Ние полагаме основите!

Полагането на основите е много важен въпрос. И не можете да го лекувате леко. Ето няколко правила, които трябва да се следват за успешното изграждане на фондация за вашия дом.

1) В повечето видове основи се използва бетон.
За да се получи необходимата граница на якост, бетона би трябвало да остане в застой за един месец. В противен случай може да имате проблеми, нова основа може да се разпадне пред очите ви. След като излеете основата, трябва да издържате на бетона в определеното време и за предпочитане да го покриете с покривен материал, за да предотвратите утаяването от разрушаване на основата. Препоръчва се също така през периода на сушенето да се напоява редовно с вода, така че да остане равномерно. Ето защо, не бързайте да построите къща на фондацията, която току-що е издигната, първо ще направите всички стъпки, посочени в тази статия.
2) Необходимостта от хидроизолация. Всъщност, хидроизолацията е изливане на горещ течен битум от цялата повърхност на основата, която по един или друг начин влиза в контакт със земята. Също така стените са изолирани. За да се постигне това, между къщата и основите се полага покрив, за да се предпазят стените на къщата от влага и да се предотврати образуването на гниене.
3) Защита на външната капачка от различни атмосферни явления. Това не е толкова трудно, то се постига чрез облицоване на плочки или обикновена мазилка. И за фугиране, например, използвайте различни гуми, съдържащи отпадъци, например пепел от автомобилни гуми. Просто, надеждно и красиво.
4) Вентилация. През лятото е необходимо за малко изпомпване на подземния етаж, а за зимата то е затворено, за да не се охлажда вече студената стая.
5) Слепи зона близо до мазето, за да се предпази от атмосферни валежи. Широчината варира от седемдесет и пет сантиметра до един метър. За изграждането на много материали, но най-често бетон, уплътнена глина или един и същ битум.
6) Качествени улуци. Те имат много силно влияние върху границата на силата на фондацията. Водни капки и камък се остри. И освен това, водата, падаща от покрива на слепите, размазва близката почва и по този начин подкопава вашата основа. Същото може значително да намали теглото, което стои в основата.



Как да защитим основата от деформация поради зимни студове:
1) Подметката трябва да бъде под нивото на замръзване.
2) Вътре в основата е необходим подсилен скелет, за да се предпази от разкъсване.
3) Страничните стени на вашата основа трябва да бъдат изравнени, а основата със земята не трябва да докосва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При каква температура може да се излива бетон през зимата и лятотоПри каква температура може да се излива бетон през зимата и лятото
Характеристики на разширителните фуги в основитеХарактеристики на разширителните фуги в основите
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Как да запълним монолитната основа?Как да запълним монолитната основа?
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Как да запълним основите на всяка сградаКак да запълним основите на всяка сграда
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
» » Ние полагаме основите!
© 2021 BggeHat.com