Сравнителен анализ на тухли или пяна

Преди да построите собствен дом, всяко лице е изправено пред избора на подходяща версия на материала. Кои от тях ще бъдат най-качествените и ще оправдаят надеждите на всеки собственик? Съвременната индустрия предлага голямо разнообразие от такива възможности. Можете да обградите сградата с дърво и тухла. Става въпрос за основните материали, без които сградата е просто невъзможна. Това са блокове от тухли и пяна. Кое е по-добре?

тухла

Трябва да се помни, че тухлата е особено устойчива на влага.

Сравнение на два вида материали

Тухличката е камък изкуствено създаден от човека. Тя се различава в равна конфигурация и се прави от компонентите на минералната база. По този начин се изисква цимент, изгорена глина, вар и пясък, които се загряват в специални пещи.

Penoblock е нов материал. Изработен е от специален тип клетъчен бетон - пенобетон. Изработен е от традиционен разтвор от цимент, пясък и вода. Готовата смес изпълва специални форми, в които най-накрая се втвърдява. Penoblocks имат малка маса, защото са изпълнени с многобройни въздушни мехурчета.За да разкрием характеристиките на приликата и разликата между двата материала, трябва да разчитаме на следните показатели:

  • способността да се извършва топлина от пяна блок;
  • абсорбиране на влага;
  • екологична чистота;
  • уникалност на инсталационните работи;
  • цена.

Съответствие на характеристиките на блока тухли и пяна

Характеристики на блоковете от пяна

Характеристики на блоковете от пяна.

Популярността на блокове от пяна се увеличава всеки ден. Всъщност избраната база ще се превърне в силна и силна крепост на цялата сграда. Тухли с неговите физически характеристики е много по-нисък от пяна блокове.

Кое е по-добре: блок тухли или пяна? Известно е, че в стаите, изградени от пяна блокове, 3 пъти по-топли, отколкото в тухла. Първата опция не изисква наличието на допълнителна изолация, втората опция я задължава да я използва.

Тухла активно абсорбира влага, така че в такива сгради при студено време е необходимо да се поддържа стабилна температура, периодично отопление на сградата. Говорейки за този материал, заслужава да се отбележи, че за да се поддържа постоянна топлина в сградата, е необходимо да се изгради структура с дебели стени и това ще доведе до значителни материални разходи. Пен блокове трябва да се вземат много по-малко.

Ако сравнявате двата вида основания, тогава:

  1. Сравнението на блока тухла и пяна ни принуждава да изберем последния. Работата по монтажа в този случай е възможно най-бърза, със значителни икономии. Като се вземат предвид размерите на пяната блок, е възможно да се разпредели размер 20 пъти по-голям от тухла. В този случай решението за зидария ще бъде спасено.
  2. Те имат същата степен на устойчивост на влага.
  3. Като се има предвид тяхната чистота по отношение на екологичното съотношение, блоковете от пяна са подходящи за естествено дърво. Тяхната пореста конструкция добре вентилира въздуха в помещението. В сградата на този материал е удобно, независимо от сезона.
  4. Този блок може да бъде обработен. Използвайки този красив имот, можете да създадете архитектурна структура.
Тухлени характеристики

Характеристики на тухли.

Тухла, поради наличието на голямо разнообразие от видове и цветове, води до изграждането на забележимо и значително жилище. Друг сравним материал има свойствата да извършва всякакъв завършек: облицовка на стени, боядисване, мазилка.

Структурата на тухла има голяма маса, която се взема предвид преди изграждането на сградата. Като предварителна работа е необходимо да се извърши оценка на почвата и подробен анализ на характеристиките на обекта. Този материал изисква солидна основа в структурата, което води до значителни парични разходи.

Пяните блокове не изискват мощна основа, теглото им е относително малко. Този материал обаче няма същата сила като тухла. Поради тази причина многоетажните сгради се издигат само от тухли. За изграждането на нискоетажни сгради тази база ще бъде идеална възможност, тя може да издържи век.

Банята на блоковете ще бъде отлично допълнение към всяка сграда.

Купуването на блокове е важно да бъдете внимателни и да купувате продукти на известни производители. В този случай можете да получите плочки с добро качество. Поради това е необходимо да се разгледа външността на материала:

  • липса на разводи, пукнатини;
  • цветова униформа.
Penoblok

Продукти от пяна блокове се препоръчва да купуват от добре известни производители

Цената на тухли и блокове пяна

Преди да купите тези видове строителни материали, трябва да определите тяхната цена. Кой ще стане по-икономичен вариант?



След като направихме подходящите изчисления, трябва да отбележим, че блоковете ще бъдат много по-изгодни от тухлите.

