Скучна основа

Всяка конструкция има своите табута, в случай на нарушение на която сградата може да не е практична, но в крайна сметка да се съборят напълно. Едно от тези правила, което е задължително за изпълнение, е подреждането на надеждна основа.

Изборът на фондацията трябва да се осъществи с осведоменост по въпроса. В крайна сметка, определен вид може перфектно да поеме товара на сграда при определени почвени условия и ландшафтни особености, докато другият в същите условия може да не е надежден. Например, основата на скупчени пилоти наскоро придоби масово използване при строителството на малки и високи сгради.

Характеристики на скучно мазе

Характеристики на скучно мазе

Отегчената основа има плюсове и минуси, които се проявяват в зависимост от почвените условия и геоложките параметри на обекта за строителство. Този тип фундамент много опростява конструкцията на склоновете или свободните, не устойчиви почви, блатистия терен. Реалното е строежът непосредствено до друга структура или ремонта на старата фондация, без смущения или смущения на експлоатираната сграда. Това е възможно благодарение на уникалната технология на монтаж на основата. Пилотите в процеса на работа не се задвижват със сила, а се поставят в пробит отвор, като по този начин не увреждат целостта на почвените слоеве. След достигане на слой почва, която не замръзва, купчината се задвижва в определена дълбочина. След това пространството на пробитата ямка се излива с циментов разтвор. При изграждането на много слаби почви се прави пробита фундамент с решетка, който осигурява равномерно разпределение на товара върху купчините, които имат силна опора.

Как да направите скучна основа със собствените си ръце. Инструкция стъпка по стъпка

Как да направите скучна основа със собствените си ръце. Инструкция стъпка по стъпка

Първото нещо е да се определи размерът на основата, като се вземе предвид товара от сградата и ширината на стените. В някои случаи е необходимо да се направи фундамент с малка разлика, която да се простира отвъд периметъра на стените. Правилната технология на основаване на фондацията включва следните работи:

Стъпка 1. Изчисляване на основната площ и извършване на подготвителна работа. На този етап, според специална формула, е необходимо да се изчисли необходимия брой купчини и тяхната стъпка;

Стъпка 2. Извършване на маркировката на строителната площадка. Необходимо е да се очертае разположението на купчинките.

Струва си да изберете най-оптималната опция за този тип строителство.

Стълбовете могат да бъдат разместени или симулират външния вид на твърда стена, понякога е необходимо да се укрепят определени участъци от сградата, като се оборудва с храст от няколко подпори;



Стъпка 3. Маркирането се извършва и е време да се пробият кладенци под купчини. Това може да се направи ръчно, или може да се направи с помощта на специално оборудване. Механизираният метод значително ускорява процеса на инсталиране на основата. По време на процеса е полезно да се наблюдава дълбочината на кладенците, те трябва да бъдат еднакви;

Стъпка 4. Продължаването на работата зависи от вида на почвата, ако почвата е хлабава и слаба, тогава е необходимо да се направи кофраж в кладенеца. За тези цели листът на обикновен покривен филц е идеален, който трябва да бъде навит в тръба и закрепен около купчината. Ако почвеният слой е достатъчно силен и не се разпада, е възможно бетонът да се изсипва директно в кладенеца. В този случай на повърхността на земята е монтиран малък кофраж, който по-късно ще оформя купчината глава и ще опрости инсталирането на решетката;

Важни моменти в изграждането на фундамент на отегчени пилоти

Важни моменти в изграждането на фундамент на отегчени пилоти

Избор на купчини. Пилоти за отегчен мазе могат да бъдат направени на ръка, но за да спестите време, е по-добре да използвате готови такива. При избора си струва да се предпочитат силните купчини с антикорозионно покритие. Това ще даде най-голяма гаранция за издръжливостта на структурата. Такава основа, изработена от висококачествени материали, може лесно да стои около сто години. Подреждане на възглавници. В конструкцията, която ще бъде изпълнена на скучна основа, е невъзможно да се осигури необходимата здравина на конструкцията без възглавница. Тя е направена от пясък, чакъл или бетонна смес, основното е нейната наличност. Материалът е добре уплътнен и кладенецът е запълнен в съответствие с технологичните изисквания. Монтиране на пилоти. Когато се определи необходимата сума, заслужава да се вземе предвид дължината на купчината, като правило минималната дължина е от 1,5 м. Също така, купчината трябва да бъдат включени в почвата на дълбочина, до която не достига замръзване през зимата, най-добре е превишението на марката на 15-20 см. Параметри на дълбочина на почвата, които са замразени, можете да научите, за да видите специалист, който може да извършва предварителен анализ на почвата и нейното Способностите на лагера, които ще се превърнат в точка при избора на материала на купчините.

След завършване на монтажа на купчинките една страна от тях трябва да бъде повдигната на повърхността с 40-50 см. Тези сегменти трябва да бъдат бетонирани и обработени с покривен филц.

Изолиране на купчини от вода. Преди да се налива цимент, кухината на кладенците трябва да бъде изолирана, това е необходимо, за да не влага в цимента в земята. Хидроизолацията може да бъде направена от плътен филм или други импровизирани материали, които не позволяват преминаването на водата. Но е полезно да се разбере, че изолацията на фолиото е подходяща само за почви, които нямат свойства със свободни течности.

Бетон за изливане на кладенци. За тези цели е подходящо бързо решение за конкретно решение. При изливането може да се използва на слоеве, редуващи се с камъни, развалини или счупени тухли. Основното условие, което трябва да се спазва, е гъстата зидария и бетонната доставка под определен натиск. За по-нататъшно уплътняване на бетона, можете да използвате специална бормашина, която създава малки вибрации. Под въздействието на вибрациите бетонът полага по-гъсто и вероятността за образуване на празни джобове се минимизира колкото е възможно по-малко.

След като бетонът се втвърди, е необходимо да се направи решетка на основата на основата. Това ще осигури конструкцията на допълнителна якост и ще се справи перфектно с функцията за еднакво разпределение на натоварването върху купчини.

Не е трудно да се извършат работи по самостоятелното монтиране на основата върху скупчени пилоти, за да се гарантира качеството на извършената работа, е необходимо стриктно да се спазват технологиите за използване и монтаж на строителни материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плейт основа на разнообразие и правила за строежПлейт основа на разнообразие и правила за строеж
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Фондация за дървена къщаФондация за дървена къща
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
» » Скучна основа
© 2021 BggeHat.com