Монолитна основа

Не винаги мястото, където ще се излива фондацията, за бъдещата сграда има силна основа. За почвата, която се характеризира с извличане или наличие на подземни води, е по-добре да се използва монолитна основа.

В тази основа конструктивните бетонни възглавници ще могат да запазят избата и сутерена в сухо състояние и целостта.

Вземането на решение да се възползват от този вид основа, можете да започнете да работите на земята, която е да се копае ров под основите на бъдещето, тогава има е изпълнен възглавница, състояща се от чакъл и пясък. След това е монтирана и подсилена от кофражните подпори. След това тази кофраж се събира и определя армировката клетка, след всички тези подготвителни действия идва най-важната стъпка, изливане на фундамента. За изливането му ще бъде необходимо да се удари канавката от дъските.



Фондацията трябва да бъде незабавно наводнена, тъй като тя се нарича монолитна. Създайте свои собствени ръце толкова бетон, дори и с помощта на бетонобъркачка, много дълъг и труден процес, по-добре е да се възложи на специалисти, които въвеждат в кратък период от време в даден място необходимото количество бетон е с високо качество. По време на едно посещение може да бъде доставено до 8 кубически метра готов бетон, който се доставя в специален миксер. За бързо и същевременно качествено изливане на основата е достатъчно за 5 души.

Чрез предварително произведената и инсталирана канавка, бетоновата мивка се захранва, дължината на канала трябва да е поне 1, 2 метра. Този вид изливане на бетон позволява да се запълни с едно място. В края на краищата, ако бетонът се излива само на едно място, впоследствие ще има трудности с разпространението му в целия кофраж, също така може да започне отделянето на такъв бетон. И всичко, тъй като течността на бетона ще падне във всички части на кофража, в същото време гъстата камениста част от него ще се утаи директно само на мястото на изливане на бетон.

За да се избегнат такива ефекти, е по-добре да се излее бетон на няколко места кофраж. Следователно, предварително трябва да мислите и да подготвите райони от различни страни на бъдещата фондация, за да имате свободен последващ достъп до миксера там. Ако не, възможността да се доближи до смесителя от няколко страни на кофража, е необходимо да се направи по-дълъг коридор, с който да се осигури бетон за всички места на кофража. Необходимо е пластмасовото фолио да се постави в канавката, може да се смени с линолеум.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Запълване на основатаЗапълване на основата
Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Подреждане на основите на колоните от стъклен типПодреждане на основите на колоните от стъклен тип
Пяна полистиролова пяна за монолитна конструкцияПяна полистиролова пяна за монолитна конструкция
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен подМонолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
» » Монолитна основа
© 2021 BggeHat.com