Как да запълним монолитната основа?

Последният етап на изграждането на която и да е фундамент е наливането на бетон. Изглежда, че няма нищо сложно, но монолитната основа има своите особености.

Всички професионалисти се споразумяват за едно нещо: този тип фондация трябва да се излее незабавно. Това ще изисква много решение, така че е по-лесно да поръчате бетон и суха смес от m200 на сайта skkvartz.ru. Специалните машини за впръскване на автомобили едновременно носят 5-8 кубчета разтвор и се изсипват в основата на ямата на специален изкоп с дължина от 1-1,5 м.

Друга особеност на монолитната основа - да се направи изливането е необходимо от различни ъгли. Следователно е необходимо предварително да се подредят входовете за изкоп. Ако това не е възможно, използвайте дълга кошница. Можете да го направите сами от импровизирани средства. Дъното на канавката задължително е облицовано с филм или линолеум.

Като цяло, с изключение на използването на бетонна помпа, този метод на изливане на основата е най-скъпият. куб на бетон ще струва около 3000 рубли., Освен това, трябва да плащат нает труд (4-5 души).

Изливане на основата със собствените си ръце

Този метод ще бъде по-евтин, но е по-труден. Ако площта на фондацията е малка, тогава можете да се ограничите до лопата и коритото. Най-добре е обаче разтворът да се смеси с бетонов смесител. Но дори и използването му не гарантира, че цялото количество работа ще бъде направено през деня.

В резултат на това основата се излива в части. Има 2 точки:

1 - почивка е по-малко от 12 часа (нощ) - слой бетон, покрит с филм през нощта. На следващия ден бетонното мляко се измива с вода и нов слой се излива върху съществуващия. Този метод се нарича "горещ шев".

2 - счупете повече от 24 часа - в този случай е необходимо слоят да се изсуши и да се получи сила. В противен случай между слоевете се образува крехка раздробена площ. Този метод се нарича "студен шев".



Изливане на основата в части

Как да попълните фондацията на части? Има няколко препоръки:

1 - дебелина на слоевете - ако слоевете са широки, тогава хоризонталните шевове са по-добри, ако основата е напълнена с малки части от разтвора - вертикална;

2 - посоката на подсилване - ако е разположена хоризонтално, след това разтворът се излива по-добре вертикално и обратно;

3 - наклонен шев - поставете преградата при изливане под ъгъл 45 °.

Към днешна дата няма ясен отговор, кой метод е за предпочитане. Въпреки това, професионалните строители обикновено не препоръчват счупването на части от монолитна основа.

Запечатване на основата

Последното докосване е отстраняването на въздушните мехурчета от бетона, т.е. Уплътняване на основата. Най-лесният начин да направите това е с помощта на дълбок вибратор. Основното нещо, което трябва да наблюдавате, е, че по време на работа той не докосва кофража и подсилващата клетка.

Но можете да направите тази работа ръчно и с байонет, когато сантиметър за сантиметър пробие целия бетон. Или внимателно докоснете кофража с чук.

След свършената работа, трябва да дадете време на фондацията да изсъхне и да придобие сила. И за да може този процес да протича равномерно, е необходимо да се поръсва бетонната повърхност с вода всеки ден.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите лента основа?Как да направите лента основа?
Основа на плочитеОснова на плочите
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен подМонолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
» » Как да запълним монолитната основа?
© 2021 BggeHat.com