Характеристики и предимства на купчината

Фондацията, която е произведена чрез технологията TISE, е забележителна, тъй като цената на нейното изграждане е изключително минимална.

Ако възнамерявате да построите къща със собствени ръце, тогава представената основа ще бъде най-приемливо решение. Изграждането на такава основа е проста и капацитетът на лагера ще бъде на достатъчно високо ниво.

Вътрешни прегради на куп TISE

Вътрешни прегради на куп TISE

Такава фундаментна основа, направена от собствените си ръце, ще осигури високо ниво на здравина и надеждност на цялата структура. Едно от предимствата на тази технология е възможността за създаване на фондация дори от онези хора, които имат минимални строителни умения.

Дизайн функции

Винтовите пилоти TISE са ключов елемент от колонно-лентовата структура на фондацията. Представената фундаментна купчина се състои от отегчени купчини от типа TISE, чиято носеща способност зависи от това как да се събере цялата структура със собствените ви ръце.

Основата на основата на лентата, която включва винтовите пилоти TISE, е снабдена с подсилени пилоти, които могат да бъдат свързани ръчно с железобетонна решетка.

Такива купища TISE, като правило, имат висока степен на здравина и имат специална форма. Тези отегчени продукти са оборудвани с полусферична експанзия, благодарение на технологията на производство, те имат високи якостни характеристики.

Тази характеристика на технологията дава възможност значително да се увеличи площта на референтната зона. Поради това, носещата способност на основата се увеличава няколко пъти.

Представената лента фондация, създадена от собствените си ръце с помощта на съвременна технология, може лесно да издържи нивото на натоварване не само на рамкови конструкции, но и конструкции, изградени от камък. В същото време, носещата способност на основата е такава, че практически няма упадък.

Пилоти на технологията TISE

Пилоти на технологията TISE

такъв пилотно-лентова основа оборудван с купчини с полусферични части, има способността да има висока степен на устойчивост на периодично възникващи екструзионни сили, които могат да възникнат върху почвата на подпочвените слоеве.

За да се образува кладенец, за такива купчини се използва специална тренировка. Основата на лентата и нейната решетка се оформят на базата на технология, която осигурява подсилване и бетониране в рамките на борда.

Конструкцията на основата, благодарение на специална технология, се различава, тъй като решетката не е в една от точките, които не са изложени на земята.

Същността на технологията е, че решетката може да свърже купчинките в една структура и равномерно разпределя определено ниво на натоварване между всички части на основата.

За повечето подготвителни работи, свързани с образуването на основата, се използва специална тренировка. Трябва да се отбележи, че такава основа, издигната с включването на пилоти TISE, е подходяща за структури от всякаква сложност.

Относно предимствата на технологиите

Изграждането на основата предполага поставянето върху нея на светлинни рамки и каменни къщи. Струва си да се добави, че основите на купчини TISE могат да бъдат проектирани без да се отчита нивото на подпочвените води.

Той може да бъде натоварен като на земята, състояща се от фин пясък и на плътни глинени слоеве. За пробиване на отвори за кладенец се използва свредло.

В допълнение пилотите TISE осигуряват висока степен на сеизмична изолация в районите, където има повишено ниво на сеизмична активност.

Плочки TISSE изолация

Плочки TISSE изолация

Управлението на памук е възможно дори при пермампространствени условия, устройството на продуктите им позволява да поддържат своите свойства дори при екстремни условия.

Структурата на такава основа е различна в това, че дизайнът напълно абсорбира всички вибрации, засягащи къщата. Предимства на купчини и основи на TISE са очевидни:

  • Универсалност и приложимост към структури от всякакъв вид;
  • Възможност за монтаж върху почви, под която може да бъде всяко ниво на подпочвените води;
  • Възможност за издигане на къща на абразивни почви;
  • Използва се като сеизмичен изолационен материал;
  • Възможност за правене на маркер на всяка дълбочина, независимо от степента на замръзване на земята.

Как да направите тренировка TISE?

Основната трудност при извършването на работа, свързана с формирането на фондация от този тип, е формирането на специална експанзия, която има формата на полукълбо.

Имате нужда от специално устройство - тренировка. Тя може да бъде направена без особени затруднения от конвенционален циркуляр. За тази цел тя се нарязва на две части и след това се заварява към върха при желания ъгъл на наклон спрямо хоризонталната повърхност.

В резултат на това се получават два режещи ръба, които са диаметрално противоположни. Сондата е снабдена с акумулатор, който има цилиндрична форма.

Тази част може да бъде изработена от метал. За да създадете тренировка, можете да приложите парче вода с диаметър 25-30 см.

Пилоти TISE през зимата без грил

Пилоти TISE през зимата без грил

Сондажът ще реже ръбовете и земята ще бъде лесно отстранена към повърхността. Най-простият и най-рентабилен начин, по който можете да направите сонда за купчини TISE, се основава на последователното заваряване на малки парчета тръба по цялата дължина на сондата.

Метален прът може да се движи по тези тръби. В края на пръта се заварява примка, към която е прикрепена лента от метал.

Тази лента впоследствие ще изпълнява функцията на режещия ръб. На средата му трябва да заваряте друг контур и до края на движещия се прът - третият.



