Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици

Изчисляване на пяна блокове върху къщата - калкулатор за подпомагане на частни предприемачи 1При избора на подходящ материал за изграждането на къщата, крайната цена на необходимите материали за изграждането на сградата играе важна роля. тичам изчисляване на блокове пяна

калкулатор, представен на сайта, е способен на няколко секунди.

За да се изчислят материалите и приблизителните разходи за строителство, се изисква да се въведат първоначалните данни за бъдещия обект в специални формуляри, да се избират необходимите индикатори от падащото меню и да се започне процесът на изчисляване.

Тази статия уточнява основните характеристики на къщата, които се вземат предвид при оценката на разходите за построяване на къща. По този начин интерактивният калкулатор се използва за изчисляване на броя и параметрите блокове от пенобетон за изграждане на стенни конструкции за жилищни и нежилищни помещения.

При изчисляване е възможно да се вземат предвид фронтоните, прозорците и отворите на вратите. Калкулаторът предоставя информация за необходимия обем основни материали - като пясъчно-циментов разтвор, зидария и тяхната цена.

Стойностите, които калкулаторът изисква да се определи, не винаги са познати на неопитен строител, за да запълнят тази празнина и тази статия е предназначена. По-долу е описано основните материали, използвани в конструкцията и техните характеристики.

Пяна бетон: основна информация

Блокове от пенобетон - един от видовете порест порест бетон, който в допълнение към водата съдържа цимент, пясък и пенообразуватели. Пенообразувателят е основен компонент на бетоновата смес за порести блокове, защото благодарение на него материалът придобива въздушни пори и става лек и "дишащ".

Структурата на такъв бетон се нарича клетъчна, защото съдържа голям брой затворени въздушни пори, равномерно разпределени в целия обем на материала.

Пяната от бетон е един от най-популярните материали за строителството на сгради. С негова помощ основната работа се осъществява:

  • блок изграждане на външни стени,
  • блок изграждане на вътрешни стени и тавани,
  • използване като топлоизолационен материал,
  • приложение за шумоизолация от външни шумове.

За да използвате калкулатора, ще се изисква известна информация. По-специално, изчисляването на блоковете пяна в домашния калкулатор е в състояние да произведе със следните входни данни:

  • размери на блока: дължина, височина, ширина
  • плътността на материала (D)
  • периметър на сградата (дължина на всички стени)
  • височина на стените в ъглите
  • дебелина на стената
  • дебелина на слоя на смесителната смес
  • периодичност на зидарията
  • цената на блока от пяна на парче

Изчисляване на пяна блокове върху къщата - калкулатор, който да помогне на частния предприемач 2

Размери на пенобетона

Размерите на блоковете от пенобетон зависят от одобрения проект и желанията на клиента. При избора на необходимия размер се взема предвид какъв тип стена ще бъде построена с помощта им: монолитна, топлоизолация, вътрешен дял.

В зависимост от потенциалните натоварвания на стената, необходимата плътност и функциите на стената, се определя размерът на пяната. Дължината на този въпрос е индикатор за средното, но ширината е основната. Дебелината на стената оказва влияние върху способността на сградата да издържа на натоварвания и да изпълнява функции за топло и звукоизолация.

Стандартният размер на пянобетонните блокове е 200x300x600 мм (дебелина x височина x дължина). Блокове от този размер се използват за външни стени. Пяна бетон с дебелина на стената от 100 мм е избран за изграждане на вътрешни стени и се нарича полублок.

Дължината на блока в 600 mm се регулира от GOST 21520-89. В повечето случаи пенобетонът се произвежда само по тази дължина.

Изчисляване на пяна блокове в къщата - калкулатор за подпомагане на частни предприемачи 3

Плътност на материала

Силата на пяната бетон зависи от неговата плътност. Плътността на материала се представя от няколко групи:

  • D300-D500
  • D600-D1000
  • D1000-D1200


Групата D300-D500 принадлежи към категорията на топлоизолационните материали и се използва за загряване вече издигнат от други материали за стени.

