Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?

Как да се избегнат грешки при изграждането на стени и фундаменти

Основата е най-важната част от къщата. Въпреки това, след като строителството завърши, се оказва, че е скрито и се оказва, че всички допуснати грешки са "погребани". Въпреки това те все още оказват влияние върху качеството на структурата като цяло. Разбира се, никой няма да ви даде пълно доверие в коректността на всички проектни решения. Необходимо е обаче да се спазват някои правила за строеж.

Преди всичко, по време на изграждането на фондацията е необходимо да се извършат геоложки проучвания. При изкопаване на изкопа, е възможно да се оцени състоянието на почвите както на нивото на основите, така и под това ниво.

Важен фактор е внезапността на почвата. Фактът е, че буците в състава им имат глина. При замръзване, поради голямото водно съдържание, той се разширява и поради това изтласква основата нагоре. При такива почви основата на основата трябва да се постави под нивото на замръзване на почвата.



Друго нещо - сухи, несъдържими почви. Тук, дълбочината на полагане на основата може да бъде намалена, което ще спести от бетон. Обаче само специалист може да вземе това решение, защото може да прецени дали носещата способност на почвата е еднаква в цялата област на бъдещата основа. В допълнение, моравата в такива случаи трябва да бъде стъпало или хоризонтално. Не забравяйте и за надеждната хидроизолация - изборът на вида също зависи от характеристиките на почвата.

Що се отнася до стените, всяка технология на ерекция има свои собствени характеристики. Все пак има общо изискване за всеки дизайн - той трябва да бъде строго вертикален и геометрично правилен в панела. Целият отвор в построените стени трябва да има или сводести краища или напречници. И те трябва да се извършват по такъв начин, че да издържат натоварванията от горните етажи и конструкции.

Може би най-трудно е изграждането на многослойни стени. Тяхната слаба точка е връзките между различните слоеве. Факт е, че слоевете, изработени от различни материали, имат различна термична проводимост, се характеризират с различни коефициенти на паропропускливост и термично разширение. Ето защо в местата на ставите им е възможно кондензиране на влага. И ефектът му води до стратификация. Затова е много важно да се спазват препоръките на всички производители относно избора и комбинацията от материали и дебелината на слоевете.

Е, построен в съответствие с всички правила и норми на къщата в anapa можете да си купите, като посетите сайта capital2012.ru. Само там ще намерите шикозни къщи в анапа на изгодни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация на глинаФондация на глина
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Фондация за дървена къщаФондация за дървена къща
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Керемида основаКеремида основа
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
Как да изградим основа върху глината?Как да изградим основа върху глината?
Изграждане на изба в къщатаИзграждане на изба в къщата
» » Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?
© 2021 BggeHat.com