Всичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрации

Типовете, методите и технологиите на пилотите се използват за създаване на основи, които могат правилно да стоят на нестабилни и насипни почви.

Възможно е да се създадат основи на задвижвани пилоти по няколко начина, а един от най-популярните е методът на техния вибрационен дъмпинг.

Вибриращи купчини

Вибриращи купчини

В тази статия ще разгледаме характеристиките на вибрациите технология наслагването на, трупат техники, за изрезки от, според което правото се регулира от технологията на извършване на всички строителни дейности, както и акта за проверка на купчини, което е стандартната им документация, необходима за започване на някаква работа svaepogruzhnyh. В края на работата се изготвя подходящ акт.

Ще научите също такова устройство за шофиране пилоти, като вибратор (хидравлични) бетонни пилоти, както и да се запознаете с техните възгледи, принципи на работа и характеристики на тази машина.

Видове и методи на технологиите

Пилотно управление чрез вибрационен метод на тяхното завинтване е най-ефективният вариант да извършват работа по подреждането на стоманобетонни пилотни основи със собствените си ръце в несвързани или водно наситени почви.

Този метод или техника се основава на използването на вибриращи машини с посока на натоварване обрат (хидравличен), с която постига ефективно унищожаване на рок вдлъбнатината на, се дължи на намаляване на коефициента на триене между бетонни елементи и сондажен почвата.

Такива методи за потапяне на стоманобетонни пакети с вибрационно пресоване на машината имат своите предимства:

  • бетонни пилоти технология обрат ръце има висока ефективност при работа слаби почви (в наситена с вода почва метод вибрации вдлъбнатина показва лидерни 2-3 пъти повече в сравнение отколкото чрез потапяне дизелово чук (хидравличен));
  • тяхната маневреност - инсталация svayevdavlivayayuschaya (хидравличен чук) може да се проведе в града, тъй като оборудването им е сравнително компактен размер и не създава силен шум;
  • движещите се купчини със собствените си ръце имат малка консумация на материал;
  • тяхната цена усукване - единици за вибро (хидравлични, дизелово чук), снабден с електрически устройства, които не изискват лубриканти, което значително намалява разходите, свързани завинтване;
  • пилотните пилоти имат голяма ефективност при работа с почви, съдържащи високо ниво на подпочвените води;
Потопяването на купчина с вибрираща инсталация

Потопяването на купчина с вибрираща инсталация

Също така, такива методи за завинтване имат недостатъци:

  • ниско изчисление на ефективността на кладенеца в твърда и скалисти местности (в такива случаи гмуркането с вибрации се допълва от използването на шокови дизелови чукове или хидравличен чук);
  • SNiP 2.02.03-85 не предвижда изчисляването на вибрационното завинтване на композитни винтови купчини със собствените си ръце, което гарантира отхвърляне на максималната възможна дълбочина на основа на инсталацията, като се използват лентови основи;
  • карта на загубата на структура от тиксотропни почви (по прост начин - когато определени видове почви станат течни под въздействието на вибрации);

Оборудване и нюанси на работа

Набиване метод вибрираща се извършва вибратор (чук, дизелово чук) - устройство, което е оборудвано с единица мощност и функционална част, в отговор на купчина динамичен експозиция на вибрации.

Това оборудване най-често се изпълнява под формата на допълнителна конструкция, която се монтира ръчно в сондажа в кладенците, но също така има напълно самостоятелни вибрационни товарачи. Вибро-товарачът в кладенеца на кладенеца е доста удобен за използване и може да бъде полезен в различни ситуации.

Всяко оборудване за вибрационно потапяне на купчини със собствените си ръце в кладенец на кладенец се класифицира в две категории: в зависимост от динамичния ефект на земята и в зависимост от характеристиките на дизайна.

Изхождайки от характеристиките на дизайна, класическият (прост) вибро-товарач се отличава със собствените си ръце (хидравличен чук, дизелов чук) с твърд възел.

