Плейт основа на разнообразие и правила за строеж

Основата е основата на всяка структура и нейната надеждност пряко влияе върху надеждността и издръжливостта на сградата. Най-често основата за нова сграда се създава от конкретен хоросан, който се излива в предварително подготвена яма, но в трудни почви такива подпори не позволяват да се гарантира стабилността на конструкцията и основата е направена от купчини. Днес ние ще говорим за купчина основи за строителство, да обмислят своите положителни качества, недостатъци и инсталационна технология.

Неотложност на строителството на пилотна основа

Днес основата на купчината се изгражда за изграждането на различни съоръжения за използване върху слаби почви. Има две основни причини, поради които за изграждане изберете устройството е просто такава причина:

  1. 1. Слаби почви. Почвите с глина, пясък, торфени примеси и хумус не позволяват изграждането на надеждни бетонни основи. При такива условия е необходимо да се поставят опори, които са в състояние да прехвърлят товара от структурата върху по-стабилните слоеве на земята, които са разположени по-дълбоко.
  2. 2. Висока гъстота на почвата. Твърдата твърда почва много усложнява задачата за изкопаване на яма за изграждане на бетонна основа. Монтирането на купчини ви позволява да правите без изкопни работи и следователно значително опростява и намалява строителните разходи като цяло.

Плодова основа - сортове и правила за монтаж

Има три типа пилотни основи, всички имат свои уникални характеристики, характеристики, предимства и недостатъци:

  • купчина-rostverkovy;
  • стълбове и колани;
  • купчина-винт.

Фондация "Плейт-фондация" - характеристики и правила на строителството

Основата на основата на пилона е потопена в земни колони с правоъгълна или закръглена форма, върху която е поставена бетонната греда, подсилена с подсилени елементи. Бетонната решетка е монолитна, излива се от циментовата каша и съчетава всички купчини, монтирани в земята.

За да се потопят купчините в земята, се използват специални депресиращи механизми. Извършване на изкопни работи за това не се изисква, което опростява и намалява цената на инсталационната процедура в сравнение с договореностите лента фондация. След поставянето на купчина върху изчислената дълбочината на тяхната нужда да бъдат намалени с едно ниво, а след това можете да поставите основите сал, с който конструкции ще създадат единна натоварване на всички опори.

Като подкрепа на фондацията могат да действат кухи метални тръби, които са много лесни за постигане в земята. След потапяне в кухината на тръбите се излива конкретен разтвор, за да се направи конструкцията възможно най-надеждна и да се защитят вътрешните части на металните продукти от корозивни процеси. Такава основа е идеална за издигане на предмети от газобетон и рамкови конструкции.

Плодова основа - сортове и правила за монтаж

Плюсите на основата на фундаментните плоскости включват възможността за изграждане на такава основа на почти всяка почва и независимо от почвата подпорите ще осигурят максимална надеждност и стабилност на сградата. Фондацията е в състояние да издържи дори големи товари от структури със значително специфично тегло и не изисква големи финансови инвестиции.

Rostverkovoe купчина-основа е твърдо вещество, така че в случай на почвата свиване урежда цялата структура и не нейните отделни елементи, така унищожаване не се случи. Да се ​​направи такава основа е достатъчно просто, дори самостоятелно, без помощта на професионални строители. За това дори не трябва да подготвяте строителна площадка. Въпреки това е много важно предварително да се създаде строителен проект, да се изчислят характеристиките и броят на използваните пилоти. Поради неправилно изчисление може да се намали надеждността на сградата и нейната издръжливост.

Недостатъците на този тип фундамент включват:

  • невъзможност за изграждане на каменисти почви;
  • по-високи разходи за строителство в сравнение с други пилотни основи;
  • невъзможност за изграждане на мазета и мазета.

С независима конструкция на грил на такава основа се създава чрез изливане на бетон с монолитна лента. Цялата инсталационна процедура е разделена на няколко важни етапа. Първо, проектирането се извършва, след това маркировката за бъдещото местоположение на структурите на памук трябва да се приложи към земята.

