Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?

При извършване на строителни работи, продуктите, изработени от стоманобетон, се използват доста често. Стоманобетонните купчини се използват за изграждане на фундамент. Има два типа - монолитни или сглобяеми конструкции.

Стоманобетонни купчини

Стоманобетонни купчини

Предварително изработените бетонни продукти са проектирани от отделни секции, които могат да бъдат сглобени непосредствено преди издигането на основата. Монтирайте железобетонни купчини със специални кранове, оборудвани с чукове за плетене. Можете също така инсталиране на вибро метод купчина, което е по-евтино от финансова гледна точка и от гледна точка на разходите за труд.

Видове структури

Монолитни хемороиди обикновено изработени правоъгълни или квадратни, напречни размери раздел 20 до 40 cm. Също така произвежда и правоъгълни пилоти, които имат кухо напречно сечение 25 х 25 см или 30 х 30 cm. Дебелината на стената на най-тясната точка на такава опорите не трябва да са по-малки от 40 мм.

Бетоновото изливане се усилва по стоманените фитинги, а напречната арматура използва нисковъглероден проводник с дебелина най-малко 5 мм.

Шахтови пакети

Този тип стоманобетонни купчини трябва да бъдат изковани в земята с голяма сила, използвайки чук. Около обичайните подпори, след гмуркане се образува много гъст слой земя, който предотвратява затварянето на други елементи от фондацията в близост. Следователно, когато ги монтирате, разстоянието между тях не трябва да е по-малко от диаметъра на самия прът.

Листовете на технологията трябва да бъдат изковани близо един до друг, така че те се използват изключително рядко.

Когато листовите купчини са повдигнати към чука, трябва да се внимава да не се допусне изкривяване на конструкциите. Ако това се случи, използвайте подемен механизъм.

Подложките от стоманобетонни плоскости се потапят в земята с помощта на различни облегалки за глава, които се доставят с машини за натоварване на пилоти. Може да се използват и прихванати за главатар.

След като купчинките са изкопани в земята, те започват да потапят купчинките на котвата. На цялата дължина на основата върху листовите купчини закрепете колана от канала, към който са монтирани натиск от анкерните пръти.

На устройството за теглене е необходимо да се осигурят винтови устройства, които са проектирани да равномерно опъват анкерите под газобетон.

Предимства и недостатъци

Техническите характеристики на купчините от стоманобетон имат редица предимства:

  • поради технологията на блокиране на подпорите, земята около тях е уплътнена и материалът е гъсто потопен в нея;
  • стоманобетонните подпори са подходящи за подреждане на сутерен за къща от газобетон или бетонни блокове в райони със слаб и подвижен терен;
  • основата на купчините под къщата е здрава и трайна;
  • всяка конфигурация и размер на основата са възможни.

Но има и редица недостатъци, които трябва да се имат предвид при избора на метод за инсталиране на основата за къща или друга сграда:

  • ако се планира да се построи къща в застроена площ с набивка от подпори, тогава близката почва може да се движи, което ще окаже неблагоприятно въздействие върху целостта на конструкцията на основите на близките сгради;
  • Високо ниво на шум по време на процеса на пилотно каране от строително оборудване;
  • Тъй като стоманобетонът е достатъчно крехък материал, купчинките трябва да бъдат снабдени с подходящи условия за съхранение. Също така, този фактор трябва да се вземе предвид при транспортиране.

Комплект пилоти

Композитните подложки са сглобяема конструкция, състояща се от две части. В края на тези елементи има вградени части, които позволяват използването на заваряване за свързване на части. Конвенционалните бетонови изделия, чиито размери са 30 х 30 см, са направени с максимална дължина 12 м.

Опасно е да направите подкрепа с по-голяма дължина, защото тя може да избухне под собствената си тежест по време на транспортиране или товарене-разтоварване.

Но ако са необходими купчини с повече от 12 метра, за да се осигури силата на основата, се използват комбинирани пилоти, чиято дължина може да достигне до 24 метра.

