Изчисляване на основата на пилона

Ако искате да изградите качествена основа за вашия дом, тогава трябва да изберете вашата фондация, която не е направо направена от повечето частни предприемачи. Такава фондация може да бъде построена за много кратко време във всеки пейзаж, независимо от нейната структура.

Преди да започнете процеса на изграждане на вашата фондация необходимо да се вземат няколко стъпки, без които не може да направи, а именно: необходимостта да се събере цялата информация за бъдещото строителство, защото без него не може да се направи правилните изчисления на пилотно фундиране: точното количество носещи конструкции, вида и терена инсталация.

След това трябва да проектираме бъдещата фондация, тъй като сумата, която ще струва изграждането на къща зависи от броя на инсталираните купчини.

Какво трябва да направим предварително?

  • Съберете пълния материал за състоянието на почвата в строителната площадка и на каква дълбочина се крият водните хоризонти.
  • При разработването на проект за бъдещ дом освен основните строителни материали е необходимо да се вземат предвид грешките, свързани с мебелите и другите възможни материали.
  • Изчислете общия брой на необходимите строителни материали.
  • Изберете най-подходящия тип купчина.
  • Изберете оптималните характеристики на решетката.
  • Получете подробна информация за подземните слоеве на скалите.
  • Изчислете допустимото натоварване на единица земя.

Трябва само да се вземе предвид и факторът на вятъра, под влияние на който строителството може да придобие значителна роля.

Горните действия и изчисления са доста сложна и отговорна работа и ги възлагат на опитен строител.

При изчисляване на основата понякога вземайте предвид вида и количеството на материалите за хидроизолация.

Нека да разгледаме основните етапи на проектиране и изчисляване на основата на пилоти:

  • Изборът на най-подходящия диаметър за купчини
  • Изчисляване на необходимия минимален брой материали, както и максималната дължина на допустимата дължина на конструкцията.
  • Изчисляване на носещата способност на пилоти
  • Изчисляване и подбор на решетката

Изборът на най-подходящия диаметър за купчини

Изборът на най-подходящия диаметър за купчини

В момента в света на строителните материали можете да намерите дизайни с диаметър от четири типа: 57, 76, 89 и 108 мм. Нека разгледаме всеки от тях и правилата, на които този или този диаметър е избран подробно.

57 mm - осигурява малък товар, най-подходящ е за огради, навеси и други предмети, които имат малка маса.

76 mm - използвани при конструирането на леки предмети, тъй като максималният товар за даден диаметър е 3 тона.

89 мм - има максимален товар до 5 тона, което вече позволява изграждането на малки жилищни сгради, предимно едноетажни сгради.

108 mm - издържа до 7 тона натоварване и това вече позволява изграждането на сгради на няколко етажа, но само заслужава да се разбере, че те трябва да бъдат изградени от сравнително леки материали.

За устойчивото разположение на бъдещата къща е необходимо да се изчисли основата на пилота, за да се вземе предвид дълбочината на появата на силни почвени слоеве и да се избере дължината на лагерите в съответствие с това. Грешките в дизайна на бъдещия дом могат да доведат до тъжни последици, от увисването на ъгъла на къщата до пълното й унищожение.

Почвено състояние

Почвено състояние

Обикновено при работа с почви и почви се извършват геодезически измервания. Строежът не е изключение и изисква също така събирането на най-пълната информация за състоянието на почвата. Най-често това се прави с помощта на метода на дълбокото ядро ​​и когато е невъзможно да се използва, е възможно с помощта на конвенционална лопата.

При хлабави почви купчинките трябва да бъдат спуснати до дълбочина, на която са разположени по-силните почви. Те включват глина и пясък. Обикновено лежат под слой плодородна почва. В този случай, използването на купчина дължина 2,5 м. Ако вместо това се препокриват рок глина и по-малко плътен пясък, докато използвате градина тренировка справя добре, което дълбочина се стига до твърда скала, и въз основа на задълбочен дължината на броя на носещи конструкции.

Разлика във височината

Разлика във височината

При изчисляване на фондацията си струва да се има предвид, че обикновено при изграждането на площадката, привеждането в съответствие на участъка почти не се извършва, тъй като е икономически непрактично.