В тези места пробийте дупки и монтирайте купчини. На тях се поставя кофражът, а в него се създава рамка за подсилване. Всички елементи на трупа трябва да завършат вътре в бетоновото решение, поради което е необходимо да се поставят дървени блокове под най-ниските пръти. След това се пристъпва към бетониране. Grillage е по-добре да се излее слой разтвор от слой, за да се намали вероятността от появата на въздушни джобове, които могат да имат много отрицателен ефект върху здравината на структурата.

Ширината на решетката трябва да надвишава ширината на стените на новата сграда, за да се увеличи стабилността на конструкцията.

За да се изчисли необходимия брой поддържащи елементи за строителство, е необходимо да се вземат предвид редица фактори. Като пример, помислете за изграждането на малък едноетажен обект с размери 8х8 м. В проекта е необходимо да се изчисли приблизителното тегло на всички използвани строителни материали за монтаж на конструктивни елементи на строителните и облицовъчните материали. В нашия случай вземете числото 30 000 кг.

Полезният товар на обект се изчислява, както следва:

Дължина на сградата x ширина на сградата x приет коефициент за жилищни сгради (150). Това означава, че изчислението ще изглежда така: 8x8x150 = 9 600 kg.

Сега изчисляваме натоварването от сняг:



8х8х180 (постоянен фактор) = 11 520 кг.

Общият товар на основата на такъв обект е: 30 000 9 600 11 520 = 51 120 kg.

Получената цифра трябва да бъде разделена на допустимото натоварване на купчина: 51 120/2000 = 25.56, закръглено до 26. Това е броят на пилотите, необходими за направата на новата сграда възможно най-надеждна и стабилна.

Отличителни белези на основата на пилота и основата на основата в дома

Вторият тип поддържаща основа е натрупаният колан. Той също така има своите плюсове и минуси, които трябва да се помнят в дизайна на строителството. Основните предимства на такава основа са нейната икономичност и лесна инсталация. Всички необходими строителни работи могат да се извършват независимо, като се използва минимално оборудване и човешки ресурси. Дори купчините могат да бъдат направени ръчно и бързо инсталирани за по-нататъшно изграждане.

Друго важно предимство на базовата основа е нейната способност да издържа на малки удари и движения на почвата, което значително увеличава надеждността на издигнатите структури върху слаби почви. Недостатъците на такава основа включват необходимостта от извършване на предварителни сложни инженерни проучвания на място и изчисляване на дължината, диаметъра и дълбочината на инсталиране на всяка подложка отделно. Мазето в тази сграда няма да работи, а подземният етаж ще изисква допълнително затопляне.

Плодова основа - сортове и правила за монтаж

Такава основа се състои от купчини и решетки - ленти. Изграждането на фондация не е много трудно. След проектирането е необходимо да се направи маркировка на терена и задвижване в ъглите на бъдещия обект на баровете, между които кабелът е опънат. На земята маркирайте местоположението на подпорите и след това изкопайте фундаментната шахта под колана. В дъното на шахтата пробити за последващи Инсталиране на пилоти и вдлъбнатини вкопана в комплект циментова тръба и покрити пясък в тях около 30 см.

В тръбите вмъкнете няколко метални пръта, които трябва да се издигнат над земята с 20 см или така, след това излейте бетона в слоя тръби по слой, това е необходимо, за да се предотврати появата на въздушни джобове. Когато бетона се втвърди, можете да инсталирате лентата. Дъното на конструкцията е с брушки с дебелина 5 см, отгоре е мрежата, която трябва да бъде свързана с елементите на армировката на опорите. Сега инсталирайте дървени щитове, подсилени с разделители и подпори, които ще действат като кофраж. Височината му трябва да е малко по-голяма от височината на бъдещия кордон. Остава само да се излива бетон в кофражните слоеве, като периодично се удря разтворът.