Основните елементи на конструкцията на тази машина са хидравличен чук, който е монтиран здраво в горната част на тялото на устройството.

Вибраторът с два или четири вала, върху които са вградени метални дисбаланси - небалансирани водещи метални конструкции с назъбено съединение, движещо се в обратната посока.

Шапки - сменяем елемент, който се осъществява чрез свързване към svkazhiny устройство спирална а, шпунтови стени или бетон с ръце (в зависимост от формата на купчините е избран тест карта необходимо каска).

Вибро-купища купчини в града

Вибро-купища купчини в града

Основният недостатък с твърда метод vibroprogruzhateley връзка е невъзможността да се направи изчисление възли количество фина настройка на колебанията амплитудата на кладенеца с ръцете си, от което скоростта на потапяне в отвора за купчина пряко зависи.

Вибро-товарач в резервоарите с натоварване на подналягане.

Такива машини имат допълнителни метални елементи - натоварване на окачването, което е заменяема плоча, разположена между горната част на тялото и задвижващия механизъм. На тялото на табелата се монтира чрез няколко спирални пружини, които изпълняват функция за амортизиране.

Този метод за закрепване на задвижващия блок позволява да се гасят нежелани вибрации, предавани на задвижването в горната част на корпуса, което значително удължава експлоатационния живот на агрегата.

Освен това, тези механизми дизайн осигурява прецизно регулиране на режима на вибрации поради ексцентричната двукомпонентен вибратор, състояща се от фиксиран и подвижна част, когато се премества който променя ъгловото инерция и карта на трептене амплитуда.

Това оборудване е най-добрата възможност за гмуркане с винт и стоманобетонни купчини.

Вибрационно потапящо устройство с посока

Тази пробна категория механизми за метод на вибриране на стърготини е най-честата от гледна точка на простотата на нейния дизайн и достатъчна ефективност за работа без повреда в меките почви.

Основният структурен компонент на такова оборудване е водача купчина, вибратор, който се състои от два независими валове, свързани помежду си зъбно колело (валове се въртят в противоположна посока един към друг) и дисбаланси.

Направляващите потапящи устройства обикновено са оборудвани с електрическо задвижване. Натрупването им е прикрепено с помощта на глава, която се състои от две букви, които здраво закрепват купчината.



Управляващият вибратор се закрепва към машината за набиване с помощта на такелаж, за който са предвидени специални отвори в горната част на корпуса на устройството.

По време на въртенето на небалансираните валове се създават директни вибрации във вибратора, които се предават на купчината с помощта на облегалката за глава през купера.

Това устройство е най-добрият вариант за стоманени пилоти, методът насочено също вибрации често се използва за потапяне конкретни пилоти в несвързани песъчливи почви, които са наситени с вода, след провала на други методи.

Такъв метод при тези условия се счита за оптимален, тъй като позволява да се изравнят всички препятствия по време на работа без да се повреди.

Вибратор тип удар

Оборудването за монтаж на пилоти чрез вибрационен удар, в допълнение към вибрациите по посока на движението, използва допълнителна сила на удара без повреда, което гарантира по-голяма ефективност на процеса и по-бързо изпълнение на работата.

Вибриране на купчини през зимата

Вибриране на купчини през зимата

Всъщност, такава карта за тестване съчетава всички предимства на вибрационните единици, и дизелови чукове за ударно гмуркане.

Тази купчина водача единица се състои от вибриращ елемент, който е снабден с два електрически мотора, свързани с тях с debalanced валове (валове се въртят в противоположни посоки, успоредни помежду си, без недостатъчност).

Удрящият елемент е нападател и пружините, с помощта на които свързването на удрящия елемент и облегалката за глава, в които са закрепени пилотите.

Принципът на действие Копер-vibromolotov следва: по време на въртенето на ексцентрика тегло вибрационна енергия се предава на чука, която извършва движението надолу на недостатъчност и усилията на ударника, енергията, която се предава за задържане на купчина-купчина водача средство за глава на.