Монтаж на стоманобетонни купчини

Монтаж на стоманобетонни купчини



Композитните бетонови изделия могат да бъдат използвани в различни видове почви с един протест - който работи рок слой ще се превърне в пречка за потапянето на бетонните подпори. Преди комбинираните купчини да се забият в земята, провеждат статични и динамични тестове на купчини, върху които те определят какви натоварвания опората ще издържи. Също така тестови и докинг връзки.

Не се препоръчва използването на композитни подпори за изграждането на сгради от газобетон, тухли и стоманобетон с очаквано високо динамично натоварване.

Прилага се за изграждане на основи за къща от газобетон и други здрави материали.

Мостови подсилени бетонни купчини

За изграждането на стълбове на мостови конструкции трябва да се използват продукти, които отговарят на стандарта "Piles Bridge" GOST 19804-91. Тези мостови пилоти могат да гарантират надеждността и издръжливостта на бъдещия дизайн.

Мостовите стълбове се произвеждат, като се използват материали, отговарящи на определени изисквания:

  • Маркировката на бетона трябва да бъде най-малко M350;
  • устойчивост на замръзване на бетонов разтвор е клас F;
  • водоустойчивостта съответства на марката W;
  • надлъжната армировка, която се използва за укрепване на опората, е изработена от стомана клас A300 или A400.

Само използването на тези материали в мостовите стелажи и техническите им характеристики позволяват да бъдат приложени за оборудване на подпорите при мостовото строителство.

Инсталация за задвижване на железобетонни купчини

Инсталация за задвижване на железобетонни купчини

За такива продукти има маркировка, която изглежда така:

  • C8-40-T7, където първият цифров индикатор показва дължината на купчината (8 метра);
  • вторият индикатор - размерите на сечението в сантиметри (40 см);
  • Третата фигура показва, че мостовите купчини са устойчиви на напукване и имат 7 подсилващи бара в състава си.

В производствения процес монолитен принцип, т.е., наливането на бетон се извършва в даден момент.

Мостовите купчини се използват не само за изграждането на подпори за мостове, върху които след това се полага бетонна плоча. Тяхната употреба е оправдана, ако е необходимо да се построи високопоставена сграда от тухла, газобетон, като цяло, тези сгради с голяма маса. Използва се и мостови мостове за основата под нискоетажна къща, изработена от газобетон в блатисти почви, т.е. в райони със сложни почви.

Монтаж на стоманобетонни стълбове (видео)

Сглобяеми купчини от стоманобетон

Такива опори на тръбната структура се състоят от елементи, които се произвеждат в депото или във фабриката. Основата, използваща сглобяеми шкафове, е много по-икономична по отношение на разходите, отколкото при твърдите. Сглобяемите бетонни продукти се използват широко в строителството на морски пристанищни съоръжения.

Бетоновият стоманобетон с отворен край се потапя в земята с помощта на вибратор, т.е. земята не се отстранява, а прониква в кухината. В основата на купчината се образува доста гъста подложка, който поема част от товара.

За закачане, грил се извършва върху бетонни купчини.

Грилажа е чиния, чието изливане е направено от бетон и се съединява с главите на купчини. Лентата, направена от дърво, е изключително рядко, широко се използва бетонната решетка на винтовите купчини.

Като се има предвид размерът и формата на основата, пръчките са свързани в купчина, поле или лента. Бусите комбинират малък брой купчини и ги подреждат като основа за колони или високи конструкции (например тръба за дим от газобетон). В купчинките ленти, основата е обвързана с дълъг удължаване.

Зоната на купчината е една и съща храст, но нейните размери са по-големи. Изпълнява се за мостови подпори, върху които плочата се поставя впоследствие, хидравлични конструкции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрацииВсичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрации
Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?
Как се гмуркат черупките?Как се гмуркат черупките?
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Как е слушалката за купчината за винт?Как е слушалката за купчината за винт?
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
» » Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
© 2021 BggeHat.com