Пяна бетон и газобетон

Пяният бетон се произвежда от смес от цимент, пясък и пяна. Готовият разтвор се излива в калъпи и се изсушава естествено. За производството на газобетон се изискват определени условия под формата на висока влажност и съответната температура. Изработен е от същия цимент, пясък, но с добавка на вар и вода. Тук се добавя алуминиев прах. Тази маса се обработва под високо налягане. В резултат на това се получава много силна, незапалима основа, която се подлага на каквото и да е лечение. В своите показатели и двата материала са идентични, единствената разлика е образуването на мехурчета в блока.

И двата бетона се произвеждат съгласно държавните стандарти за качество. Газови блокове се полагат с помощта на лепило и блокове от пяна - на циментова основа. И лепилото ще се нуждае от много по-малко и инсталирането ще бъде много по-лесно. Разбира се, газобетон струва повече от сравним материал, но разходите за полагане на тази основа ще бъдат намалени. В допълнение, лепилото запечатва шевовете от проникване в дома на студа, като по този начин спестява енергия. Тези видове материали могат да се различават по геометрия. Така че в завода се произвежда газобетон, така че размерът и размерите му ще бъдат по-точни.

Плюсове и минуси на материали

Видове тухли

Видове тухли.

Плоковите блокове могат да бъдат направени при всякакви условия, също директно на строителната площадка, които не могат да се кажат за газобетон. Процесът на нейното производство изисква строги условия на промишлено предприятие, като например наличието на електроенергия с достатъчен капацитет и наличието на газопровод. Плоковите блокове могат да бъдат изработени от преносимо оборудване. Това позволява на много безскрупулни производители да ги произвеждат. Ето защо, когато купувате, трябва да бъдете изключително внимателни. Този вид блокове могат да отделят вредни вещества, тъй като по време на тяхното производство се използват химични процеси, които ускоряват скоростта на обработка.

Аериран бетон е много по-силен от пяна бетон, който е свързан с характеристиките на производството. Първият вид материал ще абсорбира голямо количество влага и това не е много добро от гледна точка на устойчивост на замръзване. Но тази основа не е толкова значима, тъй като такива покрития са предварително обработени със защитни съединения, покрити с мазилка, плочки, сайдинг и други материали за облицовка. За сгради с икономическо предназначение, газобетонът ще бъде най-добрият вариант.

Газовите силикатни блокове са податливи на напукване поради ефективно абсорбиране на влага. За да се избегнат такива явления, е необходимо да не бързате с облицовката на сградата, а да чакате материалите да изсъхнат напълно по време на отоплителната връзка. Полистирол бетонът се нуждае от добра вентилация, материалът не пропуска пара. Страхува се от лъчите на слънцето.

Възможността за дефекти в клетъчния бетон е свързана с качествени показатели на основата. Следователно от отрицателните моменти на използване на този материал ще бъде вероятността да се получи нестандартна основа.

Характеристики на сгради от блокове от газобетон и пенобетон

Видове блокове пяна

Видове блокове пяна.

Като се вземат предвид сградите на тези материали, можете да кажете за тяхната евтиност, която ги отличава от тухли. Това се дължи на липсата на такава силна и мощна основа, която да е свързана с малкото тегло на основата. При такава възможност не е необходимо да се работи, за да се осигури на сградата допълнителна изолация, която запазва топлината и не позволява проникването на чужди звуци в сградата. Дебелината на стените е малка. Значителните размери на блоковете осигуряват основа за бърза конструкция.

Сградите, издигнати от блокове от газ и пяна, се отличават със специална крепост, не се разлагат, нямат интерес към гризачи и вредители. Стените на тези видове материали ще бъдат идеална основа за инсталирането на различни комуникации. Да бъдеш в тези къщи е много удобно, удобно и приятно. Тук е приятният микроклимат, който осигурява добра подкрепа на човешката дихателна система.

И така, тухлата заема печеливша позиция при издигането на мазета и подземни етажи. Той е особено устойчив на влага, което не може да се каже за други видове бази.

заключение:

  • Ако искате да построите топла къща, трябва да използвате блокове;
  • Крепостта ще бъде снабдена с тухлена зидария;
  • изолацията на сградата от тухла се свързва с допълнително уплътняване на стената, която по-късно е завършена с плътен слой мазилка.

Предвид всичко това, трябва да се каже, че независимо от избора на вида на материала, важно е да се обърне внимание на спазването на установените стандарти и норми. Ето защо е невъзможно да се получи недвусмислен отговор на въпроса кой от източниците е по-добър. Всяко лице трябва да премине от собствените си съображения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на сутерен на блокове от пянаИзграждане на сутерен на блокове от пяна
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Технология на производството на пеноблоковеТехнология на производството на пеноблокове
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Какво е по-добре от тухли или пенобетон?Какво е по-добре от тухли или пенобетон?
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
» » Сравнителен анализ на тухли или пяна
© 2021 BggeHat.com