На сегмента между втория и третия контур трябва да се заварява метална пръчка. В случай, че пръчката ще се издигне, плочата, снабдена с нож, ще се наведе срещу пръта и постепенно ще се отклони във вертикалната равнина.

Освен това, по време на движение на свредлото, кухината на полусферата е изрязана, по време на процеса земята ще попадне в приемника на пръстена за съхранение и периодично ще навлезе в повърхността.

Характеристики на основната инсталация и купчина TISE

За правилното издигане на фундамент с помощта на TISE купчини е необходимо стриктно да се спазват редица задължителни условия. Монтирането на купчини е направено по такъв начин, че основата да е разположена под точката на замръзване на земята.

Всички работи, свързани с разширяването на основата на купчината, са направени с ориентация към строителните стандарти, с задължително подсилване и последващо затихване на бетоновите слоеве, които структурата се излива.

Пилоти на фондацията TISE

Пилоти на фондацията TISE

Трябва да се има предвид, че разстоянието от земята до скалата трябва да бъде 10-15 см. Първо, контурът е маркиран. При извършването на такава работа не може да се направи без:

  • клечки;
  • стелажи;
  • Покриващи дъски;
  • Метална рулетка;
  • Нивото на балон на сградата.

Освен това следва да се спазват следните правила:

  1. Равенство на диагоналите на правоъгълник.
  2. Принципът на съотношението 3: 4: 5.
  3. Теоремата на Питагор.

Разширяване и пробиване на кладенеца

На местата, където се планира да се пробие кладенец, ями се изкопават под купчини с дълбочина 8-12 сантиметра, след което започва процесът на пробиване.

Той се произвежда с участието на специална тренировка TISE. В този случай нивото на дълбочината се регулира с помощта на пръчка, а входът на земята и последващото му разхлабване се извършват с помощта на наземен уред.

Куп TISE

Куп TISE

За да се оптимизира процесът на сондиране, е необходимо да се подготвят пет или шест кладенеца, след което те да бъдат постепенно разширени.

Поради тази последователност от действия, времето, необходимо за повторно оборудване на свредлото, е значително намалено.

За да се пробие лесно, вечерта около 5 кофи вода трябва да се излеят в кладенеца. На сутринта значително ще улесни процеса на разширяване.

При пробиване на разширение е необходимо лентата да се върти постоянно. За да направите това, той поставя върху накланящ се нож и е прикрепен с щифт към повдигането на земята. Самото острие се вдига с въже, а спускането се извършва под влияние на собственото му тегло.

Укрепване на купчини

В повечето случаи се използват осезаеми купчини, като в тях се включват и винтови и стоманобетонни железобетонни изделия.

При извършване на армировката, силата на характеристиките на продуктите се увеличава значително. След като армировъчните пръти се изсипват с бетон, се образуват стоманобетонни купчини, заедно с това се повишава надеждността на цялата конструкция.

За да се създаде конкретно решение, се използва цимент M300. Диаметърът на армировката е 10-12 милиметра, ако се планира създаването на лента, диаметърът трябва да се увеличи.

Рубероидът се използва за оформяне на кофража. Подсилването на памук се осъществява с помощта на решетъчни конструкции, където секцията има формата на квадрат, кръг, правоъгълник или многоъгълник.

Създаване на колони TISE

Създаване на колони TISE

Заедно с създаването на основната рамка е необходимо да се изгради арматурна рамка, предназначена за грил. След това покривният материал се спуска в кладенеца с такъв наклон, че образува тръба.

В тази тръба е монтирана сглобяема армировъчна клетка. Изливането на бетон в кладенеца се извършва на няколко етапа.

Първо се изсипва малка част от цялото решение, след което трябва внимателно да спуснете дълбокия вибратор и да сгънете бетонния слой. Всички гореизброени действия се повтарят няколко пъти.

Насипване на решетката

В основата на гарнитурата TISE се използва за свързване на купчинките и равномерно разпределение на товарното ниво между тях.

Предвид факта, че почвата не се допира до лентата навсякъде, изхвърлянето на основата се изключва. След като се изсипят две стоящи купчини, започва бетонирането на основата на лентата.

Кофражът е монтиран с ориентация към технологията TISE. В инсталирания кофраж има хидроизолация, която се прави с помощта на полиетиленово фолио, рубероид или пергамин. Грилажа преминава през хидроизолация, за да се избегне импрегнирането с бетон.

Изграждане на фундаментите на TISE - изкопни работи

Изграждане на фундаментите на TISE - изкопни работи

Кофражът е изпълнен със слой от пясък, след който е поставена и фиксирана армировъчната клетка. В този случай той се намира на кофража по такъв начин, че разстоянието до дъното да е 5-7 сантиметра.

След това се излива бетон, след което задължително се подлага на уплътняване под въздействието на вибрираща плоча или дълбок вибратор.

Как да създадем фондация в терминологията на TISE (видео)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са предимствата на отегчени пилоти за фондация?Какви са предимствата на отегчени пилоти за фондация?
Избор на основата за заобикалящата средаИзбор на основата за заобикалящата среда
Изграждането на основите със собствени ръцеИзграждането на основите със собствени ръце
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Как е построена и добра основа на талията?Как е построена и добра основа на талията?
Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
» » Характеристики и предимства на купчината
© 2021 BggeHat.com