Базова винтова основа - конструктивни правила и характеристики

За изграждането на обикновена къща винтовите основи са отлични. Това поддържа, които от едната страна имат нишка, защото те просто се завинтват в земята на необходимата дълбочина. За да се определи броя на опорите, както и натоварването на всеки от тях се изчислява по формулата:

Площта на къщата е х (40 15хВ). В тази формула В е височината на фасадата на сградата. След това на сайта трябва да направите маркиране и пробиване на кладенци в местата за бъдеща инсталация на подпорите. Гнездата трябва да имат дълбочина 20-30 см и диаметър, по-малък от диаметъра на използваните подпори. След това остава да завинтвате купчините в земята. За да направите това, можете да използвате специален лост или скрап, в горната част на подпората има дупки за това.

При завиване на купчинките е необходимо да се използва ниво, за да се контролира вертикалното положение на опорите. Ако отклонението е повече от 2 градуса, купчината не е подходяща за по-нататъшни строителни работи и е невъзможно просто да се промени позицията му. За да направите това, трябва да отвиете поддръжката и да я инсталирате на друго място.

Плодова основа - сортове и правила за монтаж

Когато всички опори са потопени в изчислената дълбочина, те трябва да бъдат отсечени от българите под едно ниво и да се излива конкретен разтвор в тяхната кухина. За режещите ръбове ние заваряваме стоманените платформи, които са необходими за последващото свързване на носещите конструкции. Набирането на основата на купчината е направено с метален канал или дървена греда. Той съчетава отделните носачи в цялостна конструкция и служи като основа за монтажа на строителни елементи на конструкцията - грубият под и стените.

Над винтовите подпори може да се построи и грил. За това се изработва кофраж отгоре, в който е необходимо да се положи армировката и да се излеят всички слоеве от бетонен разтвор.

Строителна технология на винт бази е много ниска цена. Завинтване на пилоти е много по-евтино от изграждането на стоманобетонна основа или създаването на други структури на пилоти. Ако следвате нашите поетапни указания, инсталирането може да се извърши самостоятелно, но е много желателно да се съгласите с предварителна помощ с 1-2 асистенти. Много е трудно да се въртят купчини само вътрешно, въпреки че не е невъзможно.

Днес, винтови опори често се използват за изграждане на различни структури, предназначени, тъй като на практика не се нарушава структурата на почвата, което е много положителен ефект върху издръжливостта и надеждността на конструкциите. Такава подкрепа може да се постави на почти всяка почва, включително и на земята в близост до водни басейни и влажни зони.

Друг плюс е възможността за извършване на инсталационна работа при всякакви атмосферни условия. Опорите за винтове могат да се инсталират през лятото или зимата, при плюс или минус температурите и дори по време на валежите. Балоните обаче не са лишени от недостатъци. Структурите на метални подпори са издръжливи само условно. Разбира се, такива проекти могат да запазят своите технически характеристики за 50, а понякога и за 100 години, но това не винаги е достатъчно за изграждането на капиталови обекти, особено на големи жилищни сгради.

За да се изгради добра къща на кокили, е необходимо да се изчисли необходимия брой от тях. Изчисленията трябва да отчитат характеристиките като товароносимостта на почвата, изчислената маса на къщата и дебелината на използваните метални подпори. За да получите цялата тази информация, е необходимо да извършите инженерни проучвания на място, да извършите пробивно сондиране и да изготвите проект за бъдещо строителство. Независимо, че да се справяте с всички тези произведения без опит и професионални знания, вероятно е далеч от винаги, затова е по-добре да се доверите на тези сложни мерки на професионалисти, притежаващи необходимата квалификация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Пясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените водиПясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените води
Изчисляване на основата на пилонаИзчисляване на основата на пилона
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?
Скучна основаСкучна основа
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
» » Плейт основа на разнообразие и правила за строеж
© 2021 BggeHat.com