване на окоп за фондацията и нейното изливане.
  3. Монтаж на стените на къщата. Тя включва не само изграждането на конструкции, но и придобиването на материали, необходими на този етап.
  4. На последните етапи се предвижда да се монтират покриви, врати и прозорци.

Етапът на планиране е един от най-важните, качеството на сградата зависи от него в дългосрочен план. Също така на този етап се определя броят на строителните материали, цената на блоковете пяна на парче, цената на сградата като цяло.

Цената на блокове пяна на парче - ние считаме, че оценката за изграждане на стените на частна къща 3

Изчисляване на разходите за къща от пяна блокове

Общата стойност на една къща се определя главно от редица ключови фактори:

  • обща площ на сградата,
  • брой на етажите на бъдещата структура,
  • архитектурната сложност на къщата,
  • разходи за строителни материали,
  • география на местоположението на строителството,
  • готовността на инженерната инфраструктура.

За да се определи прогнозната цена на къщата, трябва да се определят първоначалните данни: броят на блоковете пяна, необходими за една периметърна линия, общият брой редове и общият брой клетъчни бетонни блокове за цялата сграда. Плюс това, трябва да знаете цената на блоковете пяна на парче.

  1. Определяне на броя блокове в един ред на сградата по нейния периметър. За да изчислите количеството пенобетонни блокове, трябва да знаете техния размер и размер на къщата. Да предположим, че в работата ще бъдат използвани клетъчни бетонни блокове от 200x300x600 мм (ширина x височина х дължина), а площта на бъдещата къща 5х6 м2 и височина 4 метра.


Първата стъпка е да се изчисли общата дължина на стените. За да направите това, добавете двора на всички стени: 5m * 2 + 6m * 2 = 22 метра.

След това полученият номер трябва да бъде разделен на дължината на блока от пяна: 22 m / 0.6 m = 36.6 броя. За един ред от къща с размери 5 х 6 метра са необходими 36 пенобетонови блока.

Цената на блоковете пяна на парче - помислете за оценка за изграждане на стените на частна къща 4

  1. Определяне на общия брой редове.

Определянето на броя на редовете е проста. За да направите това, трябва да разделите височината на стената на сградата в височината на тухла. Височината на стената в нашия пример е 4 метра, а височината на пенобетонния блок е 0,3 метра. Изчислението ще изглежда така: 4 / 0,3 = 13,3 реда. За да оформите стена на височина 4 метра, имате нужда от 13 реда блокове.

  1. Определяне на общия брой блокове на окото.

Когато желаният брой блокове в един ред и броят на редовете е известно, че остава само да се размножават тази информация: 36.6 (броят на тухли в един ред) х 13,3 (брой редове) = 487 тухли. Общо: за изграждането на външните стени на къща от 30 м2 ще отнеме 487 тухли.

Цената на пяна блокове на парче (с плътност от 800 кг / м3) на необходимия размер - около 120 рубли на парче, съответно, разходите за изграждане на външни стени ще струва на собствениците 58440 рубли.

  1. Получената цифра не е окончателна, тъй като изисква изваждане на броя тухли, взети на мястото на отворите за прозорци и врати, и добавяне на броя тухли, необходими за организиране на вътрешните преградни стени вътре в къщата според плана на сградата.

Трябва да се има предвид, че факта, че за вътрешните стени тухли са взети по-малка плътност, и следователно, те ще струват по-малко. Изчисляването на тухли за вътрешните стени се извършва по начин, аналогичен на горепосоченото.

Цената на блокове пяна на парче - ние считаме, че оценката за изграждане на стените на частна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сравнителен анализ на тухли или пянаСравнителен анализ на тухли или пяна
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Проекти на къщи от пенобетонови блоковеПроекти на къщи от пенобетонови блокове
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
» » Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
© 2021 BggeHat.com