Първо пробит отвор в най-ниската точка част, и след това да се получи най-високата и изчисляването на дълбочина от ямки в тези области. От височината ще бъде различно, а след това определете купищата със същата дължина, е строго забранено, защото - за възможността за създаване на банка на страната, където съпротивлението на почвата от най-малките, и както видяхме това явление в изграждането на крайно нежелателно.

Ние определяме необходимия брой носещи конструкции при изчисляването на основата.

Броят на носещите конструкции се влияе не само от размера и теглото на бъдещата сграда, но и от възможното преобръщане на сградата. Обикновено средните разстояния са както следва:

  • за леки къщи, например дървени или телени - 3 м;
  • за газобетон - не повече от 2 m;
  • за огради - разстоянието отнема 3,5 м
  • за големи и тежки сгради, например от тухли, камък или други материали, е необходимо да се извърши допълнително изчисление на натоварването на конструкцията на единица земна площ.

Преди да определите необходимия брой купчини за сграда в строеж, трябва да направите следното:

  • Начертайте общ план за проектираната къща с покрив и всички прегради.
  • В ъглите на конструкцията трябва да осигурим лагери.
  • Определете вида на купчината, като вземете предвид материала и избрания диаметър.
  • Между ъгъла и междинните пилоти, инсталирайте допълнителни подпори.
  • Попълнете също опорите и вътрешното пространство, монтирайте ги на разстояние около 2,5 м един от друг.

Познавайки броя на пилотите и начина, по който те ще бъдат инсталирани, можете да изчислите броя на необходимите поддържащи елементи.

Как да изчислим носещата способност на купчинките

Как да изчислим носещата способност на купчинките

При изчисляването на основата под къщата, важната роля играе правилното изчисляване на носещата способност на купчините. Обикновено се използват отегчени пилоти на строителната площадка, тъй като те могат да се правят директно на място, а фабричните могат да не са икономически изгодни, поради необходимостта от транспортирането им.

Броят на купчините и техните участъци се определя не само въз основа на общата маса на сградата, но и зависи от капацитета на всяка купчина, който се изчислява по следната формула:

P = 0,7 * Rn * F + 0,8 * U * fin * li, където:

  • 0,7 - коефициент, в зависимост от вида на почвата;
  • Rn - устойчивост на почвата под долния край на конструкцията "референтни материали";
  • F - поддържаща площ, m2;
  • 0,8 - коефициент на работните условия
  • U - периметър "m";
  • фин - нормативна устойчивост на почвата на страничната повърхност към носещите елементи, m / m 2 "таблична стойност";
  • li - височината на почвения слой в зоната на контакт с основата "m"

скара

скара

Ние вече говорихме много за купчина - rustvertkovye основи, и ако ние подредени купчини, тогава концепцията на grillage все още не е засегната. И така, какво е това? И каква роля играе при изчисляването на основата?

Грилажа е горната част на основата, която е свързана с купчините чрез армировка.

Това обикновено е бетон или стоманобетонна лента. Необходимо е товарът да се разпределя от лагерите на конструкцията.

Масата и размерите на решетката са задължителни за изчисление, тъй като тя разпределя масата върху всички купчини по едно и също време.

Всички изчисления, които засягат този дизайн, се съдържат в професионалната литература и задължително трябва да се извършват от специалисти по изчисляване на фондацията.

Така че основата за пилета и фуги е отличен избор за тези, които се интересуват от качеството и надеждността на основите за бъдещата сграда. Преди изграждането му е необходимо да се събере колкото се може повече информация за бъдещата строителна площадка, да се направят всички необходими изчисления и да се състави проект.

Изчисляването на основата под къщата изисква известно време. Но този процес е изключително важен в дизайна на бъдещата къща, защото с нейната помощ ще бъде възможно да се спести значителна сума пари и време в самия процес на строителство.

В днешно време е дори по-лесно да се изчисли фондацията, тъй като може да се направи с онлайн калкулатор, където просто трябва да зададете необходимите параметри и да следвате инструкциите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Фондация UshpФондация Ushp
Фондация TisseФондация Tisse
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
» » Изчисляване на основата на пилона
© 2021 BggeHat.com