Основи въз основа на купчини

Използването на купчини от различни материали отдавна се използва за създаване на фундамент в места, които са податливи на наводнения по време на наводнения или подземни води. Най-често купчини се използват като купчини, дълбоко ги задвижват в земята. В резултат на това къщата е била издигната на метър или два над земята, което е направило възможно спасяването на жилището от наводнения.

С течение на времето, изграждането и прилагането на пилотно фундиране технология се е променило, но остава важен за райони със слаба или преместване на почвата, която се характеризира с движение на слоевете или тяхната ниска якост, защото изграждането на класически основата на лентата с леко понижаване в такива случаи е невъзможно.

Ако в изследването на почвите е установено, че носещият слой е на значителна дълбочина, а останалите слоеве са подвижни и не са достатъчно здрави, най-достъпната опция е основата на пилота. Ето защо е толкова важно да се провеждат геоложки проучвания, защото в този случай експертите ще могат да определят оптималната версия на фондацията и товарите върху нея в проекта.

Разбира се, в процеса на внедряване можете да преработите проекта за различен тип фундамент, например купчина, но това ще промени времето и цената на строителството. Поради това е по-добре да се провеждат всички етапи навреме и да не се спестява необходимата работа за геоложко проучване на почвите.



Противно на общоприетото мнение, е почти невъзможно да се построи къща със собствени ръце на фондация за купчина, защото импровизираните средства по този въпрос няма да работят. За правилното монтиране на всеки елемент от конструкцията е необходимо да се привлече специално оборудване.

Ако разгледаме самите пилоти, можем да различим два основни типа: поддържане и окачване. Първият вариант се използва в случай на работа с участък, за който е известна дълбочината на носещия слой и не надвишава дължината на купчината. Вторият тип се използва, когато не е възможно да се достигне силен слой. Закачените купчини предават товара на земята поради странични удари и триене.

Фондацията на пилоти е много надеждна и е избрана от строителните организации за много проекти, включително изграждането на многоетажни сгради. Разбира се, колонната основа е много по-проста при изпълнението, но нейното изпълнение е значително по-ниско. Когато правите основата на пилота за бъдещия дизайн, можете да използвате специални машини за придвижване в земята или сондажни платформи за отегчени пилоти.

Фондацията има много предимства. В крайна сметка цената му е по-ниска от тази на колегите, а устойчивостта на различни въздействия, включително вибрациите, е по-висока и поради липсата на контакт със земята загубите на топлина през зимния период намаляват.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Как да затегнете купчините с мотор?Как да затегнете купчините с мотор?
Скучна основаСкучна основа
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Фондация TisseФондация Tisse
» » Основи въз основа на купчини
© 2021 BggeHat.com