Групата D600-D1000 е включена в категорията на топлоизолационните и структурните материали. Това означава, че тези бетонни елементи могат да затоплят стените на сградите, както и да изградят стенни конструкции за едноетажни и двуетажни къщи, както и за изграждане на стени в къщата.

Бетоните D1000-D1200 се използват за монтаж на външни стени на къщи с подове от един до четири етажа. Такива материали са най-издръжливите и устойчиви на механични влияния.

Качеството на пяната бетон оказва огромно влияние върху монументалността на последната сграда. С оглед на ниската цена и голямата популярност, тя се произвежда от предприятия - големи и малки, занаятчийски.

Поради желанието да се спести в състава на бетонната смес включва опасни за човешкото здраве компоненти, избират евтини компоненти с ниско качество и променят състава на бетона. В резултат на това се получава материал, който е нестабилен за механични въздействия, който е неизползваем за носещи конструкции, дори и с маркировката D1200.

Изчисляване на пяна блокове върху къщата - калкулатор, който да помогне на частния предприемач 4

Периметър на сградата

За да разберете периметъра на бъдещата сграда, трябва да използвате схемата на бъдещия проект. При изчисляване е необходимо да се знае периметъра на външните стени и вътрешните.

Външният периметър се получава чрез добавяне на дължината на всички външни стени на сградата.

Вътрешният периметър се състои от дължината на стените, които разделят къщата на помещения или участват в други вътрешни решения.

По време на строителството е възможно да се използва един и същи бетон за вътрешно и външно строителство, но това значително увеличава цената на проекта. Ето защо за външни стени се използва пенобетон с етикет D600-D1200, а за вътрешни стени, блокове и полублокове от марката D300-D600 се използват.

Височина на стената

Този параметър се определя стриктно от стойностите, които се предоставят от проекта на къщата. Строителите препоръчват закупуване на пенобетон с марж от 10, тъй като по време на транспортирането и обработката се извършва битка с материали.

Дебелина на стената

При изчисляване на дебелината на къщата, трябва отново да се отнесете към проекта, тези данни обикновено се поставят на етапа на проектиране. Трябва да се има предвид, че факторът на дебелината е взет предвид дебелината на зидария шев.

Дебелина на смилащата смес

По време на строителството, хоризонталните шевове и тръбни връзки, направени от типични разтвори, обикновено имат дебелина не повече от 15 мм, но не по-малко от 6 мм. Трябва да се има предвид, че дебелината на шева над 20 мм значително намалява шумоизолационните качества на пенобетона.

Периодичността на използване на зидарната мрежа

Броят на зидарните мрежи се измерва в метри. Използва се за по-нататъшно укрепване на слоя пяна, увеличавайки монолитното качество на къщата и цялостната здравина на конструкцията. Периодичността зависи от вида на бъдещия дом, сложността на неговия дизайн и вида на блоковете от пяна.

Разходи за блок от пяна

Цената на блока от пяна зависи от неговата дебелина и плътност, както и от материалите, използвани при неговото производство. Средно цената на блок от пяна от стандартни размери е от 80 рубли на брой.

По този начин, за да се изчислят пяновите блокове у дома, калкулаторът трябва да вземе предвид всички горепосочени данни. Без тях не е възможно да се определи количеството материали и общите разходи по проекта. Повечето от данните могат да бъдат получени от проекта на бъдещата сграда.

Изчисляване на пяна блокове на къщата - калкулатор, който да помогне на частния предприемач 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на основата на пилонаИзчисляване на основата на пилона
Изчисляване на възможните методи за опъване на таванаИзчисляване на възможните методи за опъване на тавана
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Отопление на ток Оценка на разходите и разходиОтопление на ток Оценка на разходите и разходи
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
» » Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
© 2021 BggeHat.com