Честотата, с която Koper-razrugolot извършва удари на отказ, зависи от броя на оборотите на агрегата. Оборудването за монтиране на пилоти по този начин има ефективност, която надхвърля изчисляването на ефективността както на традиционните вибрационни, така и на сондажни и сондажни съоръжения (дизелови чукове).

Изчисленията показват, че потапянето в повреда на вибриращата чукова глава възниква средно 3-4 пъти по-бързо от всеки друг метод.

Тези машини са оптимално подходящи за винтови, пилотни и армирани бетонни купчини.

Вибрираща машина

Тези инсталации, в допълнение към вибрациите на вибрациите, упражняват статично налягане върху купчината, което осигурява високо ефективно потапяне на листови пилоти и винтови купчини в меки скали, както предполага изчислението.

Дизелов чук за стърчащ вибриращ начин

Дизелов чук за стърчащ вибриращ начин

Такива машини обикновено са извършени две повдигащи конструкции където задната рамка е електрически двигател, който е свързан към лебедката за двоен барабан, предаване статично налягане на купчина, и монтирана на предната рамка употреба рамото, на които вибратор е монтиран.

Именно набиване вдлъбнатина вибрираща влияние показва висока ефективност в слаби почви, когато изчисляването на средната продуктивност на такива единици може да бъде до 15 спирална или шпунтови стени, дължина 6-7 м на работа на смени (8-10 часа), които не могат осигурява изчислението на един дизелов чук.

Дизеловият чук обаче има своите предимства, но това очевидно не е скорост.

Всяко оборудване за монтиране на пилоти с вибрационен метод има две основни характеристики:

  1. Големината на вълнуваща сила, която се генерира в резултат на операция на дисбаланс (съгласно изчисление парченце активен компонент се изчислява като съотношение между обратна сила част небалансирано дисбаланс и разстоянието между центъра на тежестта и оста на въртене).
  2. Амплитудата на колебанието, която се създава от вибрационния елемент на сондажното оборудване.

Този индикатор, в допълнение към техническите характеристики на машината, също зависи от свойствата на почвата, в който се извършва вибрационно набиване.

Според парченце 2.02.03-85, в зависимост от броя на трептенията отличава: ниска честота (от триста до петстотин трептения в минута) и висока честота оборудване (от седемстотин до хиляда вибрации в минута).

След приключване на работата се изготвя подходящ акт.

Използване на вибрационен вибрационен вибратор (видео)

Нормативна документация

вибро купчина се регулира според парченце 2.02.03-85 "пилотно фундиране", което показва всички функции и технологии нюансите и изисквания, според които операцията трябва да се извърши потопяема. След приключване на работата се изготвя подходящ акт.

Преди всяка монтажна работа купчините, които ще бъдат използвани за изграждане на основата, трябва да получат "Доклад за инспекцията на основите преди гмуркане". Този доклад от инспекцията показва, че конструкцията и материалите им са без дефекти и купчини могат да се използват за строителни работи.

Сертификатът за проверка е необходим правен документ, без който клиентът не може да даде на изпълнителя правото да започне инсталирането на фондацията.

При изготвянето на доклада за проверка група от оправомощени лица извършва проверка на геометричните характеристики на купчината, нейната цялост и съответствието на нейната маркировка с изискванията на SNIP и съществуващата нормативна и техническа документация. Важно е да се уверите, че актът е изготвен правилно и че той съдържа всички необходими точки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?
Как да извършите динамични тестове на купчини?Как да извършите динамични тестове на купчини?
Характеристики и предимства на купчинатаХарактеристики и предимства на купчината
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?
Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?
Как да затегнете купчините с мотор?Как да затегнете купчините с мотор?
Скучна основаСкучна основа
Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?
» » Всичко, което трябва да знаете за технологията за набиване на вибрации
© 2021 BggeHat.com