Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителството

Пяният бетон е вид лек клетъчен бетон, чиято производствена технология се основава на смесване на циментов състав с пяна. Специално устройство за образуване на пяна е генератор на пяна, за който се използва протеиново разпенващо средство, което е синтетично или протеиново. Пяната от бетон в производствения процес придобива клетъчна структура, точно поради наличието на пяна.

Пеноблокове

Пяна блокове са топъл, лек и не скъп материал за изграждане на къщи

Производство на блокове от пяна

Пенеловите блокчета се произвеждат с различни типични размери, които се определят главно по избор на клиента и зависят от проекта. Процесът на проектиране е свързан с броя на блоковете пяна, необходими за конструкцията. Изчисляването на необходимото количество пенобетон взема под внимание не само параметрите на преградите вътре в конструкцията, но и външните стени. Трябва да се вземат предвид показателите за проектното натоварване, плътността на пяновите блокове, както и тяхната здравина.

Видове блокове пяна

Видове блокове пяна в зависимост от пълнежа.

Само въз основа на горепосочените фактори могат да бъдат установени точните размери на блоковете от пяна бетон. Основният параметър, който се определя преди всичко, е дебелината на пяновите блокове, тъй като стойностите на дължината и височината на този материал не са от съществено значение. Дебелината на блоковете от пяна определя капацитета на преградите и стените, тяхната топлоизолационна способност.

Можете да посочите основните компоненти на пенобетона:

  1. Пясък.
  2. Пенообразуващото вещество.
  3. Портланд цимент.
  4. Вода.
  5. Пенообразуващото вещество.

Ако пяновите блокове имат плътност повече от 300 кг / м3, пясъкът е включен в този строителен материал и ако е по-нисък, пясъкът не се добавя. Съществуват два основни метода за производство на пенобетон, които са представени:

  1. Класическият метод (автоклав).
  2. Баротехнология (метод без автоклав).

Основната разлика е в начина на пяна. За да се приложи първият технологичен метод, е необходима специална камера, където се втвърдява пастата от пяна от пяна. Този процес се извършва, като се отчита оптималната температура. В резултат на това се получава по-добър и по-малко крехък краен продукт, който има повишена якост.

Пяна Генератор

За да създадете пяна, се нуждаете от генератор на пяна и протеинов пенообразувател.

Процесът на втвърдяване на масата за втория случай трябва да се извършва при естествени условия и в камера. Ако има пукнатини в готовите блокове от пяна, те имат ниско ниво на качество. Процесът на втвърдяване на блоковете отнема значително време. Ето защо, за да създадете плътни видове пяна използвайте пясък.

За блокове от пяна с различни размери не само са предимствата, но и недостатъците, които са причина за ниското ниво на плътност. Сред основните недостатъци на пенобетона подчертава неадекватната си якост, която не позволява използването на пенобетон при изграждането на многоетажни сгради и сгради. От този тип пяна блокове можете да построите само сгради с един или два етажа.

Опитни строители се отнасят до липсата на пяна бетон ниво на грешка на линейни размери, вариращи от 3 до 5 мм / м. Използването на този тип пенобетон ще изисква довършителни работи върху мазилка с по-дебел слой.

Различни размери на блоковете в зависимост от приложното поле

Голям брой пори определят много от положителните качества на материала, включително звукоизолация и топлоизолация, както и лекота. Плътност на пенобетона варира от 300 до 1200 kg / m³. Възможно е да се извърши топлоизолация, използвайки блокове с по-плътна пяна. Използването на по-плътни видове материали позволява използването на пеноблокове за изграждане на мазета или стени с плътност от 800 до 1200 kg / m³.

Има два вида пяна блокове, които се използват в различни области:

Размери на блоковете

Размери на блоковете.

  1. Стена.
  2. Преграда.

Стенните блокове могат да имат размери 200х300х600 мм, което съответно означава дебелината, височината и дължината на блока от пяна. Продуктовата единица може да има тегло, което варира между 11,70-47,50 кг.

Размерът на пяната блок за прегради е 100x300x600 мм с тегло 5,8 кг. Теглото се увеличава с увеличаване на якостта, което може да достигне до 23,8 кг. Безопасният пенобетон обикновено има дебелина от пяна от 400 до 500 мм. Размерът на стандартната версия на блокове от пяна бетон може да бъде различен.



С помощта на технологията рязане в производството позволява да се получи бетонни блокове с различни размери 200h300h500 mm 200h300h600 mm 300h400h600 mm mm 200h400h600 и сътр. ГОСТ осигурява стандартна дължина, която не трябва да надвишава 600 mm. Един елемент от блока от пяна, с размер 200х300х600 мм, може да замени 15 силикатни и 17 обикновени тухли, използвани за зидария.

В зависимост от областта на приложение на пяна блокове, техните размери могат да бъдат различни.

Таблица за размера на блока

Таблица с размери и обеми от блокове.

За да се постигне това, завършената смес се излива във форми, имащи стандартни размери, които засягат предназначението на блоковете. Най-често се използват блокове от пяна в нискоетажно строителство. Блоковете имат размери 0,2x0,2x0,4 m (ширина, височина, дължина) или 0,2x0,3x0,6 m. Размерите на пяновите блокове определят цената на блоковете, направени от пяна бетон. Колкото по-голям е размерът на пяната или плътността й, толкова по-висока е нейната цена.

За получаване на монолитен пенобетон се използват автоматични машини за рязане. Те извършват процеса на рязане на блокове върху големи плочи и техните стандартни размери са от 3000x1600x1800 мм до 4500x1500x1800 мм. Тези плочи се използват за изграждане на фундаменти, тавани и стени.

След рязане се получават следните размери на блоковете:

  1. Масив (моноблок) с размер 219х1026х600 мм.
  2. Основният размер на масива е 1219х1026х600 мм с подходящата форма за него.
  3. Блоковете са типични размери: 198x295x598 mm.

Купуването на блокове от пяна трябва да се извършва в зависимост от размерите, съответстващи на тази или тази дестинация. Не забравяйте да обърнете внимание на геометричната точност, когато купувате блокове от пяна от бетон.

Проверете блоковете от пяна с измервателна лента или ниво. Този вид строителни материали се изисква да бъдат закупени от продавачи, които гарантират наличието на блокове от пяна, които имат подходящи размери. Това ви позволява да спестите пари, за да не купувате отново топлоизолационни материали.

Как да изчислите необходимия брой блокове от пяна

При стартиране на изчисления е необходимо да се уточни видът на блоковете пяна. Важно е да запомните, че резултатът от изчислението ще зависи от това колко дебели са стените на къщата. Необходимо е обаче да се вземе предвид броят на дяловете в структурата.

Например, за приблизителното изчисляване на броя на блоковете с размери 200х300х600 мм, са проектирани следните параметри на сградата:

Сравнителна таблица на блокове от пяна от различни материали

Сравнителна таблица на блокове от пяна от различни материали.

  1. Дължината е 8 м.
  2. Височината е 4 м.
  3. Ширината е 7 м.

За изчисляване на строителство периметъра трябва да се намери сумата от :. 8 + 8 + 7 + 7 = 30 m стойност се получава, блок пяна се разделя на дължина, равна на 0.6 m, резултатите, получени 50 броя - необходимото количество от него да падне върху едно серия. След като преминат към изчисляването на всички редове. Височината на стените, равна на 4 m, се разделя на 0.2 m, което води до 20 реда. Това число се умножава по 50, т.е. броят на блоковете на ред е 1000.

За да се изгради сграда кутия ще изисква 1000 блок от пяна бетон. Необходимо е да се направят допълнителни изчисления, свързани с определянето на необходимия брой блокове за изграждане на преградни стени. Резултатът се добавя към 1000. След определяне на площта на вратите и прозорците, цифрата се намалява с определена сума.

Отчитане на грешката в размера на блоковете от пенобетон

Изчисляване на броя на пяновите блокове

За да изчислите броя на блоковете от пяна, трябва да знаете дължината, височината, ширината на сградата и размера на блока от пяна.

Ако се използват пяна блокове с нарушение на параметрите, могат да възникнат проблеми. При изчисляване на необходимото количество строителни материали е необходимо да се вземат предвид всички отклонения на пяновите блокове от типичния размер. Предвид височината, дължината и ширината, отклоненията от тези стойности понякога се приравняват към няколко милиметра. Често блоковете, които са част от една партида, могат да имат видими разлики в размера.

Най-голямата неточност при всеки размер на блока може да доведе до увеличаване на консумацията на лепило за зидария. В някои случаи няма да е възможно да се залепи лепилото. Производителите на блокове от пяна могат да предложат продукти с грешка на размерите до 3 см. За блокове от пенобетон с този тип отклонение се използва цименто-пясъчен разтвор.

Известен проблем, произтичащ от увеличаването на дебелината на шевовете, е свързан с образуването на студен мост в резултат на влошаване на топлоизолационните свойства на материала. Ако има отклонения в размера, това е причината за увеличаване на всички разходи за завършване както на външните стени на конструкцията, така и на вътрешните. Ето защо, за да се отстранят разликите, мазилката се използва в значителна степен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
» » Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
© 2021 BggeHat.com